Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ‘στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση’ ενόψει της προβλεπόμενης και αναγγελθείσας κατάθεσης του σχετικού νόμου στη βουλή, από το Υπουργείο Εσωτερικών!

Ads

-Γιατί τόσος πόνος και θόρυβος από ΚΕΔΚΕ και κυβέρνηση;
-Γιατί τόση καθυστέρηση από την κυβέρνηση;
-Γιατί το σχέδιο ή ο νόμος, δεν κατατίθεται, δεν υποβάλλεται στην τοπική αυτοδιοίκηση που με γενικές συνελεύσεις των δημοτών ή τοπικά δημοψηφίσματα, αλλά με ερωτήματα που θα τα βάλει ο λαός, οι από τα κάτω και όχι οι από τα πάνω, που με διφορούμενα ερωτήματα και νοήματα βγάζουν το αποτέλεσμα που βολεύει το πολιτικό σύστημα και την ολιγαρχία;
-Δημοκρατία δεν κραυγάζουν όλοι τους ότι έχουμε, σε όλους τους τόνους;
-Τι φοβούνται άραγε;

Φοβούνται να μη χάσουν τα προνόμια και τις οικονομικές απολαβές ‘που έχουν οι βουλευτές και το πολιτικό προσωπικό γενικά’ οι τοπικοί και περιφερειακοί «άρχοντες» της  αυτοδιοίκησης (που αποκαλώ Α-τοπική αυτοδιοίκηση με τους νόμους «Καποδίστριας» και Καλλικράτης»)’ που πληρώνονται όλοι τους από τον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό’ χωρίς καν να προσαρμοστούν και να περικόψουν όλα τα προνόμια εκτός από τον πολύ καλό μισθό ή εξευγενισμένα αποζημίωση αν θέλετε ( δηλαδή επιτροπές, υπερωρίες, επίδομα ενοικίου εκτός έδρας κ.ο.κ), όπως είκοσι έξι φορές έκοψαν τις συντάξεις, αλλά και τους μισθούς και δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε!

Διάβασα τώρα ότι τον νέο νόμο θα τον ονομάσουν «Κλεισθένη» για να αρέσει, να τον χωνέψει πιο εύκολα ο κόσμος όπως και οι προηγούμενοι νόμοι!

Ads

Το μόνο που τους ενδιαφέρει,  είναι το «βόλεμα» και η κομματοκρατία και όχι ο λαός, αν κρίνουμε από τα όσα έγιναν ή γίνονται τα τελευταία εννιά χρόνια της φτωχοποίησής μας’ γιατί δεν έκαναν και δεν κάνουν κάτι που θα ανατρέψει, θα αλλάξει την ακολουθούμενη πολιτική που συμφώνησαν και επέβαλαν στο λαό μαζί με τους ξένους, Ε.Ε. και Γερμανία, ΔΝΤ και ΗΠΑ, υπό την υψηλή εποπτεία των Ολιγαρχών και των τραπεζών τους’ γιατί γνωρίζοντας πολύ καλά, καλύτερα από τον καθένα μας ότι τα προγράμματα αυτά και τα μέτρα ή «μεταρρυθμίσεις» (δηλαδή περικοπή μισθών και συντάξεων), οδήγησαν και οδηγούν τον λαό μας στην περαιτέρω φτωχοποίηση, ένδεια, εξαθλίωση και τη χώρα σε ερήμωση !

Αποκαλύφτηκε ότι η όλη ιστορία ήταν για να «σωθεί» το πολιτικό σύστημα και οι ολιγάρχες με τις τράπεζές τους, που   χωρίς κανένα φραγμό και ηθική παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη αντί πινακίου φακής. Δυστυχώς!

Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα, κανένας δεν αμφιβάλλει, πιστεύω ότι η Απλή Αναλογική είναι το καλύτερο, δικαιότερο και αντιπροσωπευτικότερο σύστημα, με μόνο μειονέκτημα τον εκβιασμό για τα αξιώματα που ζητούν οι συνεργαζόμενες παρατάξεις με τα μικρά ποσοστά  ψήφων τους, που έχουν πάρει. Εδώ, θα πρότεινα, η μικρή πρότασή μου είναι ”με τον νέο νόμο, και όχι με παζάρια κάτω από το τραπέζι όπως λέμε, να ορίζονται καθαρά, αναλογικά, ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν στις εκλογές, να καταλαμβάνουν τα αντίστοιχα  αξιώματα ή θέσεις, οι συνεργαζόμενες παρατάξεις  με την πρώτη ή την δεύτερη  πλειονοψηφήσασα παράταξη για να συγκροτήσουν την συμπολίτευση’’.

Απλά λοιπόν και καθαρά με τον νόμο, χωρίς κομματικά συμφέροντα, έστω και τώρα στο 2018, να θεσμοθετηθούν και να υπαχθούν στο σύνταγμα, με την αναγκαία αναθεώρηση του συντάγματός μας, ώστε να μη μπορεί κανένα κόμμα, όταν είναι στην εξουσία, να μπορεί να αλλάζει το εκλογικό σύστημα, ανάλογα με το αν πιστεύει ότι κερδίζει ή χάνει ψήφους και που τελικά είναι σε βάρος του λαού και της δημοκρατίας!
Ιδού λοιπόν  πεδίον δόξης λαμπρό, κύριοι της κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης, τολμήστε έστω και για μια φορά !