Να έλεγαν «Να έρθουν μέχρι τον τάδε αριθμό που αντέχει να φιλοξενήσει ο τόπος» να το καταλαβαίναμε. Αλλά στην πρώτη πρωτεύουσα του Νέου Ελληνικού Κράτους, που τόσοι εσωτερικοί μετανάστες εγκαταστάθηκαν μέσα στα χρόνια και πέρασαν άλλοι τόσοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, να βγαίνουν και να σκούζουν «όχι» στους πρόσφυγες, με πρωτομάστορα τον ίδιο το δήμαρχο, όταν άλλα νησιά και γενικά άλλα μέρη της χώρας έχουν επιφορτιστεί να διαχειριστούν την προσφυγική κρίση, με θαυμαστή μάλιστα ανταπόκριση; Τι ντροπή για όλη την Αίγινα!

Ads

Βέβαια εδώ και καιρό συνεχίζεται το σκουπιδομάνι και η καταστροφή του περιβάλλοντος, ενίοτε η πλαστικούρα, οι αρπαχτές, ο ρατσισμός, αλλά μετά θέλουν τουρίστες κάποιοι έως και ανθρωποδιώχτες αφιλόξενοι, που δείχνουν να ζουν στον δικό τους μεσαίωνα.

Γιατί με τέτοιες ειδήσεις, σκέφτεται κανείς πως ζούμε σε μία από τις σκοτεινότερες εποχές της πατρίδας μας.

Να γίνει νέα συνεδρίαση, λοιπόν, αλλά να ενημερώσουν όλο το νησί εγκαίρως και με δημοσίευση στο site του Δήμου. Για να μην πούμε να γίνει δημοψήφισμα καλύτερα.

Ads

Και να μάθει όλη η Ελλάδα το γεγονός αυτό να δούμε ποιοί θα ξαναπατήσουν στην Αίγινα να τους δώσουν τα λεφτά τους, διότι ως φαίνεται αυτό μόνο ενδιαφέρει κάποιους με πολιτισμό, φιλοξενία, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια(γιατί όλα αυτά πάνε μαζί) στο μηδέν. Όπως σχολίασε και ο Θεόδωρος Δημόπουλος: Κανένας στην ανθελληνικά αφιλόξενη Αίγινα.

Το να αυτοαποκαλούμαστε δημοκράτες, το να δηλώνουμε πατριώτες, ή μη ρατσιστές, ανθρωπιστές και ευαίσθητοι, δεν πείθει κανέναν εάν δεν το αποδεικνύουμε στην πράξη.

Η πλειοψηφία των ελλήνων σήμερα -και περισσότερο η φτωχολογιά των ελλήνων- υπογράφουν εμπράκτως την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά, τον πατριωτισμό και τον πολιτισμό τους, παγκοσμίως, κυρίως με την φιλοξενία και την αλληλεγγύη που δείχνουν στους πρόσφυγες.

Η Αίγινα πως θέλει να μείνει στην ιστορία;

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση εδώ

Δείτε επίσης:

https://viotopos.wordpress.com/