Σημειώσεις  ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης  της απόφασης του ΣτΕ, που μέχρι να καθαρογραφεί και να δημοσιευθεί  θα μπούμε στο νέο έτος του 2017. 

Ads

Το ΣτΕ  δεν μπορεί   να  δικάσει  με βάση  τους  μικρόνοους κομματικούς σχεδιασμούς  μιας  υποταγμένης αντιπολίτευσης   που ζητάει  δικαστικό προνουτσιαμέντο,  δεν μπορεί  να   απορρίψει το νόμο,  αλλά μπορεί  ίσως  να  θέσει περαιτέρω προυποθέσεις και παραινέσεις προς «παρανόμως ναυτιλλομένους», με  τα ναι μεν, αλλά κλπ. Μπορεί να ζητήσει τη συγκρότηση του ΕΣΡ και στην άσκηση των καθηκόντων του  το νέο ΕΣΡ  να κρίνει  και το νόμο, κλπ.

Το ΣτΕ αποτελείται από νομικούς  που γνωρίζουν τι σημαίνει καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθότι αρνήθηκε  η αντιπολίτευση να συμπράξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Για αυτό  δεν ευθύνεται η εκτελεστική εξουσία αλλά η τιποτόφρων αντιπολίτευση, με ελεγχόμενες κοινοβουλευτικές ομάδες από οικονομικά συμφέροντα.

Το ΣτΕ ήταν και θα είναι μέρος του συστήματος  και της συνταγματικής τάξης  μας. Γιατί δεν δικαιούται  ούτε μπορεί να θυσιάσει  το υπέρτερο ΑΓΑΘΟ όπως είναι  η ανάγκη να υπάρξει και να λειτουργεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα που κάθε δικαστής γνωρίζει ότι υπονομεύεται από δυνάμεις της ολιγαρχίας, της διαπλοκής, της κλεπτοκρατίας και των εξαγορασμένων και διεφθαρμένων πολιτικών προσώπων ορισμένων κομμάτων.

Ads

Ξέρουν οι δικαστές όλων των δικαστηρίων και φυσικά και του ΣτΕ ότι δεν μπορούν να εισαγάγουν το ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΜΟ του ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

Το Ελληνικό κράτος έχει συνταγματική τάξη, έχει τρείς εξουσίες, τη νομοθετική την εκτελεστική και τη δικαστική, εξουσίες που ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΙΣΤΗΚΑΝ – και οι τρείς – από  ανώμαλες περιόδους που διήλθε το ελληνικό έθνος, και αυτό που ζει η χώρα σήμερα υπό επιτροπεία, χωρίς ισοτιμία και σε κρίση, είναι ανώμαλη περίοδος.

ΣΥΓΚΑΤΑΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ αυτό μπορεί να υποδείξει το ΣτΕ και όχι ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, με καμένα λάδια από την επικυριαρχία και την ασυδοσία μιας κλεπτοκρατικής ολιγαρχίας και των κομμάτων που την επέβαλαν ως ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ  ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

Τι ζητάει η αντιπολίτευση; Mα δικαστικό προνουντσιαμέντο και εξόφληση υποχρεώσεων στα αφεντικά της.

Tι ευθύνες έχει η κυβέρνηση; Μα το ότι δεν έδειξε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ, έκανε ημίμετρα, καθυστέρησε να εκκαθαρίσει το θέμα, δηλαδή το να σέρνεται  αυτή η υπόθεση και αυτό αποτέλεσε  το ψωμί και το βούτυρο της δικομματικής διαπλοκής και των καναλαρχών, για να έχουν σόου την ώρα που χιλιάδες παιδιά ζουν σε οικογένειες χωρίς εισόδημα, χιλιάδες άνεργοι είναι νεόπτωχοι. Οι προοδευτικοί πολίτες απορρίπτουν όλα  αυτά τα δήθεν θέματα της επικαιρότητας ορισμένων καιροσκόπων. Γιατί  για να αποκτήσει η χώρα δημοκρατικά μέσα ενημέρωσης δεν θα το επιτύχει με βάση τα πορτοφόλια εκείνων που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ  ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΕΧΕΙΝ της ελληνικής κοινωνίας.

Το Στε, θα κρίνει  για τη συνταγματικότητα του νόμου  αδειοδότησης  ιδιωτικών  καναλιών παραπληροφόρησης ,χειραγώγησης , αποπληροφόρησης ,ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ της πολιτικής , άσκησης διακυβέρνηση, επιβολής   σκοτεινών  και ιδιοτελών επιδιώξεων στα όρια των υπόκοσμου  , δημιουργίας και προώθησης  προιόντων  από καρτέλ ή από απάτες, δημιουργίας καρτέλ σε προμήθειες και έργα του δημοσίου , αγοράς και προώθησης πολιτικών  στα κόμματα του δικομματισμού , στήσιμο παιχνιδιών για ανόητους φιλάθλους και ξεπλύματος χρήματος  καθώς και προώθηση  πολεμικών συγκρούσεων για εμπορία όπλων και  γεωστρατηγικών  επεκτατισμών .ΑΥΤΑ έκαναν και κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ  κατά συντριπτική πλειοψηφία. Το ίδιο   κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια στη Μεγάλη Βρετανία , στη Γαλλία , στη Γερμανία και φυσικά στις ΗΠΑ .Για την Ιταλία ξέρουμε όλοι .Αυτά κάνουν και θα κάνουν και στην Ελλάδα.

