Τη συνεργασία της με αγρότες της περιφέρειας της Φουκοσίμα ανακοίνωσε η Yoshinoya, ιαπωνική εταιρεία γρήγορου φαγητού. Η εταιρεία θα προμηθεύεται ρύζι, κρεμμύδι και λάχανο που θα χρησιμοποιούνται στα καταστήματα της σε όλη τη χώρα, εκτός από τα υπόλοιπα ασιατικά κράτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ads

 
Τα προιόντα που θα προμηθεύεται η εταιρεία θα προέρχονται από τη περιοχή Σιρακάβα, νοτιοδυτικά της πληγείσας μονάδας από το πυρηνικό ατύχημα που σημειώθηκε το Μάρτιο του 2011 και ανάγκασε 160.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Παρ’όλο που τα προιόντα της Φουκοσίμα φημίζονταν για την ποιότητα τους, μετά το πυρηνικό ατύχημα η ασφάλεια των προιόντων ως προς την κατανάλωση δεν είναι εγγυημένη παρά τους εβδομαδιαίους ελέγχους.
 
Ωστόσο η εταιρεία δηλώνει πως τα προιόντα θα περνούν από αυστηρούς ελέγχους πριν σερβιριστούν για να καταναλωθούν.  Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης η εταιρεία διερευνούσε πριν από το 2011 το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους αγρότες της Φουκοσίμα.
 
«Στο εργοστάσιο μας θα προσλάβουμε ντόπιους. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσεις στις προσπάθειες ανοικοδόμησης», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της.