Τον ανθρωπάκο αυτό τον είδα τρία ακριβώς χρόνια πριν στην αγκαλιά της μαμάς του, όμορφο φωτεινό, χαρούμενο και μικρούλη. Τόσο μικρούλη….

Ads

Εκείνη τον κρατούσε τρυφερά και τον θήλαζε κι εμείς μιλούσαμε ανέμελα…έτσι φαινόταν τουλάχιστον γιατί η συζήτηση μας μόνο ανέμελη δεν ήταν!

Την μαμά του την ξέρω χρόνια και την αγαπώ βαθιά. Είναι από εκείνα τα πλάσματα που έχω συναντήσει στη ζωή μου, τα αερικά που θαυμάζω για την δύναμη που έχουν να παλέψουν για κάτι που δεν πιστεύουν καλά καλά…μα νιώθουν πως θα τους σώσει τη ζωή!

Η Κατερίνα πάλεψε σκληρά για πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα…Χρόνια πριν μικρή μαχήτρια κι εκείνη σε έναν αγώνα σκληρό κι ανελέητο, με απώλειες και πόνο!

Ads

Τα κατάφερε! Αλίμονο δεν έδωσε ποτέ καμία άλλη επιλογή στον εαυτό της και τα κατάφερε… Οι δρόμοι μας χώρισαν μα δεν χαθήκαμε ποτέ. Πάντα βρισκόμασταν σε μικρές σποραδικές συναντήσεις ελεύθερη εκείνη πια κι όμορφη κι ερωτευμένη με τη ζωή.

Έτσι βρεθήκαμε ξανά, τυχαία και ξαφνικά κι εκείνη είχε γνωρίσει τον μεγάλο της έρωτα κι ήταν ήδη μαμά…ενός γιου, όταν ήρθε στη ζωή της ο μικρός αυτό ταξιδευτής. Ο Νέστορας!

Στη συνάντηση μας εκείνη που τελικά μόνο τυχαία δεν ήταν γιατί η ζωή έχει πάντα τα σχέδια της και τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο, η Κατερίνα γεμάτη δάκρυα, μου σύστησε τον μικρό της γιο οκτώ μηνών τότε…κι από τότε οι δρόμοι μας δεν χώρισαν ποτέ ξανά.

Ο Νέστορας λοιπόν, δεν είναι είναι ένα απλό αγόρι!!! Γεννήθηκε με μια δυσμορφία στην καρδιά. Μια τεράστια δυσλειτουργία καθώς ουσιαστικά μεταξύ άλλων, ζει με μισή καρδιά, κάτι που δεν κατάλαβε κανείς ποτέ, παρά μόνο όταν ο Νέστορας έγινε τεσσάρων μηνών. Τότε που τυχαία βρέθηκαν στο ιατρείο ενός καρδιολόγου για κάτι άσχετο κι εκείνος τους ενημέρωσε πως το παιδί τους δεν έπρεπε να έχει επιβιώσει.

Πως το παιδί τους ζει από ένα θαύμα κι ένα πείσμα. Πως το οξυγόνο στον οργανισμό του δεν ξεπερνά το 20% και πως κάθε του ανάσα είναι αγωνιώδης…(Φαντάζεστε ένα βρέφος να ζει με το 20% της ανάσας του ενώ το φυσιολογικό είναι πάνω από 95%;)

Τους είπε πως το σκούρο χρώμα του δέρματος του, δηλώνει ανεπάρκεια και πως θα πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση για να επιβιώσει…μια ακόμη ημέρα.
Ήταν νύχτα. Η νύχτα που για πάντα άλλαξε την ζωή τους και έφυγαν από το ιατρείο του μουδιασμένοι σχεδόν νεκροί κι οι ίδιοι….

Ταξίδεψαν το ίδιο βράδυ όπως τους είπε ο γιατρός, με το αμάξι ως την Αθήνα, σε ένα ταξίδι σκοτεινό, βουβό και το πρωί βρέθηκαν στο Ιασώ.

Ο Νέστορας έπρεπε να είχε πεθάνει τους είπαν. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει με τέτοια καρδιά. Κανείς! Πως είναι δυνατόν κανείς ποτέ από τους γιατρούς που τον παρακολούθησαν με υπέρηχους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της μαμάς του μα και στη γέννα και μετά την γέννηση του, να μην κατάλαβε, να μην είδε, να μην αντιλήφθηκε ποτέ κάτι τόσο μεγάλο; Κανείς δεν ξέρει…μα συνέβη και αυτό που κρατάμε είναι ένα…την ανάγκη του Νέστορα να ζήσει!

Δυο μέρες μετά έγινε η επέμβαση και για πρώτη φορά είδαν το ροδαλό χρώμα του δέρματος του και είδαν το μικρό τους να μην παλεύει για την ανάσα του! Η επέμβαση εκείνη ήταν σημαντική και κέρδισαν χρόνο…μα ο χρόνος του είναι εξαιρετικά πολύτιμος!

