Φαινόταν το πράγμα από την αρχή. Από τη στιγμή που ο Σουλτάνος προέτρεψε τον κόσμο να βγει στον δρόμο, ήταν σαν να έδινε το έναυσμα για να βυθιστεί η χώρα στον Εμφύλιο , τη βία και το χάος.

Ads

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους. Νεκροί  στην άσφαλτο, διαδηλωτές, αστυνομικοί, στρατιώτες. 265 νεκροί, οι 104 πραξικοπηματίες [;] κι οι υπόλοιποι πολίτες και αστυνομικοί.  Εντάξει, δίνεις εντολή στον  «λαό» [ποιον;]- μάλλον  στους φανατικούς οπαδούς σου, να βγουν στο δρόμο να σταματήσουν τους πραξικοπηματίες  και να σώσουν τη δημοκρατία[ποιον;]-μάλλον την υπάρχουσα κατάσταση. Κι αυτοί υπακούν τυφλά. Με θρησκευτικό φανατισμό. Πώς θα βάλεις όρια σε αυτούς τους ανθρώπους;  Πώς θα τους σταματήσεις όταν  γίνουν όχλος και λιντσάρουν όποιον πέσει στα χέρια τους ; Πώς θα τους μαζέψεις τώρα από τους δρόμους που νιώθουν και ήρωες από πάνω; Πώς θα τους κάνεις «ζάφτι» τώρα που γυρνούν σαν λυσσασμένοι λύκοι με τη μυρωδιά του αίματος στα ρουθούνια;

Προβοκάτσια ή όχι, το πραξικόπημα «νομιμοποίησε» μια σύγχρονη τάξη γενίτσαρων αφοσιωμένων στον Σουλτάνο, φανατικών κι έτοιμων για κάθε είδους θηριωδία.

Το χειρότερο ακόμη είναι ότι έβαλε μπρος το Εξπρές του Μεσονυκτίου. Μαζικές εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, συλλήψεις, βασανισμοί κι εξευτελισμοί στρατιωτικών με την κατηγορία του πραξικοπηματία. Λιντσαρίσματα στρατιωτών  από το εξοργισμένο πλήθος που διψάει για εκδίκηση. Ξεγυμνώματα, μαστιγώματα  κι ένας αποκεφαλισμός στρατιώτη. Πολίτες-τιμωροί-γενίτσαροι  στον δρόμο σε έξαλλη κατάσταση. Φόβοι για αντίποινα. Τρόμος στους απλούς πολίτες μήπως πληρώσουν  ακριβά μια ανάρτηση στo facebook. Στο μάτι του κυκλώνα όσοι δεν είναι με το καθεστώς: αριστεροί, φιλελεύθεροι, κούρδοι, αλλόθρησκοι… Λεηλασίες σπιτιών και μαγαζιών Σύρων. Εκκαθαρίσεις και στη Δικαιοσύνη με συλλήψεις στο δικαστικό σώμα [γιατί; θα έκαναν πραξικόπημα κι οι δικαστές;] Απειλές από τον Σουλτάνο ότι θα καθαρίσει τον «ιό του γκιουλενισμού» και σε άλλους κρατικούς θεσμούς. [Αλίμονο στους καθηγητές και στους ανθρώπους του πνεύματος…Αλίμονο σε όσους δεν κάνουν μία πράξη λατρείας για τον Σουλτάνο…Θα χαρακτηρίζονται κατευθείαν εχθροί του κράτους και θα σαρώνονται με συνοπτικές διαδικασίες ]. Ανατριχιαστικές αναγγελίες για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Ads

Φαίνεται ότι στη γείτονα, οι ράγες ήταν πάντα έτοιμες… Το Εξπρές του Μεσονυκτίου ξεκίνησε κι έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σέρνοντας όλα τα βαγόνια μιας χούντας. Μόλις είδαμε τα πρώτα…Ούτε που τολμώ να φανταστώ τι κουβαλάνε τα επόμενα…