Στο δρόμο προς το ορεινό χωριό του ένας Έλληνας συναντά μια από τις γνωστές πινακίδες : «Δρόμος υπό κατασκευή, διέρχεστε με δική σας ευθύνη». Για φανταστείτε η ίδια κρατική αρχή να κρεμάσει δίπλα της μια άλλη ταμπέλα που θα λέει: «Δίοδος υποχρεωτική! Αν δεν διέλθετε τιμωρείστε με απόλυση ή φυλάκιση ή θανάτωση». Δεν θα έχανε πάσα ιδέα για το κράτος του, το αντιφατικό;

Ads

Λένε ότι το ταλέντο του δημαγωγού είναι η αδιόρατη στρέβλωση και αλλοίωση του νοήματος των λόγων (υποχρεωτικώς, δική σας ευθύνη).  Διατηρώντας επιφανειακά τις ίδιες λέξεις να πει κανείς, το αντίθετο. Τόσο πιο ταλαντούχος είναι ο δημαγωγός όσο πιο απαρατήρητη περνά κι η μεγαλύτερη αλλοίωση. Στην υπόθεση του εμβολίου, δεδομένου ότι οι δύο αντιφάσκουσες πινακίδες συγκατοικούν ακόμη χωρίς ιδιαίτερες διαμαρτυρίες των περαστικών, συμπεραίνουμε ότι υπήρξε πράγματι αποτελεσματική δημαγωγία (πολιτική, μιντιακή, επιστημονική κοκ)

Το εμβόλιο θα είναι ταυτόχρονα και προσωρινό, θα κυκλοφορεί πρόωρα μόνον λόγω επείγουσας ανάγκης, οπότε θα το κάνει κανείς με επίγνωση του ότι η έρευνα για την ασφάλεια του συνεχίζεται, ωστόσο παράλληλα θα καταστεί και υποχρεωτικό (για λίγους).

Άρες μάρες κουκουνάρες καθαγιαζόμενες, μιας κι ο σκοπός του εμβολιασμού είναι καλός.

Ads

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ;

Ποιο είναι άραγε το πολίτευμα μας; Πρόκειται για ολιγαρχία, για δημοκρατία ή για κάτι το ενδιάμεσο; Δεν ξέρω τι θα έλεγε η Αριστοτελία, πάντως ο Αριστοτέλης θα έλεγε ότι δεν είναι κάτι το αμιγές.

Θα αντέτεινε κανείς εκ των 300, ότι εκλέχθηκαν δημοκρατικώς εννοώντας ότι ακόμη κι αν οι θεσμοί λειτουργούν ολιγαρχικώς, αξιωματικά η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατία. Κι όμως ο αληθινός χαρακτήρας του πολιτεύματος βρίσκεται υπό συνεχή αποτίμηση και η απάντηση δεν είναι ποτέ άσπρο-μαύρο.

Ενώ, λοιπόν, ο  κ Βορίδης έχει αναλάβει να οχυρώσει αυτό το πολίτευμα σε κάθε  χαραμάδα του, προκειμένου να μην εισβάλει ποτέ πια ξανά το απειλητικό για τον φιλελευθερισμό πνεύμα της Αριστεράς, τι διαπίστωσε ο τιποτόφρων υπουργός; Ότι ο φιλελευθερισμός είχε ήδη διασωληνωθεί λόγω covid! Η ύπαρξη κοινοβουλευτικής πλειοιψηφίας (40%) δεν είναι επαρκές για τέτοιες αλλαγές όπως η προηγούμενη πλειοψηφία δεν μπορούσε ως πλειοψηφία να καταλύσει την ελευθερία ιδιοκτησίας.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γεωργίου Παπαδόπουλου για την τύχη που επιφύλαξε στην … ελευθερία ο εκλεκτός του νέος. Διότι όλοι αυτοί ομνύαν ανέκαθεν στη σημαία και το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ!», που αυτή συμβολίζει. Σε απλοελληνικά δηλαδή, υποστήριζαν ότι η αξία της ελευθερίας υπερέχει του αγαθού της ζωής!

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους σύστησε: ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού, προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή. Και καλά να σου δίνουν μαθήματα ελευθερίας η ένδοξη σημαία και ο Σεβασμιώτατος, αλλά να σου δίνει οδηγίες ελεύθερης πλεύσης κι ο κατσαπλιάς ο Πολάκης; Αυτό σίγουρα  θα ενέπνεε, εκ νέου, τον Ευγένιο Ντελακρουά.

