Εν αρχή ήσαν οι Γερμαναράδες. Αυτοί μάλλον ήρξαντο χειρών αδίκων. Είναι αυτοί που εκφράζονται από το  ανεβασμένο δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, όπως το παρουσίασε το εξώφυλλο του λαϊκίστικου Focus  τον Φεβρουάριο του 2011. Είναι οι ίδιοι που εκφράζονται από τι εκάστοτε επινοήσεις της Bild. Όπως αυτή με την «εγγυητική επιστολή» και τον τίτλο «Υπογράψτε, κύριε Σαμαρά», με την οποία υποδέχτηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο τον περασμένο Αύγουστο.

Ads

Θα ήταν περίεργο αυτούς τους Γερμαναράδες να μην τους ξεπεράσουν κάποιοι δικοί μας. Οι  Ελληναράδες. Όπως ο πρωϊνός ραδιοφωνατζής που κραυγάζει «Ναζί» και «Κατοχή» κι ας ξέρει ο άθλιος ότι σε μια κατεχόμενη χώρα θα τον είχαν μπουζουριάσει πριν προλάβει να ανοίξει το στόμα του. Όπως ο πολύ Ελληνας-ανεξάρτητος δε, του Καμένου ντε-και διακονών το ελληνικό θέατρο ηθοποιός, που θέλει να ξεσκίσει την Μέρκελ,  γι’ αυτό και ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter  έναν τεράστιο φαλό. Τόσο πολύ Ελληνας και τόσο άντρας αυτός.

Bέβαια όλοι αυτοί είναι πρωτίστως έμποροι. Αλλοι πουλάνε φύλλα, άλλοι μαζεύουν ακροατές, άλλοι ψαρεύουν ψήφους. Όμως, τη ζημιά τους την κάνουν. Δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη. Οι Γερμαναράδες την γερμανική με θεωρίες περι «τεμπέληδων Ελλήνων» και τα παρόμοια. Και οι Ελληναράδες την ελληνική, για να πιστέψει ότι για όλα φταίνε οι κακοί ξένοι και οι αμόλυντοι Ελληνες για τίποτα.

Γερμαναράδες και Ελληναράδες χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο:  απλουστεύσεις και στερεότυπα, κραυγές και ψιθύρους, εξοστρακισμό της κοινής λογικής.

Ads

Η Μέρκελ δεν είναι ούτε φίλη μας ούτε εχθρός μας. Είναι η επικεφαλής της ισχυρότερης χώρας της Ευρώπης, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο μέρος η διάσωση ή ο καταποντισμός της δικής μας οικονομίας. Εκείνη αντιμετωπίζει την περίπτωσή μας με στυγνό ρεαλισμό. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς.

Ερχεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας  της; Προφανέστατα. Ολοι οι ηγέτες παγκοσμίως αυτό κάνουν στις επαφές τους. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι δικοί μας. Με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και πειθώ να της δώσουν να καταλάβει ότι, εξωθώντας το μισό πληθυσμό μιας χώρας στα όριά του, το μόνο που θα πετύχει θα είναι η απώλεια μιας, έστω μικρής, αγοράς για τα γερμανικά προϊόντα και η εμπέδωση του αντιγερμανικού κλίματος.

Και τότε οι Ελληναράδες θα κυριαρχήσουν απ’ άκρου εις άκρον. Κι αυτό δεν συμφέρει κανέναν. Ούτε την Ελλάδα, ούτε τη Γερμανία, ούτε την Ευρώπη. Τα ιστορικά παραδείγματα αφθονούν. Η αγνόησή τους είναι εγκληματικό λάθος.

Πηγή: Protagon.gr