Η προσπάθεια της ΝΔ να εργαλειοποιήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου στοχεύοντας να απονομιμοποιήσει το πολιτικό μήνυμα της εξέγερσης και να αποπροσανατολίσει από τις  ευθύνες της για τους νεκρούς και την καταστροφή που προκαλεί ο χειρισμός της πανδημίας, τελικά το ανέδειξε περισσότερο και κατέληξε σε ένα ακόμη βατερλώ, επιδεικνύοντας την οργανωτική «επιτελική» αποσύνθεση που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ads

– Προσπαθώντας να δημιουργήσει τεχνητή ένταση με πρόσχημα τη δημόσια υγεία, φρόντισε να αναστείλει θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες σε μια αχρείαστη υπερβολή επίδειξης αυταρχισμού, που δοκίμασε τα όρια του κράτους δικαίου και τρόμαξε τους δημοκρατικούς πολίτες.

– Προσπαθώντας να στοχοποιήσει την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι θα πέσει στην παγίδα να αντιδράσει και προσδοκώντας σε πολιτικά οφέλη, κατάφερε να φέρει απροσδόκητη σύγκλιση στην Αριστερά αλλά και νέα κρίση στο ΚΙΝΑΛ που έμεινε εκτός δημοκρατικού μετώπου.

– Αναγκάστηκε στο υψηλότερο επίπεδο να προσυπογράψει πολιτικά τη σημασία της επετείου για τη δημοκρατία της χώρας με την κατάθεση στεφάνου από τον Μητσοτάκη στο μνημείο του Πολυτεχνείου, έστω και σε απομόνωση, την ώρα που το κόμμα και η κυβέρνησή του στελεχώνονται από νοσταλγούς της επταετίας, αρνητές του Πολυτεχνείου και γνωστά ακροδεξιά λουλούδια.

Ads

– Γελοιοποιήθηκε συνωστίζοντας 6.000 αστυνομικούς σε λίγα μέτρα  για να ελέγχουν 5 και 10 διαδηλωτές ενώ απειλούσε βουλευτές με συλλήψεις και ενέκρινε σιωπηρά απειλές για ξυλοδαρμούς.

-Γελοιοποιήθηκε ακόμη περισσότερο όταν δεκάδες αστυνομικοί, ο ένας πάνω στον άλλο, φωτογραφήθηκαν να επιτηρούν πέντε (5) στελέχη του Μέρα25 που τηρούσαν τις αποστάσεις ενώ ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων φορούσε τη μάσκα κάτω από τη μύτη.

-Εκτέθηκε κόβοντας πρόστιμο 300 ευρώ σε μια γυναίκα που ήθελε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, την ώρα που ο Πρωθυπουργός με τη συνοδεία του παραβίαζε τις αποφάσεις της κυβέρνησής του.

– Ξεφτιλίστηκε όταν επέλεξε να εφαρμόσει το αρχικό σχέδιο για αντιμετώπιση μαζικής πορείας παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απέχει, με αποτέλεσμα να επιτεθούν απρόκλητα σε μερικές δεκάδες στελέχη του ΚΚΕ. Μια προσχεδιασμένη επίθεση, όπως ακριβώς είχε συμβεί στο Εφετείο για να “παίξουν” στα ΜΜΕ οι καπνοί από τα χημικά και να διαστρεβλωθεί η εικόνα του εορτασμού.

– Ο επίλογος γράφτηκε από την εικόνα ενός αστυνομικού να πιάνει από το λαιμό ένα ειρηνικόδιαδηλωτή σε απόσταση αναπνοής, σε μια μέρα που δεν υπήρχε ούτε αιτία ούτε και αφορμή για να συμβεί.. Μάλλον για να τον συνετίσει υγειονομικά ή για να του πάρει επίχρισμα για τεστ κοροναίου για το καλό του. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν.

– Η κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει μιντιακή υπεροπλία και δυνατότητα να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ή να παρουσιάζει μια εικονική, ειδικά σε συνθήκες εγκλεισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΠΕ που για δεύτερη φορά εξαπάτησε το κοινό με φωτογραφία αρχείου από παλιά διαδήλωση. Όμως με τόση ανικανότητα, στο τέλος η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να στήσει ούτε μια προβοκάτσια της προκοπής.

Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή, από κάθε άποψη, κυβερνάται από ένα επιθεωρησιακό θίασο ενώ οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τις ΜΕΘ γιατί η κυβέρνηση διαχειρίζεται την εικόνα του Πρωθυπουργού και όχι το πρόβλημα της πανδημίας.