Ήταν μεγάλος πειρασμός να ασχοληθώ με το συνεχιζόμενο έκλυτο βίο και την πολιτεία της ΧουντοΝΕΡΙΤ και των πολιτικών της προϊσταμένων, Σοφίας Βούλτεψη, Μουρούτη, απογόνων Μπαλτάκου και πάντα με μία δόση εσάνς  Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Ads

Και να πω την αλήθεια, παρά το γεγονός ότι κατανοώ και την επιβεβλημένη συνεννόηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το μόρφωμα της κατ’ ευφημισμό δημόσιας τηλεόρασης, μου φάνηκε κάπως περίεργο το αίτημα για την μετάδοση της ομιλίας και της συνέντευξης Τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Θεσσαλονίκη.

Και αυτό γιατί είναι ήδη διακηρυγμένη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό που ονομάσανε δημόσια τηλεόραση και το υποστηρίζει δια του εμπάργκο και της ταυτόχρονης αναγνώρισης της ελεύθερης ΕΡΤ.

Αυτό το αίτημα όμως ήταν και η ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί με τον πιο εύγλωττο και χαρακτηριστικό τρόπο η λαϊκή σοφία που είναι αξεπέραστη: Το χούι πεθαίνει τελευταίο. Βγαίνει πρώτα η ψυχή.

Ads

Η Λογοκριτική διάθεση, οι πρακτικές αποκλεισμού, ο πανικός πριν από την ήττα, οι μακιαβελικές μέθοδοι, το παρασκήνιο και η κουτοπονηριά, είναι συστατικό στοιχείο του γενετικού υλικού αυτής της κυβέρνησης.

Έτσι έμαθαν τόσα χρόνια, έτσι συνεχίζουν να λειτουργούν και να σκέφτονται. Και αυτό δεν αλλάζει. Όσες μετάνοιες και να επιχειρήσουν στον αυτολυτρωτικό καθρέφτη που έχουν εφεύρει για να σβήσουν το παρελθόν τους. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.

Επιλέγουν να καταστρέψουν, να αποδημήσουν, να ευτελίσουν, αρκεί να υποστηρίξουν αυτό που κατά το φτωχό τους μυαλό θα φέρει αποτέλεσμα στα πρότυπα των εκλογών του 1961, των εκλογών της Βίας και της νοθείας.

Ειδικά η κυρία Σοφία Βούλτεψη, αν ανατρέξει στο αρχείο του αείμνηστου πατέρα της, δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη, εκτός της κληρονομιάς που της άφησε για το σημαντικό του ρόλο στην αποκάλυψη της αλήθειας στην δολοφονία Λαμπράκη, θα βρει και σημαντικά δεδομένα για το ακροδεξιό τρόπο σκέψης.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζουν. Μοιραίοι και φοβικοί έχτισαν έναν μύθο ή μία νέα αλήθεια στο μυαλό τους, ότι λογοκρίνοντας την ομιλία ή τη συνέντευξη Τύπου, οι Έλληνες δεν θα μάθουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του under portas πρωθυπουργού. Σκέφτονται επίσης με το πάμφτωχο και φοβικό μυαλό τους, ότι οι Έλληνες που τους ενδιαφέρουν και που επιδιώκουν να παραμείνουν ως ακροατήριο τους, θα ενημερωθούν μόνο από το ραδιοτηλεοπτικό τους  ΝΕΡΙΤ-μόρφωμα. Του «καρπού» που προέκυψε από τον Βιασμό της Δημοκρατίας και της ΕΡΤ.

Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Ακόμη και από την παραδοχή ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία συμμορία πανικόβλητων ακροδεξιών και απελπισμένων ναυαγών της εξουσίας. Το χειρότερο είναι ότι αρχίζουμε και τους λυπόμαστε. Από πολιτικός και κοινωνικός αντίπαλος μετατρέπονται σε άτακτο σώμα λιποτακτών που οπισθοχωρώντας μπορεί να κάνουν και το πλέον αδιανόητο. Αυτό που ο ΕΝΦΙΑ και τα κοινοβουλευτικά τους πραξικοπήματα να θυμίζουν παιδικές σκανδαλιές.

Είναι επικίνδυνοι. Όχι πλέον μόνο για εμάς, για το σύνολο δηλαδή των Ελλήνων. Όχι μόνο για την Δημοκρατία και την ομαλότητα σε αυτό τον τόπο. Είναι επικίνδυνοι και για τον εαυτό τους με σύμβουλο τον πανικό, την μισαλλοδοξία και την άνευ όρων παράδοση στο δόγμα ο σκοπός και τα μέσα δεν έχουν όρια. Για αυτούς όλα επιτρέπονται. Γιατί αυτοί ήταν και είναι.