Ο Νέστορας μεγαλώνοντας έχει δρόμο μπροστά του το ξέρουμε όλοι…κι ίδιος επίσης. Μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, κάνει δύσκολες και σκληρές εξετάσεις και επεμβάσεις, κάθε απλή παιδική ασθένεια ή ίωση τον φέρνει στα σωματικά όρια του, παίρνει οξυγόνο στα ζόρικα κι έχει μπροστά του μια δύσκολη διαδρομή….

Έχει μάθει να δέχεται, να χαμογελά, να κάνει σκέρτσα και να παλεύει σιωπηλά γιατί είναι ένα πλάσμα φωτισμένο!

Ένα πλάσμα φωτισμένο που μας χρειάζεται…

Αγαπημένοι ενάμιση χρόνο πριν ζήτησα μέσα από αυτή εδώ την σελίδα την υποστήριξη σας για τον Παύλο, τον ανιψιό μου..Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και μετά την τεράστια κινητοποίηση του κόσμου, όλων εσάς, μαζεύτηκε ένα μεγάλο πόσο που του επέτρεπε να φύγει για την Βοστόνη…μα ο Παύλος δεν πρόλαβε…Χάθηκε ένα ήρεμο Ανοιξιάτικο πρωινό και όλα όσα καταφέραμε για εκείνον σβήστηκαν σε μια στιγμή…Το χρηματικό ποσό που μαζεύτηκε για την υποστήριξη του, κατασχέθηκε αυτόματα από την τράπεζα.

Λίγες μέρες πριν επισκέφθηκα το μέρος που αναπαύεται το μικρό μας αγόρι κι εκεί δίπλα του είχε μια υπέροχη ανθισμένη συστάδα από λεβάντες…και πάνω τους μια πεταλούδα! Ένα μήνυμα από εκεί μακριά…

Μια πίστη ξύπνησε μέσα από τον πόνο. Μια πίστη πως αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε…Εκεί μπροστά στην μαγική αυτή συμβολική εικόνα γεννήθηκε ξανά μια Ελπίδα!

Ο Νέστορας στις 24 Ιουλίου φεύγει. Ξανά για Βοστόνη! Ένα άλλο παιδί. Μιαν άλλη ιστορία! Θα ταξιδέψει με τους γονείς και τον πεντάχρονο αδερφό του με μια ειδικά διαμορφωμένη πτήση. Εκεί θα υποβληθεί από έναν εξειδικευμένο καρδιοχειρουργό και την ομάδα του σε μια επέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον εκεί. Στο Boston Children Hospital. Πουθενά αλλού στον κόσμο!

Δέχθηκαν τον Νέστορα σε αυτό το νοσοκομείο παρόλο που δέχονται εκατοντάδες αιτήσεις κάθε χρόνο. Και τον δέχθηκαν γιατί η περίπτωση του είναι τόσο σπάνια κι ιδιαίτερη που πιστεύουν πως αν δεν τον βοηθήσουν εκεί κανείς στον κόσμο δεν θα μπορέσει να το κάνει…

Κι ο Νέστορας όπως και κάθε παιδί αξίζει αυτή την ευκαιρία, γιατί χωρίς αυτή την ευκαιρία, δεν θα έχει ποτέ μια κανονική ζωή.

Πάντα οι γονείς του θα αναρωτιούνται αν θα καταφέρει να πάει στα νήπια, αν θα προλάβει να πάει στο δημοτικό, αν θα τον δουν ποτέ έφηβο, αν θα γνωρίσει τον έρωτα και αν θα προλάβει ποτέ να ενηλικιωθεί….κι ο Νέστορας, θέλει να ζήσει.Το έχει βροντοφωνάξει με κάθε τρόπο. Με κάθε τρόπο!

Η Κατερίνα κι ο Νίκος είναι υπέροχοι γονείς. Γενναίοι, ατρόμητοι, ακούραστοι. ζουν με μια αδιανόητη αγωνία κι ενώ για χρόνια ήταν μόνοι τώρα έχουν όλους εμάς. Δεν επαναπαύτηκαν ποτέ, δεν ησύχασαν ποτέ και  ψάχνουν εδώ και χρόνια τρόπο να τον βοηθήσουν και να δώσουν στο μικρό τους γιο αυτή την ευκαιρία και μέσα από πολύ έρευνα και την βοήθεια σημαντικών Ελλήνων καρδιολόγων βρήκαν αυτό το νοσοκομείο.Το πιο εξειδικευμένο στον κόσμο σε θέματα παιδικής καρδιοχειρουργικής!

Έχει λοιπόν ξεκινήσει μια υπέροχη κινητοποίηση, γιατί η Κατερίνα κι ο Νίκος, τα δυο αυτά υπέροχα παιδιά είναι άνθρωποι μας. Φίλοι μας πια ανήκουν στον κύκλο αγάπης μας και δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνοι!

Ο Σύλλογος μας το Δέντρο Ζωής κάνει ήδη προσπάθειες να βοηθήσει μα είμαστε λίγοι και πρέπει να γίνουμε περισσότεροι και περισσότεροι γιατί ο στόχος είναι μεγάλος και μόνο όλοι μαζί μπορούμε!

Ο ίδιος ο Νέστορας από φέτος είναι παιδί του  Σχολείου της Φύσης και η Κατερίνα είναι ένα από τα μαγικά μου κορίτσια ανήκοντας πια σε Κύκλους υποστήριξης και επίγνωσης και ξέρει να δίνει και να στηρίζει και να αγαπά.

Ήρθε η ώρα νομίζω να πάρει πίσω…και δεν ζητά τίποτε άλλο από την ζωή παρά μια ευκαιρία για το Νεστοράκο…Τον μικρό της ταξιδευτή!

Γιατί το όνομα του που το δώσανε πριν ακόμη μάθουν για την ιδιαιτερότητα της καρδιάς του σημαίνει ακριβώς αυτό…Νέστορας είναι αυτός που επιστρέφει από ένα μεγάλο μακρινό ταξίδι!

Αγαπημένοι ο Νέστορας είναι τρεισήμισι χρονών και χρειάζεται την βοήθεια μας για να συνεχίσει να μεγαλώνει και να χαίρεται τη ζωή!

Χρειάζονται πάνω από 300.000  ευρώ για την επέμβαση του και την ειδική μεταφορά του και μόνο με την δική μας υποστήριξη μπορεί να τα καταφέρει. Γνωρίζω την δύναμη του κόσμου, την έχω δει μέσα από την άμεση κινητοποίηση του για τον ανιψιό μου, μα και για άλλα παιδάκια που δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια από την χώρα μας και πρέπει να μεταφερθούν στο εξωτερικό!

Κάποτε τα παιδιά αυτά στηρίζονταν στο κράτος τους…τώρα στηρίζονται στους πολίτες του κράτους τους.

Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολη η ζωή για όλους. Μα σκεφτείτε πως ο καθένας θα τολμούσε το αδιανόητο για το δικό του παιδί!

Ας δώσουμε λοιπόν όλοι εμείς μια μικρή βοήθεια για να μπορέσουν αυτοί οι δυο γονείς να ανοίξουν τα φτερά του γιου τους δίνοντας του την ευκαιρία που αξίζει.Την ευκαιρία που αξίζει κάθε παιδί!

Ο Νεστοράκος με το φωτεινό χαμόγελο που δεν μπορούσε να βγει ούτε μια σοβαρή φωτογραφία, επειδή είναι ένα πλάσμα τρισευτυχισμένο, χρειάζεται την δική μας υποστήριξη.

Όποιος μπορεί λοιπόν, αν μπορεί…δεν χρειάζεται πολλά όπως έχω ξαναπεί, από ένα παγωτό να στερηθούμε όλοι καταθέτοντας στην τράπεζα το ποσό του, εμείς οι απλοί άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη θαύμα!

Ένα ακόμη αγαπημένοι! Γιατί πίσω από κάθε θαύμα βρίσκεται ένα παιδί!

Σας  δημοσιοποιώ τους λογαριασμούς τραπέζης όπου αν θέλετε και μπορείτε, θα έχετε την δυνατότητα να καταθέσετε έστω ένα ευρώ για τον μικρό. Δεν το ζητώ αγαπημένοι μα για ακόμη μια φορά, όπως και τότε….ελπίζω!

ALPHA BANK
αριθμός λογαριασμού : 483002101098037
iban : GR9001404830483002101098037
Δικαιούχοι ΚΟΥΤΣΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΗΛΙΑ
                     ΚΟΥΚΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
αριθμός λογαριασμού: 5220044626517
iban: GR42 0172 2200 0052 2004 4626 517
Δικαιούχος ΚΟΥΚΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗ

Τηλέφωνα:
Κατερίνα 6976051186
Νίκος 6974108630

Σύντομα θα μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα μέσα από την οποίο θα μπορείτε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νεότερο αφορά την υγεία του Νέστορα και την έκβαση του χρηματικού αυτού μαραθώνιου.

Κάθε κατάθεση θα πρέπει να αναφέρεται ως  Δωρεά.

Ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος μα…μια νέα περιπέτεια ξεκινά…κι αυτή τη  φορά ελπίζω, πιστεύω, ξέρω πως θα έχει μια υπέροχη έκβαση κι ο Νέστορας θα ζήσει αυτή του την περιπέτεια σαν μικρός ήρωας…

Ένας τρελός και ασυγκράτητος πειρατής και ταξιδευτής των άγριων θαλασσών που ήρθε σε ετούτο τον κόσμο για να τον ζήσει ως το μεδούλι!
Ας τον βοηθήσουμε….

Σας ευχαριστώ αγαπημένοι…Μια περιπέτεια ξεκινά…Ξεκινάμε μαζί της! Συμπορευτές ξανά. Συνοδοιπόροι ξανά. Σύμμαχοι ξανά, μα πάνω από όλα άνθρωποι! Άνθρωποι…Σας ευχαριστώ!

Από το ΚαΠα