Η ατάκα του Ηλιόπουλου είναι μια δηλητηριώδης αποτύπωση της κυβερνητικής πραγματικότητας . Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τον Ντίνο Ηλιόπουλο κι όχι για τον Νάσο, του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ο κ Ν. Δένδιας (Ν.Δ. από τούδε, για συντομία) διαγράφει στην Βουλή τον κ Μπογδάνο πυξ-λαξ (πυγμή και λάκτισμα). Κίτρινη ο Πρωθυπουργός, κόκκινη ο Υπουργός; Ούτε το VAR να ήτανε!

Τσαντίλα ο Άδωνις, ο προστάτης πάσης «διωκόμενης» ακροδεξιάς, την επομένη του την λέει σε πρωινάδικο, όπου διευκρινίζει ότι κανείς δεν μπορεί να υποδύεται τον Αρχηγό της ΝΔ, ούτε κάν ο mr ΝΔ! Την διαγραφή, λέει, την έκανε ο Πρόεδρος Κυριάκος. Παιδιά μην τσακώνεστε άδικα, την διαγραφή την έκανε ο Μπογδάνος από μόνος του.

Ιστορικό

Το κοινό του θέλει θέαμα, εξυπνάδες και τυχοδιωκτισμό και αυτός τους τα παρέχει με το παραπάνω. Αυτό το κοινό ήθελαν κι όσοι τον έβαλαν πριν δύο χρόνια στα ψηφοδέλτια παρ ότι μιλούσε για τανκς στο προαύλιο της ΕΡΤ Οπότε ας μην ολοφύρονται τώρα για το άθιο επίπεδο του. Σκηνοθέτησε την έξοδο του με τριπλό και εντυπωσιακό χτύπημα. Μετά τα νήπια με ξενικό επώνυμο, ήρθε το στεφάνι στο Γράμμο και η μομφή στο ΚΚΕ για τους.. βαλκανικούς πολέμους που ολοκληρώθηκαν 5 έτη πρό της ίδρυσης του ως ΣΕΚΕ (1918), η οποία ίδρυση έπεται και κατά επτά χρόνια της έλευσης του «θωρηκτού» ΑΒΕΡΩΦ (1911)

Ads

Πρόκειται για  προειλημμένη απόφαση, να παίξει τα ρέστα του στο πολιτικό κενό επί τα δεξιά της κυβέρνησης Η πολιτική επιλογή του διεκπεραιώνεται με τον τρόπο που ο showman της ακραίας δεξιάς γνωρίζει Δεν είναι ο Γαρουφαήλος ούτε ο Καραχάλιος για να αναλωθεί σε σχοινοτενείς διακηρύξεις. Προτιμά να κάνει την Βουλή τσίρκο και τις φρεγάτες Belhara απλό σκηνικό της εμφάνισης του σε ρόλο ηγετικό.

ANTINEWS

Στο βάθος το σαμαρικό antinews δίνει μια άλλη διάσταση στις κινήσεις του «φαφλατά Μπογδάνου»: θα κάτσουμε να δώσουμε λόγο στον Μπογδάνο για το πώς θα αποκαλούμε τη γείτονα χώρα; Όπως προβλέπεται θα την αποκαλούμε κύριε βουλευτά. Και ημείς υπήρξαμεν πατριώτες, αλλά τώρα είδαμε το φως, και βάζουμε το συμφέρον του έθνους πάνω απ’ όλα. Η συμφωνία υπεγράφη, ισχύει, την τιμούμε αφού το κράτος έχει συνέχεια, και τώρα πάμε για άλλα. Όπως π.χ. για την υπερψήφιση των μνημονίων συνεργασίας, που επιτέλους έφτασε η ώρα τους, κι’ εκεί θα δούμε πως ξεχωρίζουν οι «Περικλήδες» από τους «ντιντήδες»…

Επίσης ασχολούμαστε με τον Πίνατ, τον συμπαθέστατο εκείνον πρωθυπουργικό μούργο, που μάλλον μόνο αυτός πήρε χαμπάρι την επίσημη υποδοχή που έγινε αυτές τις μέρες στον Πρόεδρο της Β. Μακεδονίας κ. Πενταρόφσκι (με παράτες, τσολιάδες, κλπ.) αφού τα ΜΜΕ μας που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν, δεν είδαν ή δεν άκουσαν τίποτις… Ούτε μια κουβέντα από τον Πορτοσάλτε, που ασχολείται πλέον εμμονικά μόνο με τους αντιεμβολιαστές, ούτε μια κουβέντα από την πρωθυπουργική νύφη. Σιγή ασυρμάτου για αυτή τη βαρυσήμαντη επίσκεψη από τον καλύτερό μας σύμμαχο, τους φίλους Βορειομακεδόνες, την εποχή που οι «δεξιοί νεοδημοκράτες» σκαρφάλωναν στα κάγκελα για την «προδοσία», ενώ σήμερα ταμπουρώνονται στα υπουργικά γραφεία τους μιλώντας για «συνέχεια του κράτους».

Επίμετρον

Οι άνθρωποι που θα τρόμαζαν τον Ερντογάν με την  ομοφωνία της ελληνικής Βουλής, αν τυχόν η Αριστερά δεν συμπεριφερόταν αντεθνικώς, απέτυχαν όχι μόνο να παράξουν εικόνα διακομματικής ενότητας αλλά ούτε κάν ενδοκομματικής.