Το πιο ευπώλητο και ιστορικό βιβλίο μαγειρικής της Ελλάδος επιστρέφει, λίγο πριν από τα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων. 

Ads

Πλήρως ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο για τη σύγχρονη Ελληνική κουζίνα, με 392 πολύχρωμες σελίδες και κυρίως, την υπογραφή της «μητέρας» της Ελληνικής κουζίνας, Χρύσας Παραδείση.

Συνταγές και μικρές συμβουλές

Στο βιβλίο με τίτλο «Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική της Χρύσας Παραδείση» (εκδόσεις Τερζόπουλος) περιέχονται 747 συνταγές -εικονογραφημένες με 211 έγχρωμες φωτογραφίες και 110 σκίτσα- και εμπλουτισμένες με μικρές συμβουλές – μυστικά για το πώς πετυχαίνει ένα φαγητό ή γλυκό.

Ads

Αυτός ο πλήρης οδηγός μαγειρικής -μια ανθολογία συνταγών που απαρτίζουν την σύγχρονη ελληνική κοσμοπολίτικη κουζίνα- απευθύνεται σε όλους, τόσο στον έμπειρο μάγειρα ή μαγείρισσα όσο και σε αυτούς που τώρα αρχίζει να τους απασχολεί το θέμα της μαγειρικής.

image

Στις διατροφικές απαιτήσεις της εποχής

Μένοντας πιστοί στο πνεύμα της Χρύσας Παραδείση, οι συνταγές έχουν προσαρμοστεί με μεγάλη προσοχή στις διατροφικές απαιτήσεις της εποχής μας από την Αλεξία Τερζοπούλου, διπλωματούχο της γαστρονομικής Σχολής Τροφίμων και Οίνου Leiths του Λονδίνου και εκπαιδευτή σε ακαδημία ζαχαροπλαστικής του Λονδίνου.
   
Από τη Σμύρνη σε όλο τον κόσμο

Η Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες Ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με την μαγειρική ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την συλλογή γαστρονομικού υλικού.

Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στην δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για την σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το περιοδικό Γυναίκα, με εφημερίδες αλλά και με το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.