Η σύγχρονη εποχή και το marketing μας δίδαξε ότι το καθαρό δέρμα ταυτίζεται με το υγιές.
Πόσο όμως ισχύει αυτό; Μήπως όταν μπαίνουμε στο μπάνιο αντί να καθαρίζουμε το δέρμα μας το φορτώνουμε με επικίνδυνες για την υγεία χημικές ουσίες;

Ads

image

Στο σημείο αυτό έρχονται τα χειροποίητα σαπούνια ελαιόλαδου Olea Olive Oil Soaps, να προτείνουν έναν πιο εναλλακτικό και σίγουρα πιο υγιεινό, τρόπο καθαρισμού σε σύγκριση με τα περισσότερα προϊόντα της αγοράς σε αυτόν τον τομέα.

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και ο ρόλος του είναι να προστατεύει τον οργανισμό μας τόσο από εισβολείς όπως μικρόβια, βακτήρια, όσο και από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως υγρασία, ξηρασία, μεταβολές θερμοκρασίας, ακτινοβολία κ.λπ.

Ads

Οι περισσότεροι ως κριτήριο για την αγορά ενός σαπουνιού-αφρόλουτρου έχουν τον το άρωμα του εν λόγω προϊόντος, την συσκευασία κ.λπ. και σε όλους μας έχει τύχει να συναντήσουμε κάποιον στο supermarket που ανοίγει τα καπάκια από τα αφρόλουτρα για να αποφασίσει ποιο άρωμα του αρέσει. 
Τα υπέροχα αρώματα προέρχονται συνήθως από επιβλαβείς χημικές ουσίες, ενώ ο πλούσιος αφρός δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στη καθαριστική ικανότητα. Θα έχετε προσέξει άλλωστε, ότι τα πλυντήρια ρούχων καθαρίζουν αποτελεσματικά χωρίς αφρό!
Επιπλέον, στα προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου χρησιμοποιούνται και άλλα χημικά (δείτε τις ετικέτες στην πίσω πλευρά) που είναι απαραίτητα για την συντήρηση αλλά και την ωραία κρεμώδη/λαμπερή εμφάνιση του αφρόλουτρου.

Τα περισσότερα προϊόντα είναι τόσο σκληρά, που ξεκληρίζουν στην κυριολεξία την φυσική πανίδα που κατοικεί και προστατεύει το δέρμα σας, δίνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο για μυκητιάσεις και άλλες δερματοπάθειες.

image

Η λύση έρχεται από την φύση

Μιλώντας με τους δημιουργούς των προϊόντων Olea Handmade Soaps, οι ίδιοι αναφέρουν ότι η έμπνευση τούς ήρθε οικογενειακώς, όταν ξεκίνησαν να ψάχνουν το αγνότερο σαπούνι για τη φροντίδα των παιδιών τους. «Κάναμε έρευνα, αγοράζοντας διάφορα εναλλακτικά προϊόντα, μέχρι που έτυχε να δοκιμάσουμε χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου. Τα αγαπήσαμε και σιγά σιγά καταφέραμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν γινόταν την χρήση συνθετικών προϊόντων καθαρισμού και φροντίδας. Στη πορεία σκεφτήκαμε ότι αυτή την ανάγκη την θα την έχουν και άλλοι συνάνθρωποι μας και έτσι προχωρήσαμε στην υλοποίηση του e-shop μας. Ευτυχώς που θυμηθήκαμε νωρίς, ότι η λύση έρχεται από τη φύση».

«Θέλουμε να διαθέτουμε σε όλους τα φυσικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τη φροντίδα των παιδιών μας. Τίποτα λιγότερο. Επιπλέον τα χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον κατά την παραγωγή τους, ενώ αποτελούνται από σαπωνοποιημένα έλαια, βότανα και αιθέρια έλαια που είναι πλήρως βιοδιασπώμενα ύστερα από κάθε χρήση», μου εξηγούν οι άνθρωποι πίσω από τον την Olea Soaps.

