Στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του για το 2021, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που σηκώνουν συζήτηση. Αποκάλυψε όμως γιατί εμβολιάστηκαν πρώτοι οι υπουργοί, γυναίκες τους και διάφοροι παρατρεχάμενοι. Ας δούμε πρώτα τα αμφισβητούμενα σημεία.
 
«Σε λίγο, αφήνουμε πίσω μια χρονιά γεμάτη πρωτόγνωρες δυσκολίες. Μέχρι τις αρχές της, η χώρα είχε ξεπεράσει την οικονομική και κοινωνική καθήλωση και προχωρούσε ενωμένη μπροστά».
 

Όπως είναι γνωστό, η οικονομία εμφάνιζε σημάδια επιβράδυνσης από το τέταρτο τρίμηνο του 2019.
 
«η Ελλάδα έμεινε όρθια…Στο Αιγαίο, προστάτεψε και ανακούφισε τα νησιά της».
 
Mάλλον εννοεί τις επαναπροωθήσεις προσφύγων που έχουν καταδικαστεί ακόμη και από το Βερολίνο. Η μήπως εννοεί που έφυγαν τα ΜΑΤ μετά το ξύλο που έφαγαν, οπότε ανακουφίστηκαν τα νησιά;
 
«Στην Ανατολική Μεσόγειο, περιφρούρησε τα δικαιώματά της ».
 
Εδώ μάλλον θέλει να ξεχάσει ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε-αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια- στη διεθνή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, παρότι το ζήτησε ο ίδιος. Εκτός αν  εννοεί ότι ..  δεν μας επέβαλλαν κυρώσεις στα ελληνοτουρκικά. (Πάντως είναι ενδιαφέρον πολιτικά, ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε πουθενά στο μακροσκελές διάγγελμα τη λέξη Τουρκία ή τα ελληνοτουρκικά)
 
«Και, παράλληλα, θωράκισε την ζωή και το εισόδημα όλων»
 
Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Bruegel, η Ελλάδα είναι ουραγός στην ΕΕ, στα οικονομικά μέτρα στήριξης λόγω πανδημίας.
 
«Με τόλμη αλλά και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές της δημοκρατίας και στους κανόνες του κοινοβουλευτισμού».
 
Τι να θέλει εδώ να πει άραγε; To «απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τριών έως την 18η Νοεμβρίου» ή την κράτηση επί πέντε μέρες στην Ασφάλεια 15χρονων μαθητών που έκαναν κατάληψη;
 
Το νυχτερινό κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» Κεραμέως, με το οποίο το Τεχνικό Επιμελητήριο (TEE) και Οικονομικό Επιμελητήριο (ΟΕΕ) υποχρεούνται στο εξής να εγγράφουν πτυχιούχους κολεγίων, οι οποίοι θα έχουν ίδια δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων; Ή την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΜΕΡΑ 25, επειδή εξέφρασε άποψη μιλώντας στη Βουλή;
 
«Ξέρουμε, επίσης, πως η κρίση μπορεί να γίνεται ευκαιρία: Το δηλώνουν το νέο ΕΣΥ.. »
 
Εδώ άρχισε να μας δουλεύει κανονικά, οπότε η συνέχεια δεν έχει νόημα. Ας κρατήσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε εμμέσως τις σχετικές πληροφορίες για τη μεθεπόμενη εβδομάδα («προτεραιότητα πάντα το άνοιγμα των σχολείων μας ») και μας προϊδέασε ότι θα φάμε κι άλλο Ελλάδα, Ελλήνων Χριστιανών: «Το 2021 είναι στο χέρι μας να γίνει η Χρονιά των Ελλήνων. Ο κρίκος που θα ενώνει τις νίκες των προγόνων με τις επιτυχίες των απογόνων».
 
To καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος, μιλώντας για τον εμβολιασμό:
 
«Ο ίδιος εμβολιάστηκε γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Το εμβόλιο κατά του Covid αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021».
 
Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός έδωσε μια σαφή απάντηση στις κριτικές για τη λίστα προτεραιότητας του εμβολιασμού, που έχει διχάσει και το Μέγαρο Μαξίμου. Αφού πρόκειται για δώρο, δικαιολογημένα το έδωσε πρώτα στους δικούς του ανθρώπους. Στους ξένους θα το δώσει; 
 
ΥΓ Λίγη φαντασία συνάδελφοι; ‘Η μήπως λίγη απειθαρχία;

Ads

Δεν ξέρω αν πρόκειται για γραμμή από το Μαξίμου, όπως τις οδηγίες που πρόσφατα δημοσίευσαν κατά λάθος ProtoThema και Liberal, ή απλώς δείχνει έλλειψη φαντασίας. Πάντως όλα τα φιλοκυβερνητικά έδωσαν τον ίδιο τίτλο στο μήνυμα Μητσοτάκη. 

image

image

Ads

image

image

image

image