Σήμερα το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος της Προοδευτικής Συμμαχίας, του σχηματισμού που έχουν συγκροτήσει ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και της Αριστεράς, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και συμπόρευσης για μια άλλη, δημοκρατικότερη και δικαιότερη Ευρώπη.

Ads

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ των άλλων, ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος  του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Πωλ Μανιέτ, σοσιαλιστής και πρωθυπουργός της Βαλλονίας καθώς και ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο. Η συμμετοχή επιφανών Σοσιαλιστών δείχνει την πρόθεση τους να αναζητήσουν κοινές λύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωπαϊκή αριστερά.

Χθες όμως στην Αθήνα,στη συνάντηση της με τον Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά υιοθέτησε μια τελείως διαφορετική τακτική που έχει  στόχο την πτώση της κυβέρνησης, υιοθετώντας ουσιαστικά τη στρατηγική του Ε. Βενιζέλου για συγκυβέρνηση με την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Σε όλη την Ευρώπη, η συγκυβέρνηση με την δεξιά έχει οδηγήσει τα σοσιαλιστικά κόμματα στη “πασοκοποίηση” τους, όπως ο όρος έχει πλέον διεθνώς υιοθετηθεί. Δηλαδή στην απώλεια της κοινωνικής τους βάσης και τη δραματική εκλογική και πολιτική τους συρρίκνωση. Είναι απορίας άξιο πως και γιατί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ξανά το ίδιο καταστροφικό λάθος. 

Ads