Το σημαντικότερο κομμάτι για την παραγωγή των σαπουνιών είναι η αναζήτηση εκλεκτών πρώτων υλών από Έλληνες παραγωγούς (ελαιόλαδο, βότανα, αιθέρια έλαια κ.λπ.). Ακολουθεί η προετοιμασία των υλικών βάσει συγκεκριμένων συνταγών και ξεκινά η διαδικασία σαπωνοποίησης ακολουθώντας την ψυχρή μέθοδο. Το μείγμα χυτεύεται σε καλούπια μέχρι να γίνει στερεό, έπειτα κόβεται σε μπάρες και φυλάσσεται μέχρι να ωριμάσει (για 2 μήνες), στη συνέχεια ελέγχεται η ποιότητά του και συσκευάζεται.

Στην ερώτηση γιατί ο καταναλωτής να επιλέξει ένα φυτικό-βιολογικό προϊόν από κάποιο πιο «συμβατικό»- εμπορικό που διατίθεται σε περισσότερα σημεία διακίνησης (π.χ. σουπερμάρκετ) και σε καλύτερη τιμή, μου απαντούν πως όλα είναι θέμα επιλογών.

image

Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι πειρασμοί για την επιλογή ενός συμβατικού προϊόντος και από την άλλη…

Σχετικά προσιτή τιμή, έντονο άρωμα, μεγάλο δίκτυο διανομής, ελκυστικές συσκευασίες, πέρλες λάμψης και άλλα «μαρκετίστικα τρικς» που αποπροσανατολίζουν τους πελάτες. Θεωρητικά το κριτήριο για ένα π.χ. αφρόλουτρο, θα έπρεπε να ήταν η καθαριστική του δύναμη και η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Όμως θα έχετε δεί πολλούς στα supermarkets να επιλέγουν ένα αφρόλουτρο ανοίγοντας το καπάκι, μυρίζοντας το άρωμα και αγνοώντας τα συστατικά. Οι καταναλωτές λοιπόν έχουν μάθει να επιλέγουν με λάθος κριτήρια.

Από την άλλη πλευρά είναι όλα τα χειροποίητα προϊόντα που προέρχονται από σαπωνοποιούς που αγαπούν αυτό που κάνουν και χρησιμοποιούν αγνές πρώτες ύλες; Τα χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου που διατίθενται στο e-shop της εταιρίας, παρασκευάζονται με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης και ωριμάζουν για 2 μήνες ώστε να είναι απολύτως φιλικά με το δέρμα. Η ψυχρή μέθοδος δίνει σαπούνια που φροντίζουν και ενυδατώνουν φυσικά την επιδερμίδα, καθώς διατηρούν όλη τους την γλυκερίνη, σε αντίθεση με τα περισσότερα «πράσινα» ή καλλυντικά σαπούνια του εμπορίου που ξηραίνουν και «τεντώνουν» το δέρμα ύστερα από καθημερινή χρήση. Η αξία και τα οφέλη των χειροποίητων σαπουνιών χρήζουν μεγάλης αναγνώρισης στο εξωτερικό και ελπίζουμε ότι σύντομα θα συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα.

Είμαστε στα πρώτα μας στάδια χωρίς ιδιαίτερες προωθητικές ενέργειες, όμως παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ανθρώπους που ακολουθούν έναν πιο “φυσικό” τρόπο ζωής και επιθυμούν το αγνότερο για την φροντίδα του σώματός τους. Είναι γνωστό ότι σύγχρονος τρόπος ζωής, μας κάνει συνεχώς πλύση εγκεφάλου με αποτέλεσμα να έχουμε αποκτήσει πολλές «κακές» συνήθειες που μας βλάπτουν χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Ευτυχώς όμως, όλο και περισσότεροι αναζητούν τρόπους ώστε να μειώσουν όσο το δυνατόν γίνεται την καθημερινή επιβάρυνση του οργανισμού τους από συνθετικά και επικίνδυνα χημικά.

Τα σαπούνια Olea παράγονται με φυσικά συστατικά χωρίς χημικά συντηρητικά και άλλες επιβλαβείς ουσίες. Μεταξύ αυτών θα βρείτε σαπούνια ελαιόλαδου, χαρακτηριστικό το χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου επενδεδυμένο με φύλλα χρυσού 22 καρατίων, αρωματικά, προτάσεις δώρων, κατάλληλες για βαφτίσεις και μπομπονιέρες, 
καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το πώς διατηρούνται τα προϊόντα και προτάσεις φροντίδας του σώματος.

Για περισσότέρες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Olea Soaps:  https://www.olea-soap.gr/