Διδάσκεται η επιχειρηματικότητα;Η πρώτη Σχολή χωρίς καθηγητές έρχεται στην Αθήνα μεταξύ 30/11 – 4/12

• 100 νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες δημιουργούν το πρώτο επιχειρηματικό τους πλάνο
• 10 αναγνωρισμένες και νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα μυστικά της επιτυχίας
• 1 debate για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα

Μετά τις Βρυξέλλες, το Χονγκ Κονγκ και τη Μαδρίτη, η μη κερδοσκοπική οργάνωση ThinkYoung διοργανώνει τη Σχολή Επιχειρηματικότητας (Entrepreneurship School) για πρώτη φορά στην Αθήνα μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου 2015, στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων "Θ.Ε.Α." του ΕΒΕΑ. Η Σχολή Επιχειρηματικότητας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, της Coca-Cola στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Η Σχολή δεν έχει καθηγητές, ούτε διαλέξεις. Για μία εβδομάδα, περίπου 100 επίδοξοι επιχειρηματίες μεταξύ 18-35 ετών θα εργαστούν σε ομάδες των 10 ατόμων, ώστε να συντάξουν το δικό τους business plan, και θα θέσουν τις ερωτήσεις τους απευθείας σε επιτυχημένους και νέους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο τέλος της εβδομάδας, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα.  Στόχος της Σχολής Επιχειρηματικότητας είναι να δοθεί ώθηση  στις νέες και τους νέους συμμετέχοντες και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να κάνουν τα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι η κ. Λέλα Δρίτσα, συνιδρυτής της Nannuka, της πρώτης online υπηρεσίας που συνδέει γονείς με 5000+ επαγγελματίες και χώρους για παιδιά, ο Ηλίας Βαρθολομαίος και η Αθηνά-Πωλίνα Ντόβα, συνιδρυτές της Owiwi, η οποία αναπτύσσει παιχνίδια στρατηγικής που χρησιμοποιούνται για την επιλογή και την εκπαίδευση των εργαζομένων, και ο Γιάννης Καρυπίδης με τη Στέβη Θεοδώρου, τα πρόσωπα πίσω από τη βιολογική φάρμα Stayia Farm, που έφτασε στα ράφια του Harrods στο Λονδίνο και σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Μέρος της εκπαιδευτικής εβδομάδας είναι μια συζήτηση με πολιτικούς και εκπροσώπους δημοσίων φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου σχετικά με το παρόν επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες. Στη συζήτηση που θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή και η κ. Λιλή Περγαντά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Power Health.

Περισσότερες λεπτομέρειες και το ενδεικτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Entrepreneurship School.
Σχετικά με το Entrepreneurship School

Tο Entrepreneurship School διοργανώνεται από το 2011 στις Βρυξέλλες, το Χονγκ Κονγκ και τη Μαδρίτη. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 300 νέοι από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιτυχημένους επιχειρηματίες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. «Καθηγητές» έχουν υπάρξει, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Wall Street Institute International, και η συνιδρυτής της TOMTOM, ενώ το Entrepreneurship School συνεργάζεται επίσης με τις εταιρείες Google, Huawei, Amway, The Coca-Cola Company, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις εδώ. www.entrepreneurshipschool.com.

Σχετικά με την ThinkYoung
Η ThinkYoung είναι το πρώτο think tank που εστιάζει στους νέους. Ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 2007, και διατηρεί γραφεία στη Γενεύη και το Χονγκ Κονγκ. Είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, με στόχο να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τους νέους, μέσω της διεξαγωγής υψηλής ποιότητας έρευνας για τις απόψεις των νέων ανθρώπων, και της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Με βάση την έρευνα, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για την κατάρτιση των νέων, ώστε να τους παράσχει τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στους χώρους και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται.  www.thinkyoung.eu