Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιο τέλος, δηλαδή να γίνει η ύπαρξη του μέρος κάποιων υπολογισμών, προκειμένου να μείνει η χριστουγεννιάτικη αγορά ανοικτή πάσει θυσία. Πρόκειται για στυγνή αριθμητική των μελλοντικών νεκρών!

Ads

Με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό πολιτικά, τον ίδιο τον υποβιβάζει από άνθρωπο σε πράγμα και ευτελίζει αναδρομικά όλη την ζωή του. Επιτεύγματα, αξίες, όνειρα κι ό,τι συγκροτεί την προσωπικότητα καθενός γίνεται ένας αριθμός ανώνυμος στα χέρια ανθρώπων αδίστακτων κι επιπλέον αδαών.

Καλώς ήρθατε στην ανοσία της αγέλης, που προ διετίας την κοροϊδεύατε όλοι μαζί ως ανοησία της αγέλης!

Είμαστε σε κρίσιμη καμπή και κανείς δεν κάνει τίποτε…

Ads

Η κυβερνώσα παράταξη παρακολουθεί το πολύγνωμο κι αδιαφανές Μαξίμου να αυτοσχεδιάζει, χωρίς κανένα θεσμικό αντίβαρο. Δεν έχουν πια λόγο επιστήμονες, κοινοβουλευτικοί, υπουργικό Συμβούλιο ούτε καν οι υποδυόμενοι τους υπουργούς Υγείας.

Ιδιαίτερα ο κ Πλεύρης δεν φαίνεται καν «να κατέχει τις έννοιες». Η αντίληψη του για τα πράγματα είναι εντελώς δευτερογενής. Δεν μπορεί να διανύσει την απόσταση ανάμεσα στους αριθμούς που του λένε και στην αληθινή ζωή, όπου πεθαίνουν άδικα αληθινοί άνθρωποι με σάρκα κι οστά, με οικογένειες και έναν εαυτό που δεν του άξιζε η φρίκη.

Οι συνεχείς παλινωδίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους κατ’ όνομα υπουργούς που εξελίσσονται σε απλούς κλητήρες μιας πολιτικής που τη μαθαίνουν τελευταίοι κι η οποία αλλάζει με μοναδικό κριτήριο τις πολιτικές εντυπώσεις. Πρυτανεύουν άνθρωποι που ανακατεύονται παντού, τα ξέρουν όλα κι αυτοσχεδιάζουν καθημερινά.

Ο όρος μπιζιμποντισμός προέρχεται από το Busy Body. Χαρακτηρίζει κάποιον που είναι μόνιμα απασχολημένος αλλά που συνήθως το αποτέλεσμα της όλης ενασχόλησής του δεν είναι ανάλογο της όλης προσπάθειας. Μπορεί να κωπηλατεί κανείς χωρίς σταματημό αλλά άμα το κουπί δεν μπαίνει ποτέ μέσα στο νερό, τότε τον παρασύρουν τα ρεύματα ενώ εκείνος νομίζει ότι κάνει κάτι.

Η στάση αυτή πάντα συνοδεύεται από ατελείωτες θριαμβολογίες και λεκτικές ακροβασίες γιατί προσπαθεί να μετρήσει το πράγμα με τις θερμίδες που έκαψε κι όχι με το αποτέλεσμα που έφερε. Δεν ξέρω αν σας θυμίζει κάτι…

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η εικόνα αυτή καθόλου δεν διαφεύγει από τους μαχόμενους. Συντετριμμένοι, απογοητευμένοι, γελασμένοι βλέπουν ότι θεωρούνται αναλώσιμες απώλειες της πρώτης γραμμής, προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα στρατιωτικά της συντεχνίας των ενστόλων.  Μια ακόμη χαίνουσα πληγή είναι κι οι 7000 παρίες της εξοντωτικής αναστολής. Οι μαχόμενοι υγειονομικοί έχουν το χαμηλότερο ηθικό από ποτέ!

Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι επίσης η χειρότερη από ποτέ. Οι εντός κι οι εκτός διασωληνωμένοι ξεπερνούν ήδη τους 800 και η γενικότερη βελτίωση του Βορρά βραδυπορεί στην Θεσσαλονίκη, γιατί έτσι συμβαίνει πάντα στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα. Άρα η βόρειος Ελλάδα θα φθάσει στις γιορτές με υγειονομικό status υποσαχάριας Αφρικής. Οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι κι αθλιότεροι από πέρσι και χωρίς καμία δικαιολογία περί αιφνιδιασμού.

Οι 150 εκτός, δεν αυξάνουν πολύ όχι γιατί επιπεδώνεται η ένταση του φαινομένου αλλά για τον απλό λόγο ότι πεθαίνουν. Την θέση τους παίρνουν άλλοι κι ο αριθμός μένει περίπου σταθερός.

Κανείς δεν δείχνει σημασία στα αδιαφανή κριτήρια διαλογής του ποιος θα μπει. Πάντως επώνυμος διασωληνωμένος εκτός, δεν έχει αναφερθεί … Κι όμως ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε ότι δεν ήξερε την διαφορά Εντός, εκτός κι επί τα αυτά, μας είπε. Σε μια τέτοια περίπτωση ας παραδώσει το Μαξίμου στον κ Μπάμπη Παπαδημητρίου κι ας ψάξει με την ησυχία του την βιβλιογραφία για τα αυτονόητα.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Κάτω από την φαινομενική σταθεροποίηση το χειρότερο από όλα είναι αυτό που περιμένει την Αθήνα. Ήδη αυτή την εβδομάδα, πολλοί νομοί του βορρά έχουν κρούσματα λιγότερα από τον εθνικό Μ.Ο. αλλά σταθερά τους αντικαθιστούν η Δυτική Αττική, ο Πειραιάς και η περιφερειακή ενότητα νήσων Αργοσαρωνικού. Επίσης, ξεχωρίζουν νομοί και νησιά με μεγάλη συνάφεια προς την Αθήνα όπως η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Κορινθία Ο εχθρός είναι προ των πυλών γιατί κανείς δεν έκανε τίποτε για να μην μεταδοθεί και νοτιότερα Κανείς δεν φυλούσε στις Θερμοπύλες.

Οπότε τα μηνύματα αισιοδοξίας είναι ψεύτικα Θα είναι αργά όταν εκραγεί η Αθήνα με τα νοσοκομεία της ήδη εξουδετερωμένα, με τις εθνικές εφεδρείες ανύπαρκτες αφού θα πάσχει ταυτόχρονα όλη η Ελλάδα και με την, γνωστή από πέρσι, ιδιαίτερη δυσκολία να σβήσει η φωτιά στο λεκανοπέδιο των 4 εκατομμυρίων.

Δεν χρειάζονται οι προγνώσεις ανθρώπων που δεν έχουν συμφέροντα στην χώρα για να καταλάβει κανείς τι θα γίνει. O sandbird στη συνεργαζόμενη με το ΜΙΤ ιστοσελίδα, προβλέπει από 239 μέχρι 570 νεκρούς την ημέρα, με πρόβλεψη 393. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πριν επικρατήσει το «ο σώζων εαυτώ σωθήτω» κάποιος πρέπει να ορθώσει πολιτικό ανάστημα. Ο ύμνος λέει πως το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα πριν μας σώσει από την σκλαβιά και πως έτσι «έχει ενώσει όλο τον λαό μας» Η Αριστερά  πρέπει να  προτάξει την σωτηρία του λαού, μη ακολουθώντας το παράδειγμα των μικροπολιτικών υπολογισμών ανάμεσα σε πλήθος τελετές. Μόνο υπερασπίζοντας τις αξίες θα αποδείξει την αξία της.

Είτε πρόκειται για τον εμβολιασμό είτε για την ενθάρρυνση των μαχομένων είτε πρόκειται για το πολιτικό κόστος της απαίτησης σοβαρών περιορισμών, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη όσο (κι αν) υπάρχει ακόμη χρόνος.