Το tvxs.gr αναδημοσιεύει άρθρο του Χρήστου Μπάρλα ιδρυτή του ellines.com που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post. Η πρωτοβουλία που παίρνει διαστάσεις και στα ξένα ΜΜΕ προσπαθεί να αναδείξει μια διαφορετική Ελλάδα και να καταρρίψει τα αρνητικά στερεότυπα που κυριαρχούν για την χώρα στο εξωτερικό. 

Ads

Μετά από μία διετία διασυρμού και κατασυκοφάντισης από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Ελλάδα των «τεμπέληδων», «ανίκανων» και «υπαίτιων για την κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», αποφασίζει μέσα από μία πρωτοβουλία να αποκαλύψει σε παγκόσμιο επίπεδο την πραγματική αλήθεια.

Έτσι, Έλληνες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να αποδείξουν , ίσως, το αυτονόητο: Ότι η χώρα δεν μπορεί να ταυτιστεί με τα κακώς κείμενα του πολιτικού της συστήματος. Η χώρα-αντηρίδα του παγκόσμιου πολιτισμού, που εφηύρε και νοηματοδότησε ιδανικά όπως η Δημοκρατία και ο Ολυμπισμός δεν μπορεί φυσικά να «μεταλλάχθηκε» στο βαθμό που παρουσιάζεται σήμερα.

Από την Ελλάδα προέρχονται άνθρωποι διεθνούς κύρους, ήθους και φήμης οι οποίοι διέπρεψαν και διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, στην επιστήμη, τα γράμματα, τις τέχνες και το επιχειρείν.
Διακεκριμένοι Έλληνες της διασποράς όπως ο Γιώργος Μπίζος, Άντι Μανάτος, Σταμάτης Κριμιζής, Ιωάννης Γούσιας, Στήβ Βρανάκης, Πίτερ Οικονομίδης, και η Νάντια Χαραλάμπου θα συναντηθούν στην Ελλάδα, στο πρώτο συνέδριο της ιστοσελίδας ellines.com, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα ενώνει τον Ελληνισμό.

Ads

Το συνέδριο τα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας ellines.com, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ιστοσελίδας για την παγκόσμια προβολή της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και το μότο του συνεδρίου είναι: «Έλληνες. Από την κρίση, στη διάκριση».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πρωτοπόροι Έλληνες από όλο τον κόσμο θα αναφερθούν ‘’στα συστατικά της δημιουργικότητας και της διάκρισης’’ στην πορεία της προσωπικής τους διαδρομής και θα αναπτύξουν το όραμά τους για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Μετάφραση: Γρηγόρης Καυκιάς

Tι είναι το ellines.com

H πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για όλους του Έλληνες – από όλον τον κόσμο. Ένας κοινός τόπος συνάντησης για να γνωρίσουμε – και να γνωριστούμε με ανθρώπους που η ρίζα του (μας) είναι ελληνική. Για πρώτη φορά, ένας παγκόσμιος ιστός Ελλήνων που έχουν κατακτήσει την υφήλιο με την προσωπικότητα, την εργατικότητα, την δημιουργικότητα, τις ιδέες τους, την δύναμή τους. Έλληνες που  διαπρέπουν σε όλα σημεία του ορίζοντα. Έλληνες που κατήργησαν τα σύνορα. Έλληνες που έχουν δημιουργήσει μια ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ. Μια Ελλάδα που μπορεί να διακρίνεται και να ξεχωρίζει. Οι ellines.com εκμηδενίζουν τις αποστάσεις, καταργούν τα σύνορα και ενώνουν τους Έλληνες. Το ellines.com ανοίγει τα σύνορα μιας καινούργιας «χώρας».

Η ιδέα…
Όλα άρχισαν όταν o Δημοσιογράφος Χρήστος Μπάρλας, προσπαθούσε να ανακαλύψει καθημερινά “καλές ειδήσεις”. Σε αυτή την προσπάθεια, όπως αναφέρεται και στο site ellines.com: “ανακαλύψαμε πόσοι Έλληνες εκτός συνόρων έχουν «ξεδιπλωθεί» και κατέχουν σημαντικές θέσεις, καθορίζουν τύχες, ανατρέπουν δεδομένα, διαπρέπουν στις επιστήμες, αναδεικνύονται στις τέχνες, καθηλώνουν με τις ιδέες τους, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, αθλητές, εικαστικοί, ζωγράφοι, αστυνομικοί, φωτογράφοι, ηθοποιοί, manager …όλοι αυτοί και ακόμη περισσότεροι που θα ανακαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα αλλά και που θα προτείνουν και θα αναδείξουν τα ίδια τα μέλη μας – «πολίτες» για πρώτη φoρά θα έχουν ένα κοινό σημείο συνάντησης”