Ενώ η πανδημία «αποκλιμακώνεται» σκαρφαλώνοντας σε ανεπανάληπτα ύψη, συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με σειρά επιστημόνων, υπουργών και δημοσιογράφων να περιγράφουν το πως ακριβώς θα επέλθει η κανονικότητα σε αγορές, σχολεία, τουρισμό.

Ads

Πρόσφατα φιλοκυβερνητική εφημερίδα  είχε ρεπορτάζ με το ποια υπουργεία είναι «ανοιγματικά» και ποια «κλεισιματικά». Λες και άλλαξε το πολίτευμα και η κυβέρνηση είναι πλέον ομοσπονδία υπουργείων με τον πρωθυπουργό απλώς σε ρόλο προεδρεύοντα.

Με φόντο τις προσωπικές τραγωδίες χιλιάδων ανθρώπων που σχίζουν το πέπλο της σιωπής,  ο κυβερνητικός θίασος μοιράζεται σε δύο ομάδες και με κοντά παντελονάκια δίνουν μεταξύ τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, με επιστημονικά call girls για προπομπούς και ενθουσιώδεις sportcasters για την περιγραφή του νέου έπους (κλείσιμο στα 1400 άνοιγμα στα 4.500!).

Το αφεντικό τρελάθηκε που λένε στις εκπτώσεις. Παράγγειλε λοιπόν να χώσουν την πραγματικότητα στον ζουρλομανδύα των πολιτικών σχεδιασμών του. Κι αν η πραγματικότητα δεν χωράει, τόσο το χειρότερο για αυτήν!

Ads

Το κυβερνητικό αφήγημα πέρα από τα φιλικά ματς των ανοιγματικών – κλεισιματικών υπουργών περιλαμβάνει κι άλλα σχέδια. Μεγαλειώδη εμβολιαστικά κέντρα που κάνουν τον ιό να τρέμει, γιατί δεν ξέρει ότι είναι κενά εμβολίων. Δεν γνωρίζει ο αφελής ιός ούτε ο αφελής τηλεθεατής (;) ότι παραμένουν ανεμβολίαστοι μεταμοσχευμένοι, χημειοθεραπευόμενοι, αιμοκαθαιρόμενοι (ευάλωτοι ομάδας Α).

Την ίδια στιγμή ληστές εμβολίων μετά φόνου (των αναμενόντων καρτερικά) απολαμβάνουν διακριτικής μεταχείρισης και διακομματικής κατανόησης. Όπως ήταν σαφές από το φθινόπωρο η πολιτική προεξόφληση του εμβολιασμού αυθαιρέτως παρέκαμπτε τον φετινό χειμώνα και φώναζε προώρως έληξε – έληξε όπως στις κερκίδες, όταν η μικρή ομάδα έχει ωφεληθεί από την τύχη και προηγείται.  Συνήθως το τρώει το γκολ στο 90’. Εδώ βέβαια πάμε για ρεκόρ Γκίνες, αφού φάγαμε έξι στις καθυστερήσεις, παρά τις προειδοποιήσεις.

Eδώ και εβδομάδες γράφαμε στο Tvxs για τις «Πέντε προτάσεις για να μην ζήσει η Αττική την τραγωδία της Θεσσαλονίκης»

Αλλά οι άριστοι έπαιζαν ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική.