Πόσα δεν έχουν ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες για τα αδέρφια Αντετοκούνμπο. Σε μία νύχτα τους κάναμε από ήρωες προδότες, χωρίς λόγο και αιτία. Αλλά όσα αστεία και αν έχουν ειπωθεί για αυτά τα παιδιά τις τελευταίες δύο βδομάδες, είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τους τα στερήσουμε.

Ads

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι είναι αμφότεροι καταπληκτικοί μπασκετμπολίστες. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι αγαπούν με την καρδιά τους μια χώρα που όποτε γουστάρει παγώνει την αγκαλιά της. Και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καν ότι τα παιδιά του Τσαρλς και της Βερόνικα Αντετοκούνμπο δεν είναι καλομεγαλωμένα.

Ευγενείς, δουλευταράδες και αλτρουιστές, Γιάννης και Θανάσης είναι παραδείγματα προς μίμηση στους αθλητικούς χώρους. Και η μαμά Βέρα τους καμαρώνει. Συχνά πυκνά βρισκόταν φέτος στους αγώνες του Γιάννη στο Μιλγουόκι, όπου έχει μετακομίσει όλη η οικογένεια.

Όλη πλην του Θανάση, τον οποίο η Βέρα επισκέφτηκε αρκετές φορές πέρσι στην Ανδόρα για να τον δει να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα και να του φτιάξει, ίσως, κανένα σπιτικό φαΐ. Και σίγουρα σαφώς πιο εύκολα θα τον επισκέπτεται τη νέα σεζόν, όταν θα παίζει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ads

Η μαμά Βέρα ήταν παρούσα και στο Ευρωμπάσκετ. Την αναγνώριζες εύκολα μέσα στο πλήθος. Μία πανύψηλη μαύρη γυναίκα με τη φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σε κάποια στιγμή ο Θανάσης σηκώθηκε για να κόψει τον Τσελ και έπεσε με το πρόσωπο στο παρκέ. Η Βερόνικα δεν μάσησε. Πήδηξε τα κιγκλιδώματα (παλιά άλτρια του ύψους βλέπεις), πέρασε πίσω από τον πάγκο της Πολωνίας, το γραφείο της γραμματείας και έφτασε στον πάγκο της Εθνικής. Οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούσαν να την καθησυχάσουν, αλλά εκείνη ηρέμησε μόνο όταν ο Θανάσης γύρισε και της είπε «καλά είμαι, ρε μαμά».

Η Βέρα φάνηκε να κάνει να του μιλήσει, αλλά ο Φινλανδός σκηνοθέτης άλλαξε πλάνο και δεν προλάβαμε. Κάποιοι πιστεύουν ότι του ζήτησε να προσέχει. Οι πιο κακεντρεχείς πιστεύουν ότι είπε: «Τη ζακέτα σου να βάλεις τώρα που είσαι ιδρωμένος στον πάγκο. Και μην κυλιέσαι έτσι στα παρκέ, θα πουντιάσεις».

Αυτό πιστεύω κι εγώ. Κι αν δεν είναι Ελληνίδα μάνα, είναι μάνα Ελλήνων.

Πηγή: efsyn.gr