Κάτω από την πίεση που δέχεται από την έρευνα της Δικαιοσύνης η Χρυσή Αυγή προχωρά σε ανοιχτές απειλές εναντίον όσων μελών της τολμούν να διαφοροποιηθούν και να καταγγείλουν όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια μέσα στη ναζιστική οργάνωση. Με χτεσινή ανατριχιαστική ανάρτηση στον ιστότοπό της, η Χρυσή Αυγή τούς στέλνει ένα διπλό μήνυμα: ότι τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά και ότι σ’ αυτό θα βοηθήσουν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Το επίμαχο απόσπασμα είναι το ακόλουθο: 

Ads

«To θέμα είναι κατά πόσον θα σταθούν στο δικαστήριο αυτά που θα καταθέσουν. Για να σοβαρευτούμε: Ολων των “προστατευόμενων μαρτύρων” τα στοιχεία είναι σε γνώση των αντιδίκων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως έχει φανεί από τις δηλώσεις και τον κατονομασμό τους. Οπότε αυτά τα περί προστατευόμενων μαρτύρων είναι μάλλον προς εντυπωσιασμό. Και πού ξέρουν οι δικαστικοί ότι οι αστυνομικοί που τους φυλάνε δεν έχουν ψηφίσει Λαϊκό Σύνδεσμο; Ξέρουν τι ψήφισε ο κάθε αστυνομικός μέσα στην κάλπη; Θέλουμε να πούμε ότι εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα. Δεν αρκεί να θέλουν τα κανάλια ένα κόμμα ως “εγκληματική οργάνωση” (το κατηγορητήριο είναι απλά κατηγορητήριο, δεν είναι ετυμηγορία)». 

Με τη δήλωση αυτή η οργάνωση απευθύνεται βέβαια κατά κύριο λόγο προς τα στελέχη της και τα προειδοποιεί να μην τολμήσουν να καταθέσουν έστω και ως προστατευόμενοι μάρτυρες, εφόσον τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά. Και τους υπενθυμίζει ότι ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί όπως με τον πρώτο προστατευόμενο μάρτυρα, το όνομα του οποίου βγήκε στη φόρα από (εσκεμμένο ή μη) λάθος των αρχών, υπάρχουν και οι αστυνομικοί χρυσαυγίτες, οι οποίοι θα τους καρφώσουν στην οργάνωση. 

Αλλά η διατύπωση αυτή κρύβει και μια ωμή ομολογία, με την οποία η οργάνωση στην ουσία παραδέχεται τον εγκληματικό χαρακτήρα της. Λέει ρητά ότι όσοι χρυσαυγίτες υπηρετούν στην αστυνομία είναι επίορκοι και είναι έτοιμοι να γίνουν πληροφοριοδότες της οργάνωσης. Αλλά παρόμοια σχέση με αστυνομικούς έτοιμους να εκθέσουν σε κίνδυνο όσους έχουν κληθεί να προστατεύουν έχουν μόνο οι εγκληματικές, μαφιόζικες, οργανώσεις. Η πρόκληση προς τη Δικαιοσύνη και προς τον κ. Δένδια είναι ευθεία. 

Εφημερίδα των Συντακτών 

Ads