Υπάρχει μια διαρροή του τρόμου: Με την JEFTA, την εμπορική συμφωνία της ΕΕ με την Ιαπωνία, μας απειλούν με ιδιωτικά διαιτητικά δικαστήρια, γενετική μηχανική και βοδινό κρέας με ορμόνες – όλα σε μια διαπραγμάτευση με πλήρη αδιαφάνεια. Και είναι επείγον: Στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας, 07-08/07/2017, θα πρέπει να επιτευχθεί η συμφωνία. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε!

Ads

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαπραγματευθεί εμπορική συμφωνία τύπου TTIP με την Ιαπωνία στα κρυφά – και φαίνεται να μην έχει μάθει τίποτα. Η εμπορική συμφωνία JEFTA, περιέχει παρόμοια τέτοια σημεία που έφεραν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους ενάντια ΤΤΙΡ: ιδιωτική διαιτησία για παράδειγμα. Σε τέτοια δικαστήρια, οι εταιρείες θα μπορούσαν να μηνύσουν χώρες, εάν οι νόμοι τους μειώνουν τα κέρδη τους. Η αρχή της προφύλαξης, με την οποία απαγορεύεται η εισαγωγή κρέατος με ορμόνες και προϊόντα της γενετικής μηχανικής μπορεί έτσι να υποσκελισθεί. 

Σε λίγες μέρες, στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας, η καγκελάριος  Angela Merkel θέλει να πετύχει την αποδοχή της JEFTA. Ενώ ΤΤΙΡ είναι στον πάγο, με την JEFTA οι εταιρείες αρπάζουν την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους τρομαχτική εξουσία  και φυσικά να πραγματοποιούν θαυμάσια κέρδη: Εντέλει, στην Ιαπωνία και την ΕΕ υλοποιείται το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής. Και η JEFTA είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά Συμφωνιών των Πολυεθνικών Ομίλων, που θέλει να ολοκληρώσει η Ε. Επιτροπή. Αν σταματήσουμε την JEFTA, μπορούμε να αναγκάσουμε την ΕΕ να αλλάξει την εμπορική της πολιτική

Ειδικά στη Γερμανία το κίνημα ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες, επειδή υπάρχει προεκλογική περίοδο, έχει τη δυνατότητα να στριμώξει την Μέρκελ. Δεν την ευνοεί αν γίνει γνωστό ότι προσπαθεί να πετύχει μια συμφωνία που καταστρατηγεί το Κράτος δικαίου και υπονομεύει την προστασία των καταναλωτών. Δεν ταιριάζει στην εικόνα της και δεν το θέλουν πολλοί γερμανοί ψηφοφόροι της. Μπορεί λοιπόν να της δημιουργήσει μεγάλο προεκλογικό πρόβλημα και έτσι να αναγκασθεί να σταματήσει JEFTA

Ads

Γι ‘αυτό θα χρειασθεί να γίνει τόσο καλά γνωστή η JEFTA, ώστε η Μέρκελ να αποφύγει την κατάληξη της συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής της G20. Το γερμανικό κίνημα μαζεύει για αυτό υπογραφές και ετοιμάζεται για μεγάλη διαδήλωση.

*Για τη σύνοδο των  G20 7 & 8 Ιουλίου 2017 ΕΔΩ 

Πηγή: topikopoiisi.eu