Καμποτίνο χαρακτήρισε ο Χρήστος Πολίτης τον Κυρ. Μητσοτάκη. Όπερ σημαίνει κακός ηθοποιός. «Δεν θα τον έπαιρνα, είπε ο κ. Πολίτης, ποτέ σε θίασό μου.» Δεν πειράζει ( τον πήραν υπό την προστασία τους οι χορηγοί. Όσο λιγότερο αυτόφωτος, τόσο περισσότερο ελεγχόμενος.

Ads

Αυτός, λοιπόν, ο καμποτίνος έστελνε φωτογραφίες από τους δρόμους της Ν. Υ. για τους καταναλωτές της προπαγάνδας στο εσωτερικό και κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στο εξωτερικό. Άλλωστε, το είχε αναγγείλει η Ντόρα Μπακογιάννη ότι ο Κυριάκος είχε φύγει για το μέτωπο.

Δεν είναι απλά ένας Mr. Bean του βαλκανικού Νότου, όπως τον παρουσίασε σατιρικά ο Τζίμι Φάλον, αλλά ένας πολεμιστής υπέρ της Ουκρανίας. Ένας τέτοιος πολεμιστής άξιζε άραγε τα απαξιωτικά πρωτοσέλιδα των αμερικανικών ΜΜΕ για το ερεβώδες καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα; Δεν θα το καταλάβουν επιτέλους στις ΗΠΑ ότι αυτός είναι ο εκλεκτότερος των εκλεκτών, ώστε να δικαιούται να συνεχίσει το έργο του;

Όσο για το εσωτερικό, πρέπον να ειπωθεί ότι επί πρωθυπουργίας του και μόνον έφθασαν οι Τούρκοι να ομιλούν για κατάληψη νησιών και να καλούν τους Έλληνες να μάθουν κολύμπι. Επιτεύγματα σε όλους τους τομείς… Μ’ αυτά τα γαλόνια και μ’ εκείνα της Ουκρανίας, τον αποθεώνει το σύστημα ό,τι και αν διαπράξει.

Ads

Ο Χρήστος Πολίτης, ένας άνθρωπος που δεν βλέπει τα πράγματα με το μάτι ενός πολιτικού, τονίζει για τις κυβερνήσεις-υπηρέτες των ισχυρών: «Γι’ αυτού του είδους τις κυβερνήσεις, ο λαός δεν παίζει κανέναν ρόλο. Αυτές οι κυβερνήσεις έχουν όλους τους μηχανισμούς να καλύπτουν ό,τι εγκλήματα κάνουν, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, να καταπνίγουν κάθε αντίθετη φωνή, να καταστέλλουν τα πάντα. Δεν βλέπω τον Μητσοτάκη ούτε για θεό, ούτε για Μωυσή, ούτε για τίποτα. Τον θεωρώ έναν καμποτίνο.»
Σε όποιες φωνές δεν σιγούν σ’ αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, όπου η μαύρη προπαγάνδα οδηγεί, όπως θα’ λεγε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε “τερατογεννέσεις” σαν αυτή της Ιταλίας, ταιριάζουν οι στίχοι από το “Ανεμολόγιο” του Κώστα Τριπολίτη:

«Βγήκαν δελτία
και επισήμως ανακοινώθηκε
Είμαστε λάθος
μες το κεφάλαιο του λάθους λήμματος
Ο σάπιος κόσμος
εκεί που σάπιζε, ξανατονώθηκε
Κι οι εξεγέρσεις
είναι εν γένει εκτός του κλίματος»

Μέχρι η Ρωμιοσύνη να ξαναπεταχτεί εκεί που πάει να σβήσει….

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.