Επί Τσίπρα διεκδικήσαμε, ανεπιτυχώς, Nobel ειρήνης για την συμφωνία των Πρεσπών. Με τους «αρίστους» τίποτε; Σύντομα, σας διαβεβαιώ,  θα διεκδικήσουμε το Nobel ιατρικής με έναν δικηγόρο αλλά και το Nobel χημείας με έναν ιατρό.

Ads

Λοιπόν, μεγάλη γιορτή αύριο οπότε ας μην παραθέσουμε διεθνείς πίνακες με την σταθερή πρωτιά μας σε νέους θανάτους ή με το πλασάρισμα μας στην πρώτη εικοσάδα κρατών και στο top 7% των θανάτων (εφ’ όλης της ύλης). Εξ άλλου πλέον κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας…

Το Nobel Χημείας θα το διεκδικήσουμε για την σύγχυση που έχουμε προκαλέσει διεθνώς με την ανακοίνωση των στοιχείων της πανδημίας ανά εβδομάδα κι όχι ημερησίως. Αρκεί μια ματιά στο τουρλουμπούκι που έχουμε προκαλέσει στα διαγράμματα των εγκυρότερων πινάκων διεθνώς, για να σας πείσει. Είναι θέμα χρόνου να μας εξαιρέσουν και να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί μας. Όπερ και το ζητούμενο.

Ακολουθεί η επικείμενη αλλαγή κριτηρίων για τους θανάτους, βάσει των οποίων ο νεκρός θα κατατάσσεται όχι βάσει πρωτοκόλλων αλλά βάσει της γνώμης του κάθε θεράποντος (με ή από covid). Ξέρουμε ότι σε χιλιάδες περιπτώσεις δεν υπήρξε καν θεράπων, τουλάχιστον δια ζώσης κι όχι … τηλεφωνικά. Όμως στην κρίσιμη στιγμή των στατιστικών, παρών κι αξούριστος!

Ads

Αν, τέλος, δεν δουλέψει κι αυτό το αποκεντρωμένο σύστημα με τους θεράποντες ωριμάζει στο μυαλό των αλχημιστών μια πιο ριζοσπαστική εναλλακτική. Θα κρίνει το αίτιο θανάτου, συγκεντρωτικά, μια ενιαία μονοπρόσωπη αρχή (πχ η εθνική μας Παγώνα) και θα τους βγάζει όλους ματιασμένους.

image

Σε κάποια γωνιά εν τω μεταξύ θα κείται δεμένος και φιμωμένος, ως βάρδος Κακοφωνίξ, ο κ Τσιόδρας (κι εμείς αυτόν θα βάζαμε…) Ο μέγας σιωπηλός υποδεικνύεται ως υπεύθυνος για τον λανθασμένο τρόπο καταμέτρησης επί διετία που προκάλεσε τόση αναστάτωση, τζάμπα και βερεσέ…

Δεδομένου ότι συνεχώς η χώρα διασύρεται διεθνώς είτε για την λεγόμενη «ενημέρωση 108», είτε για τα pushbacks είτε τώρα τελευταία για τις υποκλοπές, το να πάψει να ακούγεται τουλάχιστον για τον θανατο-πρωταθλητισμό θεωρείται μια εθνική προσφορά.

Tο ΕΚΠΑ, το ΠΙΚΠΑ κλπ ας προτείνουν ως υποψήφιο νομπελίστα το εξέχον τέκνο της διασποράς, που έθεσε την επιστημοσύνη του στην υπηρεσία του Έθνους και θάμβωσε το κλέος των Αράβων αλχημιστών! Διεκδικούμε Πρώτο Βραβείο Αλχημείας για τον κ διοικητή του ΕΟΔΥ και διακεκριμένο αλχημιστή, καθηγητή Ελ Ζαούτ(η)!

Η δεύτερη υποψηφιότητα (Nobel ιατρικής) θα ανακοινωθεί στις 31 Αυγούστου, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης έτους της αρίστου τριάδας της Αριστοτέλους (Πλεύρης-Γκάγκα-Ράπτη). Οι άριστοι θα βαθμολογηθούν με 19,5 έως και είκοσι (άριστα δηλαδή) δεδομένου ότι τόσα θα είναι (σε χιλιάδες) τα θύματα της πανδημίας σε αυτές τις 365 ημέρες και νύχτες της θητείας τους.

Για να ενισχύσει δε την υποψηφιότητα του και δεδομένης της προεκλογικής περιόδου, ο μελίρρυτος κ Πλεύρης θα κάνει ρελάνς στον κ Ζαούτη, που μας λέει αναδρομικά ότι από άλλο λόγο πέθαναν με μια ακόμη πιο ρηξικέλευθη προσέγγιση Δεν πέθαναν διόλου, η ανάσταση τους είναι προ των πυλών!

Εκτός κι αν κάνει η Μεγαλόχαρη το θαύμα της και μέχρι τότε πάρουν εξιτήριο στον ευρύ ανασχηματισμό, που κατεργάζεται για δικούς του λόγους, ο Κυριακούλης Κρυφακούλης.

Υπόμνημα

Από πέρυσι ο όψιμος Τραμπισμός του κ Μητσοτάκη στην πανδημία επιβλήθηκε για λόγους προτεραιότητας της οικονομίας. Το «μη σώσουνε» ήρθε να προστεθεί στην ήδη μίζερη πολιτική του, που επέμενε εξ αρχής στην «εξοικονόμηση» των αναγκαίων πόρων από το ΕΣΥ και την δημόσια υγεία.

Η αντιπολίτευση αγρόν ηγόρασε μπροστά σε εκείνη την πολιτική στροφή. Δίστασε να αντιτείνει στην ευημερία των οικονομικών δεικτών, το αγαθό της ζωής του λαού. Σήμερα έκπληκτη ακούει εκλεκτούς επιστήμονες να θεωρητικοποιούν εκείνη την ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογή, επιστρατεύοντας διάφορες «επιστημονικές» παραφιλολογίες του τύπου των αρχικών υπερσυντηρητικών αρνητών της πανδημίας στις ΗΠΑ. Και εις ανώτερα …