“Κακούργημα” η διαμαρτυρία σε υπόθεση δημόσιου βασανισμού μετανάστη από ένστολους

Ads

 

Αγαπητέ κύριε Τσίπρα

 

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ αυτό τον καιρό την αντιπαράθεση του Σύριζα με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, κυρίως με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της παραποίησης της λίστας της κυρίας Λαγκάρντ.

Ads

Την ίδια στιγμή ένας άνθρωπος, ο Πέτρος Καπετανόπουλος, υπάλληλος του ΟΑΕΔ, κινδυνεύει να κληθεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία, επειδή τόλμησε να διαμαρτυρεί στους αστυνομικούς οι οποίοι βασάνιζαν έναν μετανάστη δεμένο με χειροπέδες, μπροστά στην είσοδο του σπιτιού του.

“Αφού τον έχετε συλλάβει, γιατί τον χτυπάτε;” αυτές οι λέξεις του ήταν αρκετές για να συλληφθεί από τους αστυνομικούς και να αρχίσει ο εφιάλτης του.

Με βάση τις αλλαγές στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που έφεραν τα μνημόνια, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρκεί η απαγγελία της κατηγορίας για κακούργημα από ένα εισαγγελέα για να τεθεί ένας δημόσιος υπάλληλος σε αναγκαστική αργία, προσωρινά απολυμένος μέχρι να τελεσιδικίση η υπόθεσή του.

Έτσι η ζωή του Πέτρου Καπετανόπουλου και της οικογένειας του κρέμεται από την απόφαση ενός εισαγγελέα:

Θα κληθεί στο δικαστήριο κατηγορούμενος για “απλή συμμετοχή σε ληστεία” όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας βάρδιας τη βραδιά της σύλληψης, χωρίς καμμία μαρτυρία, ούτε καν από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν εκδικητικά, ή όχι;

Πιστεύω – και νομίζω ότι δεν είμαι ο μόνος – ότι πρώτον, το θέμα αυτό είναι τεράστιο, πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση κάθε αξίας και αισθήματος ασφάλειας των πολιτών που δημιουργεί μια καφκική ατμόσφαιρα, και δεύτερον ότι με αφορά προσωπικά, γιατί θα μπορούσα εγώ, όπως και κάθε συμπολίτης μου, να βρεθεί αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση.

Νιώθω δε, ότι η λίστα Λαγκάντ, όσο σημαντικό θέμα και να αποτελεί η φοροδιαφυγή, δεν είναι το μείζον… Δεν με φοβίζει τόσο πολύ η φοροδιαφυγή της οικογένειας Παπακωνσταντίνου, αυτή τη στιγμή που ο ναζισμός έχει ντυθεί με στολές της ΕΛΑΣ και με μαύρα Τ-shirt και περιπολεί στις γειτονιές μας…

Για αυτόν τον λόγο και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και ζητά την στήριξη των πολιτών όπως εγώ ή ο κύριος Καπετανόπουλος, που επιθυμούν να λειτουργεί ένα κράτος δικαίου και ασφάλειας, και δεν μπορούν να ανεχτούν τον ξυλοδαρμό ενός μετανάστη από ένστολους μπροστά στα μάτια τους χωρίς τουλάχιστον να διαμαρτυρηθούν, θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε μια σχετική, μικρή έστω, δήλωση από τον πρόεδρό του.

Όχι μόνο για τον κύριο Βενιζέλο ή την κυρία Λαγάκρντ. Παρακαλούμε μια δήλωση για τον κύριο Καπετανόπουλο. Αν βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η προάσπιση των ελευθεριών και η ασφάλεια των πολιτών που τολμούν να διαμαρτυρηθούν μπροστά στην ανομία και την μισαλλοδοξία είναι ένα κάποιο θέμα που αξίζει της προσοχής…

Με εκτίμηση
Μιχάλης Καβουριάρης

Υγ.: Για πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση Καπετανόπουλου, αν δεν γνωρίζετε ήδη: https://yperkapetanopoulou.wordpress.com