Με ιδιαίτερη χαρά είδα την πρόθεσή σας να υλοποιήσετε την ενοποίηση του αθηναϊκού παράκτιου μετώπου στην πρόσφατη ανακοίνωση σας στη Γλυφάδα (σε μακέτες για ποδηλατόδρομο), εκφράζοντας μάλιστα την απορία πως κανείς ως τώρα δεν τόλμησε το αυτονόητο.

Ads

Πέρα από το έλλειμμα γενναίας δόσης αυτοκριτικής για τις προηγούμενες κυβερνήσεις στις οποίες μετείχατε, τίθεται το ερώτημα γιατί κανείς από τους συνεργάτες σας δεν σας έδωσε στοιχεία, σχετικά με το γεγονός ότι από το 2016 έχει ξεκινήσει η μεθοδική υλοποίηση του  έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από την διοίκηση τότε στην Περιφέρεια Αττικής της Δύναμης Ζωής.

Με σημείο αφετηρίας το Μικρολίμανο, όπου μπήκε τάξη μετά από δεκαετίες, τα 240 στρέμματα στο Φαληρικό Δέλτα σε σχέδια του Ρέτζιο Πιάνο και την παραδομένη υπογειοποιημένη Λεωφόρο Ποσειδώνος, το πρότυπο πάρκο στο Παλαιό Φάληρο που εγκαινιάστηκε επί δημαρχίας του κ. Χατζηδάκη και πολλά ακόμη αξιόλογα σημεία. Πάντοτε στο πλαίσιο της πολλαπλής ανάπτυξης του ενιαίου θαλάσσιου μετώπου που ονομάσαμε Αθηναϊκή Ριβιέρα και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε με συμμάχους όλους τους δημάρχους, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Με νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, Οικολόγων – Πρασίνων, ο χώρος του Φαληρικού Δέλτα, που ήταν παρατημένος μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εστία κινδύνων για τη δημόσια υγεία, αποδόθηκε το 2016 στην Περιφέρεια Αττικής. Μέσα σε ελάχιστες βδομάδες καθαρίσαμε με εκατοντάδες φορτηγά τόνους σκουπιδιών, κάναμε όλες τις μελέτες ακόμη και για το χαμένο αττικόψαρο, τα χέλια και τους νεροκότσυφες, πραγματοποιήσαμε το κορυφαίο αντιπλημμυρικά έργο των δυο ποταμών, Κηφισού κσι Ιλισού, που πλημμύριζαν τρεις Δήμους. Αποδώσαμε τελικά στους πολίτες το πρώτο κομμάτι ίσως από πιο εμβληματικό έργο της προηγούμενης διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα όχι μόνο της περιοχής αλλά ευρύτερα της Αττικής.

Ads

Και βάζοντας τις βάσεις για την ολοκλήρωση ενός πολυεπίπεδου έργου που λειτουργεί ως οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική προστιθέμενη αξία στην Αττική και στην Ελλάδα.

Επιλέξαμε να μην κόψουμε με τυμπανοκρουσίες κορδέλες στο πλαίσιο ενός νέου τρόπου πολιτικής λειτουργίας και ήθους. Ούτως ή άλλως το έργο μας είχε καταστεί αόρατο από και στα φίλια μέσα ενημέρωσης που σας στηρίζουν και τα οποία έχουν ανοίξει μια νέα περίοδο μονόπλευρης ενημέρωσης, παραπληροφόρησης και συγκάλυψης – πρωτόγνωρη για την Ευρώπη του 21ου αιώνα. Παρόλα αυτά, εμείς εξακολουθούμε να δίνουμε διαρκή μάχη για να μην καθυστερήσει αυτό το έργο ούτε μια μέρα και να ολοκληρωθεί με όρους διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, χωρίς να επιβαρυνθεί η ήδη επιβαρυμένη τσέπη των φορολογούμενων πολιτών.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αν και αναφέρεστε συχνά στην απαραίτητη συνέχεια που πρέπει να έχει η χώρα μας, αυτοδιαψεύδεστε καθώς μιλάτε για δικό σας “σχέδιο και πράξη” για το οποίο κοπιάζετε μάλιστα από το… 2016!

Μιλάτε για πολιτικό πολιτισμό ενώ στην πράξη αγνοείτε για μικροπολιτικά οφέλη την υλοποίηση ενός έργου που ξεκινήσαμε πολύ έγκαιρα μόλις αναλάβαμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ως Δύναμη Ζωής δεν έχουμε αντιδράσει σε κατά καιρούς άδικες επιθέσεις – κάποιες από τις οποίες με στοχοποίησαν προσωπικά και χυδαία -, ωστόσο αυτή τη φορά λοιδορείτε και εμπαίζετε μια ολόκληρη παράταξη που αφιέρωσε όλες τις δυνάμεις της σε υποδομές και έργα δίχως ίχνος κατασπατάλησης, διαφθοράς και μικροκομματισμού.

Είμαι βεβαία ότι γνωρίζετε όλα τα στοιχεία για το συγκεκριμένο εγχείρημα, παρόλα είμαστε στη διάθεσή σας για όποια τυχόν απορία σας ενώ και μια πρόχειρη αναζήτησή στο Ίντερνετ μπορεί να σας αποκαλύψει πληθώρα επιβεβαιώσεων προκειμένου, στην επόμενη δημόσια παρέμβασή σας για το θέμα, να διορθώσετε την προφανή παράλειψη. Εφόσον φυσικά το επιθυμείτε ουσιαστικά. Ειδάλλως απλά θα επιβεβαιώσετε ότι ανήκετε στην κατηγορία των παλαιοπολιτικών που δεν χάνουν καμία ευκαιρία να καπηλευτούν το έργο των προκατόχων τους, εμφανίζοντάς το ως δικό τους.

Ειλικρινά,

Ρένα Δούρου

Για τη Δύναμη Ζωής

Υ. Γ. : Στην παρατήρηση που κάνατε για το πώς δεν το σκέφτηκε άλλος πρωτύτερα, επιτρέψτε μου την παρατήρηση ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο εκπεφρασμένο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η Αθήνα αν και η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με θάλασσα, της είχε στραμμένη την πλάτη. Μέχρι το 2016…