Μία σημαντική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο έλαβε το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που βραβεύτηκε στα Global Bottled Water Awards 2015 στην κατηγορία Best Sustainability Initiative για τη φιάλη με 24% λιγότερο πλαστικό (PET) που λάνσαρε το 2014.

Ads

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 100 συμμετοχές από 22 χώρες και σημείωσε τη μοναδική ελληνική νίκη στο διεθνή θεσμό. Η διοργάνωση των Global Bottled Awardsπου δίνει τη δυνατότητα σε καινοτόμες ιδέες της κατηγορίας του νερού να αναδειχθούν, έλαβε χώρα στη Λισαβόνα.

image

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ αναδείχθηκε επίσης ανάμεσα στους φιναλίστ της κατηγορίας Best Community Initiative, με την ενέργεια «Αστικές Οάσεις 2014». Αυτή η σπουδαία διάκριση, επισφραγίζει τη στρατηγική δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην αειφόρο ανάπτυξη, μέσα από τις καινοτομίες των προϊόντων της και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Ο σταθερός προσανατολισμός της Coca-Cola Τρία Έψιλον σε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, καθόρισε και την απόφαση για το λανσάρισμα ελαφρύτερων και φιλικότερων προς το περιβάλλον συσκευασιών. Με συνεχή προσήλωση στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στην παραγωγική διαδικασία, η καινοτόμος συσκευασία του ΑΥΡΑ με 24% λιγότερο πλαστικό (PET), συμβάλλει στη μείωση αέριων ρύπων κατά 23,81%.

Ads

Επίσης, συμβάλλει και στη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων και στη διευκόλυνση της ανακύκλωσης, χάρη στον ειδικό σχεδιασμό της φιάλης, ο οποίος επιτρέπει την ελαχιστοποίηση του όγκου της με μία μόνο κίνηση του χεριού. Τέλος, αποτελεί πρότυπο επένδυσης στην ελληνική αγορά, στηρίζοντας μία συνεχώς βελτιούμενη παραγωγική μονάδα η οποία παράγει καινοτόμα προϊόντα. Με σταθερή παρουσία για πάνω από 25 χρόνια, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά το 1989.

Προϊόν της Coca – Cola Τρία Έψιλον, εμφιαλώνεται στην περιοχή του Αιγίου Αχαΐας, κάτω από συνθήκες αυστηρών ελέγχων. Η άριστη ποιότητά του διασφαλίζεται μέσω της 2 πλήρους καθετοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας και της πιστοποίησης των εγκαταστάσεων από τον ανεξάρτητο φορέα Lloyd’s. Διατίθεται σε γυάλινη φιάλη του 1lt, PET των 500ml, 1lt και 1,5lt, καθώς και σε πολυσυσκευασίες (6×1,5lt και 12x500ml). Tο 2005 το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ λάνσαρε το ΑΥΡΑ Bloom, το πρώτο φυσικό μεταλλικό νερό που απευθύνεται σε παιδιά και διατίθεται σε πέντε διάφανες χρωματιστές συσκευασίες των 330 ml και πολυσυσκευασία (6x330ml), Το 2006, λάνσαρε επίσης το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ Active Cap σε εργονομικό μπουκάλι των 750ml που εφαρμόζει τέλεια στο χέρι και εύχρηστο καπάκι για εύκολη μεταφορά και ελεγχόμενη κατανάλωση. Με προσανατολισμό την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ υποστηρίζει με δράσεις τόσο την κοινωνία όσο και το περιβάλλον.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του ομίλου Coca-Cola Hellenic, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει η εταιρεία (Amita, Frulite, και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και Brown-Forman.