Θέλω να είμαι ειλικρινής. Έχω δεχθεί επίθεση από σκύλο όταν δεν ήξερα 3 βασικά κι απλά πράγματα και έχω δει να θανατώνουν μαρτυρικά γατούλες στη γειτονιά μου. Έχω ακόμη γελάσει μέσα μου ειρωνικά με τα καθόλου φιλοζωικά κριτήρια κάποιων κυνόφιλων.

Ads

Για να το γράψω σύντομα. Η ανθρωπότητα έχει επιλεξει από όλη την φύση να αποθεώσει τα κριτήρια που βολεύαν την πολιτικοκοινωνική ταξη και τον ψυχικό της σαδισμό. Δλδ την απόλυτη υπακοή, την πέριξ της ιδιοκτησίας προστασία, την ανθρωποφύλαξη των ‘παρανόμων’ από στρατούς και δικτάτορες κάθε ιδεολογίας, την δύναμη της ράτσας κλπ.

Αντίθετα παρεξήγησε βαθιά αυτό το μαγικό πλάσμα που αρνήθηκε παρά το μικρό σώμα του να υπακούει και να μπει στο τσίρκο, την γάτα, κι αδιαφόρησε για τόσα άλλα που τον υπηρετούσαν σιωπηλά. Είναι αυτό που έγραψε ο φιλόσοφος. Δεν φταίει ο σκύλος φταίει αυτό που ο άνθρωπος έκανε τον καλύτερο του φίλο.

Και είναι ο καλύτερος του φίλος όπως εκατομμύρια περιστατικά που εντοπίζουμε αλλά κι αυτά που δεν εντοπίζουμε μαρτυρo;yn. Την ίδια στιγμή λοιπόν που τα εύπλαστα αυτά πλάσματα κακοποιούνται (ενεργητικά με χίλιους σαδισμούς ή παθητικά με πείνα) για να κακοποιήσουν, η βία που ενυπάρχει μεταξύ μας αγνοείται και η βία που υπάρχει εναντίον τους ξεσπά. Πχ έχουν κακοποιηθεί και δολοφονηθεί παιδιά από ανθρώπους και δεν έπαψε να γίνεται κάθε μέρα μα δεν βλέπω κι ευτυχώς πογκρόμ εναντίον μας για την δυνητική μας προστασία… Δεν θα ’πρεπε οι γυναίκες πχ με την ίδια νοοτροπία να στήνουν δόκανα σε βραδινούς αρσενικούς περιπατητές? Τότε θα βλέπαμε πόσο φριχτά ανορθολογικός πόσο βάρβαρος είναι ο φόβος. Πόσο απροστάτευτους ως κοινωνία μας αφήνει η ‘προστασία’. Όμως η νύχτα του Αγ. Βαρθολομαίου γίνεται με μαζικές θανατώσεις σκύλων σε όλη την Ελλάδα…Ο ανορθολογισμός το τσουβάλιασμα μετά από ένα τραγικό περιστατικό ο φόβος όλα κρύβουν μετά βίας την αληθινή αιτία…Την δίψα για αίμα που ζητά αφορμές για να κρυφτεί πίσω από μια ηθική τόσο δήθεν που δεν πείθει ούτε αυτούς που την εξασκούν. Γι αυτό και κατεβαίνει στην αρένα όχι για να αποδώσει δικαιοσύνη μα για να κάνει το μοναδικό πράγμα που της δίνει χαρά: να μακελέψει.  

Ads

Διαβάστε επίσης: Συμβίωση σκύλου και ανθρώπου: Mε αφορμή μια ανείπωτη τραγωδία