Καλημέρα σας.

Ads

Σήμερα απονέμουμε το βραβείο Πούλιτζερ στο Νίκο Μπογιόπουλο, που με βαρύγδουπο ύφος, αφού προφανώς έκανε… εκτενή έρευνα, έλεγξε πηγές, επιβεβαίωσε γεγονότα, έσπευσε να αναδημοσιεύσει την ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάποιας κυρίας Μπεμπόνα, Μπεμπόνη (κάτι τέτοιο), σύμφωνα με την οποία της βγάζουν το σπίτι σε πλειστηριασμό. Παρουσιάζεται μάλιστα ένα έγγραφο ως απόδειξη.

Μετά από λίγο ψάξιμο, ελάχιστο διάβασμα και μερικές ερωτήσεις, χωρίς να είμαι δημοσιογράφος ούτε δικηγόρος, ανακάλυψα ότι το περιβόητο έγγραφο δεν είναι παρά ΕΞΩΔΙΚΟ που στέλνει τo κράτος και οφείλει να στείλει σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Κανένας πλειστηριασμός λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση τουλάχιστον. 

Ads

Ανακάλυψα επίσης με μια επιφανειακή ματιά στο προφίλ της κυρίας ότι τον τελευταίο καιρό της έχουν συμβεί τα πάντα από το κακό κράτος όπως να ζητηθεί φόρος από μακαρίτη συγγενή της και άλλα τέτοια, που παραπέμπουν στην εγκυρότητα της είδησης του «αστυνομικού που χαροπαλεύει εδώ και δέκα χρόνια και ανασταίνεται και ξαναχαροπαλεύει». Κάπου παρακάτω αναφέρει ότι έχει κι άλλο ακίνητο… 

Όπως και με την fake φωτογραφία απελπισμένης υπό έξωσης γιαγιάς, που ήταν από Ισπανία, έτσι κι εδώ, ο συνδυασμός εμπάθειας, προχειρότητας, πλήρους απουσίας δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σοβαρότητας οδηγεί σε γελοιοποίηση. Εκτός αν ο κύριος Μπογιόπουλος, που, ως τώρα, συγκαταλέγεται στους έγκυρους και έγκριτους δημοσιογράφους, έχει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία βεβαίως δεν έχει ακόμα μπει στον κόπο να εμφανίσει παρά το γεγονός ότι του επισημάνθηκε το σφάλμα του. 

Προς το παρόν πάντα, η πρώτη κατοικία προστατεύεται και δεν έχει γίνει πλειστηριασμός τέτοιας. Οι εταιρικές θέσεις πάρκινγκ της πτωχευμένης NEL και οι μεζονέτες των 500 τμ ή δεύτερες και τρίτες κατοικίες, όχι δεν προστατεύονται, εκτός αν θεωρεί πολύ αριστερό ο κύριος Μπογιόπουλος να τα πληρώνει ο μεροκαματιάρης της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, που δεν πήρε πιθανόν ποτέ του δάνειο για να μην χρωστάει.