Ανάμεσα σε δεκάδες άλλα ψέματα, διαστρεβλώσεις και μισές αλήθειες, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε στην προχθεσινή του ομιλία στη Βουλή να αναφερθεί και στα πρόσφατα γεγονότα στη νησίδα του Εβρου: 

Ads

«Να υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή τη χώρα που να σιγοντάρουν ψέματα ότι δήθεν Έλληνες άφησαν ένα μωρό να πεθάνει στο έδαφος της Ελλάδος και μάλιστα να το βαφτίζουν και Μαρία τις ημέρες της Παναγίας; Ντροπή. Ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα..

..Και για το συγκεκριμένο περιστατικό, θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να αναφερθώ συνοπτικά, όλα πια είναι απολύτως σαφή με βάση τις περιγραφές των ιδίων των μεταναστών. Η Τουρκία έσπρωξε μία ομάδα 38 μεταναστών σε σημείο του εθνικού της χώρου, όπου οι δυνάμεις μας δεν μπορούσαν προφανώς ούτε να ερευνήσουν, ούτε να επέμβουν. Τους εγκατέλειψαν στον δρόμο τους, αφού τους μετακινούσαν μπρος πίσω από τις νησίδες αυτές στην Τουρκική επικράτεια. Μόλις εκείνοι μπήκαν στην Ελληνική επικράτεια, βρήκαν αμέσως προστασία». 

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Η ντροπή των Ελληναράδων τουρκοφάγων

Ads

Στην παραπάνω διήγηση δεν υπάρχει ούτε μισή αλήθεια. Κατ αρχήν, δεν υπάρχει  καμία μαρτυρία των προσφύγων που να επιβεβαιώνει το κυβερνητικό αφήγημα. Οι περιγραφές των ιδίων των μεταναστών, όπως τις κατέγραψαν ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι οι παρακάτω: 

«Θέλουμε δικαιοσύνη για την κόρη μας», δηλώνουν οι γονείς της Μαρίας, της 5χρονης Σύριας προσφυγοπούλας, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.. «Είναι τραυματισμένοι, κουρασμένοι, εγκλωβισμένοι στο ΚΥΤ Φυλακίου και έπρεπε να σκεφτούν να θάψουν την κόρη τους με αξιοπρέπεια..

..Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, συνελήφθησαν αμέσως μετά την άφιξή τους στην ελληνική ακτή, από αστυνομικούς και μασκοφόρους.

Στη συνέχεια, διετάχθη η επιστροφή τους σε μια νησίδα που βρίσκεται στη μέση του ποταμού, χωρίς νερό ή φαγητό. “Κατά τη διάρκεια αυτής της βίαιης επαναπροώθησης, η ομάδα, από την οποία πήραμε συνέντευξη, δήλωσε ότι δύο άνδρες πέθαναν από πνιγμό, ενώ ένας άλλος μετανάστης φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου”, δηλώνει η δικηγόρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (CGR), που τους εκπροσωπεί».

Διαβάστε επίσης: Le Monde για την προσφυγική τραγωδία στον Έβρο: Ο κόσμος αφυπνίζεται, η κυβέρνηση επιμένει σε «φρούρια»

Ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” Γιώργος Χρηστίδης γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter: 

«Ο πρωθυπουργός (επαναλαμβάνω: ο πρωθυπουργός) της χώρας Κ. Μητσοτάκης δήλωσε για τη μικρή από τη Συρία που πέθανε στον Έβρο στη Βουλή: “…και μάλιστα να το βαφτίζουν και Μαρία τις ημέρες της Παναγίας; Ντροπή”

Γνώρισα τους γονείς και τα αδέρφια της Μαρίας. Όλοι τους την αποκαλούν Μαρία, που είναι κύριε πρωθυπουργέ σύνηθες όνομα στον αραβικό κόσμο (Μαρία ήταν και μια σύζυγος του Μωάμεθ – όχι ότι παίζει κανέναν ρόλο).
 
Η μόνη ντροπή είναι στη Βουλή να επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της κυβέρνησης επιχειρήματα απ’ τα κατάβαθα του Twitter.

Όσο για τη σύμπτωση περί της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, ίσως η Μαρία να ζούσε πριν τους εορτασμούς των κατά τα λοιπά σπλαχνικών, εάν η δική σας κυβέρνηση και η κυβέρνηση Ερντογάν δεν παίζατε με τις ζωές των ανθρώπων στα σύνορα.
 
Λίγη ντροπή όντως!».

H κυβέρνηση έχει μια κατάπτυστη, απάνθρωπη πολιτική στο προσφυγικό. Στην ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε όμως να μιλήσει για την τουρκική απειλή και την επέκταση του φράκτη κλπ. Αυτό θα αρκούσε για το ακροδεξιό κοινό, το οποίο θέλει να κερδίσει με τη σκληρή γραμμή του στο προσφυγικό. 

Δεν χρειαζόταν να αραδιάζει χονδροειδή ψέματα για τη δήθεν τουρκική νησίδα, τη δήθεν Μαρία  που τη βάφτισαν τον Δεκαπενταύγουστο και όλες αυτές τις τερατολογίες. 

Αλλά οι παθολογικοί ψεύτες λένε ψέματα χωρίς ουσιαστικό λόγο και χωρίς να ανησυχούν για τις συνέπειες. Δεν μπορούν να ελέγξουν την επιθυμία να πουν ψέματα, ακόμα κι όταν αυτό τους βλάπτει. Οπως έγινε ακριβώς τώρα με τον δημοσιογράφο του Spiegel, της Le Monde και όλου του διεθνούς τύπου. 

ΥΓ. Ας δούμε τώρα την περίπτωση Μηταράκη. 

Επί ένα μήνα αυτή η ομάδα των προσφύγων τα έχει δει όλα: ξυλοδαρμοί, πνιγμός και απώλεια τριών ανθρώπων. Ενα παιδάκι άταφο, που για να επιβραδύνει τη σήψη, η μητέρα του διατηρεί το πτώμα στο νερό.(υπάρχουν φωτογραφίες για αυτά). Στο τέλος οι ίδιοι οι εγκλωβισμένοι σκάβουν ένα λάκο και θάβουν τη μικρή.

Κανείς τους δεν ξέρει πώς θα καταλήξει η Οδύσσειά τους. Έχουν να ξεκουραστούν και να κοιμηθούν σε κρεβάτι επί ένα μήνα, πίνουν νερό από το ποτάμι και τρώνε ελάχιστα. Οι συνθήκες αυτές θα έκαμπταν την αντοχή Αμερικανών πεζοναυτών, ακόμη και σε κινηματογραφική ταινία. Μετά την εσωτερική και διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση τους «βρίσκει».  Ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης θα μπορούσε να πει ότι «η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της» και άλλα τέτοια ψέματα. 

Αλλά τι δηλώνει για τους άμοιρους πρόσφυγες; 

«Eίναι σε πολύ καλή κατάσταση»!

Οι επιστήμονες θα πρέπει να ερευνήσουν, αν το παθολογικό ψέμα είναι μεταδοτικό..

Διαβάστε επίσης: Οι πρόσφυγες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το κοριτσάκι αναστήθηκε