Λίγες ώρες πριν την κάλπη κι ενώ όλοι τα έχουν πει ( σχεδόν ) όλα, ας προσπαθήσουμε να δούμε τι είναι σίγουρο και τι υποθετικό. Διότι είναι ορισμός της μιζέριας να ψάχνουμε τι θα κάνει ο Σύριζα από την Δευτέρα καθώς είναι μια ανάσα από την ανάληψη της διακυβέρνησης της Ελλάδος, προσπερνώντας με ευκολία κάποια ιστορικά στάνταρντ.

Ads

Κατ’ αρχήν είναι πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία μας που μέσω εκλογών είμαστε τόσο κοντά στο να έχουμε Ελληνική κυβέρνηση. Η προηγούμενη ήταν μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς το 1944 με όσα έγιναν η δεν έγιναν, με την διαφορά πως τότε δεν πήγαμε σε εκλογές, αλλά μίλησαν τα όπλα των Βρετανών και σίγησαν αυτά που έδιωξαν τον κατακτητή και το « πούλημα » της ηγεσίας….

Όσοι μας κυβέρνησαν από το 1828 έως σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση ήταν σε πλάνη όσον αφορά ποιο είναι το εθνικό συμφέρον, στην χειρότερη και πιο συνηθισμένη ήταν εντολοδόχοι, στρατολογημένοι και υποχείρια των ξένων δυνάμεων. Είχαν αναλάβει δεσμεύσεις με προσωπικό-κομματικό όφελος και κατάντησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο, με αποκορύφωμα τα επαίσχυντα μνημόνια της τελευταίας πενταετίας.

Εδώ ακριβώς είναι και το κλειδί, η απαραίτητη αφετηρία σκέψεων και πράξεων για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, που είναι και η ΜΟΝΗ προϋπόθεση για να γίνουμε κανονικό και σύγχρονο κράτος. Αποτελεί δε και βασική αξία έμπνευσης για να ενωθούμε και να αντέξουμε τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Ads

Αν αισθανθούμε οι Έλληνες ότι αυτό το κράτος είναι ΔΙΚΟ μας, οι αποφάσεις της κυβέρνησης εκπορεύονται από την θέληση για υπεράσπιση του λαού και της πατρίδας και όχι από εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, τότε κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει. Δεν είναι τυχαίο πως το μόνο ΟΧΙ που έχει πει η Ελλάδα από τότε που υπάρχει ως κρατική οντότητα, το ΟΧΙ του 40 δηλαδή, σε συνθήκες απείρως πιο άνισες σε σχέση με τώρα, διέλυσε όλα τα σε βάρος της προγνωστικά και ήταν η αρχή ενός μοναδικού έπους.

Ο Σύριζα έχει κατηγορηθεί για πολλά, φυσικό αυτό και στην περίπτωση της τίμιας κριτικής απαραίτητο, ωστόσο ουδείς τόλμησε να τον κατηγορήσει ότι είναι εξαρτημένος από κάποιο ξένο κέντρο αποφάσεων και κυρίως όργανο κάποιων συμφερόντων εντός η εκτός. Συνεπώς τα λάθη η σωστά που κάνει η θα κάνει ως κυβέρνηση, δεν θα είναι προϊόν συναλλαγής η υπαγόρευσης άλλων. Ε λοιπόν αυτό αντέχεται από τον Έλληνα που έχει σιχαθεί το διαχρονικό γκουβέρνο με το γλείψιμο, το σκύψιμο και τα ανοιχτά πόδια στον εκάστοτε δυνάστη. Είναι αβάσταχτη ξεφτίλα  για την Ελλάδα και την οικουμενική Ελληνικότητα να έχουμε ως εθνικό στόχο την επιστροφή η την καλή σχέση με τις «αγορές ».

Δεν ξέρω αλλά εγώ έχω την δυνατή αίσθηση ότι οι ήρωες μας από το 21 και δώθε, οι πατεράδες μας που αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, νοιώθω πως τούτες τις μέρες μας κλείνουν γλυκά και με νόημα το μάτι !

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία ! Δεν ψηφίζουμε Σύριζα για τον Σύριζα αλλά για να μην μας γαμοσταυρίζουνε οι επόμενες γενιές !!!

Υ.Γ.
Δεν είμαι υποψήφιος….