Διότι  μέχρι τώρα  σωστά το Στε απέρριψε  τις προσφυγές των  κλεπτοκρατών   για λόγους ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ,καθότι το ελληνικό δημόσιο    ωφελήθηκε από  το καταβληθέν  τίμημα  , των νέων αδειοδοτήσεων .

Για αυτά τα κανάλια της παρακμής  και της αναπηρίας του δημόσιου βίου  σε μια σειρά   από χώρες τι να πουν οι δικαστές. ενός διοικητικού δικαστηρίου;; Σε οποιαδήποτε χώρα. Να υποκαταστήσουν τη ανάπηρη πολιτική;

Επαναλαμβάνω :Την ανάπηρη  πολιτική .Γιατί όταν  κόμματα που ηττήθηκαν  ή    καταστράφηκαν  πολιτικά  ψηφίζοντας  και εφαρμόζοντας  άθλιες πολιτικές   για να   μεταθέσουν τις  ευθύνες τους για τη  διάλυση του τόπου ,  με τις  ηγεσίες   τους  γελοιοποιούν την δοκιμασία  της χώρας και τη συντριπτικής  πλειοψηφίας των πολιτών , το ζήτημα δεν είναι δικαστικό, είναι ΕΘΝΙΚΟ .

Σημείωση: Στη δικτατορία  υπήρχε μια διαφήμιση  που ένας ηθοποιός αναπαριστούσε την εξής προσποίηση :Ότι θα έκανε έξοδο και  στο πλατύσκαλο  μας   χόρταινε με γέλιο σε καιρούς χαλεπούς , λέγοντας: :Ξέχασα  να βάλω Brylcreem!

Αυτού του επιπέδου  ηγεσίες  ,επέλεξαν :

α) Μια διαρκή σαχλαμάρα ,την απαίτηση  για πρόωρες εκλογές κάθε δύο ημέρες  και β)Την άρνηση συγκρότησης ενός νέου ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου που  ΝΑ ΜΗΝ  κάνει το τροχονόμο στην ασυδοσία των καναλαρχών.

Γιατί  ήταν  και μπορεί να ξανα είναι διακοσμητικός  ο ρόλος του ΕΣΡ το οποίο ορισμένοι   ακόμα υποστηρίζουν με τη παλιά του σύνθεση , ως κανονικοί φαρισαίοι. Γιατί  με αυτές τις  πρώην συνθέσεις   και αρμοδιότητες του   ραδιοτηλεοπτικού  συμβουλίου  , ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ  Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ,  ΟΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,οι ΑΣΥΔΟΤΟΙ του παρασιτικού κεφαλαίου και οι    καναλάρχες. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί απατεώνες  βγάζουν κλαυθμούς και οδυρμούς  για το ΕΣΡ που απλώς παρευρίσκονταν  και   προέτασσε τα   λίγα και τα μικρά .Καθότι ήταν υπό επιτροπεία.

Τι να δικάσουν οι δικαστές όταν  έχουμε κρίση θεσμών  από  αυθαιρεσίες δεκαετιών;  ΚΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ  ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ. ;;Το θέμα δεν είναι  να υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο. Το θέμα είναι  η ασυδοσία και η εγκληματικότητα  στο τρίγωνο ΧΡΗΜΑ , ΜΕΣΑ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ, και υπονόμευση  του δημοκρατικού πολιτεύματος .

Τι είναι το Στε ;ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΟΜΗ στο χώρο της διοικητικής δικαιοσύνης. Την επέβαλε ο Ελευθέριος Βενιζέλος , αντιγράφοντας το ανώτατο  διοικητικό  ακυρωτικό δικαστήριο της ΓΑΛΛΙΑΣ  που έχει παράδοση στο ΚΡΑΤΙΣΜΟ  , από την εποχή  του  Λουδοβίκου του  ΙΔ που αναφώνησε :L’État, c’est moi (Το κράτος  είμαι εγώ),παρόλο που ακολούθησε η γαλλική και η αμερικάνικη επανάσταση   που προφανώς ήταν  Κοινωνικές και όχι Κρατικές.

Πάντα το Στε ήταν ή κριτής  ή σύμβουλος των κυβερνήσεων. Το  Στε το τίμησαν και το τιμούν   μορφωμένοι  και δικαστές με αρχές και αξίες .Ασφαλώς  καριερίστες  και ελιτιστές πάντα υπήρχαν..Και άλλοι , ακόμα χειρότερα  ήταν  κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος . και για αυτό πολλές φορές τέθηκε το ζήτημα ότι η χώρα χρειάζεται ΕΝΙΑΙΑ διοικητική δικαιοσύνη ως συνέχεια των διοικητικών εφετείων και όχι μια σχετικά αυτονομημένη υπερδομή  όπως το Στε.

Ορισμένοι δικαστές παρεξηγώντας το ρόλο τους <<ότι δεν πρέπει να ομιλούν >>,δέχθηκαν εκβιασμούς , αλλά δεν υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα τους.

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ στα βασανιστήρια  στα στρατοδικεία και στη  ΦΥΛΑΚΗ

Εκτιμώ   δικαστές  , συμφοιτητές μου , για το ανάστημα τους, για τη ποιότητα  τους  έναντι ισχυρών πρωθυπουργών και υπουργών , έναντι ισχυρών ολιγαρχών. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ  και το ξέρουν .Και τους τιμά. Αυτών των αρχών και αυτών των αξιών  δικαστές χρειάζεται η χώρα μας , η δικαιοσύνη , η δικαστική εξουσία και το δικαστικό μας σύστημα..