Τα ύστερα του κόσμου…

ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ

Προφανώς για τους χούλιγκαν της υποχρεωτικότητας  Βορίδης-Γεωργιάδης και ΣΙΑ, ισχύει ότι πίσω από την τιποτοφροσύνη τους συντάσσεται ένα ολόκληρο υποκριτικό καθεστώς. Μέχρι και σοφολογιότατοι συνταγματολόγοι κυκλοφορούν με γραμμή Αδώνιδος.

Γενικεύοντας σε όλους τους Δημοσίων Υπαλλήλων, ας προσέξουν ιδιαίτερα όταν θα φθάσουν στην υποχρεωτικότητα του προσωπικού των συγκοινωνιών Δεδομένου ότι επί ενάμισυ χρόνο οι Έλληνες κολλάνε αγόγγυστα στα παστωμένα λεωφορεία, θα ήταν απαράδεκτο να κολλήσουν κι από κάποιον ανεύθυνο ανεμβολίαστο οδηγό…

Ο εμβολιασμός υπολείπεται του στόχου κατά αρκετά εκατομμύρια. Ο  αριθμός των υγειονομικών που θα εκβιαστούν έτσι και με το ζόρι θα εμβολιασθούν, μετά βίας θα φθάσει τις 10.000. Από τις επτά πληγές του Φαραώ στην υπόθεση του εμβολιασμού, ο εστιασμός γίνεται εδώ.  Το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου ήταν ανέκαθεν ένα κυνήγι εύκολο ακόμη και για τους χειρότερους εκ των κυνηγών. Εκτός αν δεν είναι παρά η αρχή μιας απόπειρας γενίκευσης, όπως προειδοποίησε ο κ Βορίδης!

Το επιχείρημα ότι με την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς συμφωνεί άνω του 70% της κοινής γνώμης, σημαίνει ότι πολλοί εξ όσων δεν εμβολιάζονται επιθυμούν να υποχρεώσουν άλλους να εμβολιαστούν Το κλασσικό φαινόμενο των σούπερ μαχητικών «κουραμπιέδων», πάντα μακράν του μετώπου. Τι ηθική και πολιτική βαρύτητα έχει μια τέτοια γνώμη;

Στην αναζήτηση πολιτικών εχθρών που σαμποτάρουν τον εμβολιασμό, η ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί οι πιο συντηρητικοί νομοί της χώρας , εκεί δηλαδή που έχει τις μεγαλύτερες διαφορές της από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πλέον βραδυπορούσες. Επίσης, το γιατί το μεγαλύτερο πλήγμα στον εμβολιασμό το έχουν καταφέρει τα υπερπροβάλλοντα όλες τις εμβολιαστικές παρενέργειες ΜΜΕ, τα ασφυκτικά ελεγχόμενα και συχνά σιτιζόμενα από την ίδια.

Όσοι δεν ενοχλούνται από την καταφανώς άδικη απόφαση, ας θυμίσουμε ότι σε μια άσκηση συλλογικότητας όπως αυτή του εμβολιασμού, το μεγαλύτερο κεφάλαιο είναι το αδιαφιλονίκητο κύρος της δικαιοσύνης. Κύρος το οποίο κερδίζεται εμπράκτως και καθημερινά ενώ η τρώση του από αδίστακτους που παριστάνουν τους άριστους, αποτελεί σήμα για βαρβαρότητα και άρνηση της συλλογικότητας.

ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ: ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

Αν δεν έχασαν τελείως οι λέξεις το νόημα τους, δεν είναι δυνατόν να θεωρείται το εμβόλιο προσωρινής άδειας, κατεπείγουσας χρήσης, συνεχιζόμενης έρευνας για την ασφάλεια του και  να μετακυλίεται ουσιαστικά η ευθύνη στον πολίτη-χρήστη (ή ακόμη και στον εργοδότη του).

Η πολιτική ηγεσία ας το πάει μέχρι τέλους. Ας δώσει  στο εμβόλιο οριστική άδεια (τώρα έχει προσωρινή) όπως έχουν τα πλείστα των φαρμακευτικών προιόντων. Τότε στέκεται η υποχρεωτικότητα , τουλάχιστον όσο κι αυτή όλων των υπολοίπων εμβολίων.

Δεδομένου. ότι αυτό δεν το έκανε ο χαζο-αμερικάνικος FDA ή ο ΕΜΑ των κουτόφραγκων, ας το κάνει ο  ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου) του οποίου την διοίκηση διορίζει η κυβέρνηση των πιονιέρων. Για τις επιπτώσεις μιας τέτοιες απόφασης σε αποζημιώσεις κλπ ας συμβουλευθεί τον βουλευτή της κ Πλεύρη, που διαθέτει το σχετικό διδακτορικό και σιωπά. Αλλιώς όπως θα έλεγε κι ο κ Σημίτης, πρόκειται για «τζάμπα μάγκες»