Μπορείτε να στείλετε τα κείμενά σας, δημοσιευμένα ή αδημοσίευτα, στο [email protected]Τα κείμενά θα φιλοξενούνται στη νέα στήλη του tvxs.gr «blogαροντας».

Ads

Το Ελληνικό ζήτημα, διττό τώρα πια μιας και δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και η αδυναμία σχηματισμού σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης, έχει αναδείξει ορισμένες εγγενείς αδυναμίες της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη μία και το χαρακτήρα ορισμένων πολιτικών προσώπων από την άλλη.

Οι τρεις αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που αναδείχτηκαν πρώτα στις πρόσφατες εκλογές διαφάνηκε πως δεν έχουν ξεφύγει από τα μικροκομματικά συμπλέγματα του παρελθόντος κι αναζητούν, ακόμα κι αυτές τις κρίσιμες και ιστορικές για τη χώρα στιγμές, την εξουδετέρωση των αντιπάλων τους και την αύξηση της δύναμής τους.
 
 
Ο Σαμαράς δεν πρόλαβε να πάρει καλά καλά την εντολή και την παρέδωσε σε χρόνο μικρότερο από όσο δουλεύει τη μέρα ένας εργαζόμενος μερικής απασχόλησης! Η ενέργειά του αυτή το μόνο πράγμα που προδίδει είναι άνθρωπο που φοβάται και σηκώνει τα χέρια ψηλά δίνοντας την καυτή πατάτα σε οποιονδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά του. Ο Τσίπρας την περιέφερε σε συνδικαλιστικούς φορείς και κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής με προφανή σκοπό την αλίευση ψήφων στις επερχόμενες εκλογές. Προέταξε το ανερχόμενο και ισχυρό προφίλ του αρχηγού που κάτω από τη σκέπη του θα μαζέψει τους «αδύναμους» και τους κατατρεγμένους. Και το έκανε τη στιγμή που βρίσκεται στο ζενίθ της δύναμής του σε μια ένδειξη «μεγαλοψυχίας»!
 
Επί της ουσίας όμως δεν έκανε τίποτα, παρά το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του έδιναν ξεκάθαρα ψήφο ανοχής για να κυβερνήσει. Το επιχείρημα ότι δε θα μπορούσε να κυβερνήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν ευσταθεί γιατί αν στο μέλλον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν στήριζαν τις φιλολαϊκές του αποφάσεις, απλώς θα καταβαραθρωνόταν τα ποσοστά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε πανίσχυρος. Ο Βενιζέλος από την άλλη, τήρησε στάση σχετικά χαμηλών τόνων και διαλλακτική με όλους. Και παρά την αδυναμία του, καθόσον έχασε ένα τεράστιο ποσοστό από τη δύναμή του, ο στεντόρειος λόγος του έθεσε ερωτήματα και προσπάθησε να βάλει παγίδες στους «συμπαίκτες» του. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσο επικίνδυνο είναι ένα πληγωμένο ζώο.
 
Στο εξωτερικό της χώρας τα κοκόρια έχουν αρχίσει να κορδώνονται! Έκοψαν ένα δισεκατομμύριο από τη βοήθεια που είχε συμφωνηθεί να έρθει, δείχνοντας αυτοί πρώτοι και καλύτεροι ότι δεν τηρούν τα συμφωνημένα. Αυτό δηλαδή που δεν κάναμε εμείς, που είμαστε επίφοβοι για να μην τηρήσουμε τους όρους της συμφωνίας, το έκαναν αυτοί! Δάσκαλε που δίδασκες… Η ενέργειά τους αυτή ήταν ένα τεράστιο πολιτικό ατόπημα που μοιάζουν να μην το έχουν καταλάβει… ακόμα. Οι αγορές βλέπουν και κρίνουν. Κι όταν αντικρίζουν τέτοιες συμπεριφορές το μόνο που μπορούν να συμπεράνουν είναι το γεγονός ότι τελικά η ευρωζώνη αποδεικνύεται μια μεγάλη παιδική χαρά! Κι ύστερα θα αρχίσουν οι υποβαθμίσεις και όλοι θα διερωτόμαστε ποιος είναι ο φταίχτης.
 
Από την άλλη μεριά ξεκίνησε η φιλολογία της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με μοναδικό σκοπό να εκβιάσουν και να φοβίσουν τους πολίτες και να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Μα πόσο μωροί μπορεί να είναι; Η είσοδος της Ελλάδας αλλά και κάθε χώρας στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη. Αν έστω μια χώρα βγει από το ευρώ αυτό θα έχει τεράστια και μη αναστρέψιμα πολιτικά, πρωτίστως, αποτελέσματα και δευτερευόντως οικονομικά. Τι θα διασφαλίζει ότι δε θα βγει και άλλη χώρα μετά; Και ποιος θα επενδύσει μετά στην Ευρωζώνη αν ξέρει ότι πρόκειται για ξέφραγο αμπέλι; Η ισχύς της ζώνης του ευρώ είναι ακριβώς αυτό. Ότι δεν πρόκειται να διαρραγεί η συνοχή της ότι κι αν συμβεί. Στην αντίθετη περίπτωση, μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε και την αυτόματη κατάργησή της επί της ουσίας. Όσο κι αν γίνει προσπάθεια να συγκρατηθούν οι αλυσιδωτές εξελίξεις που θα προκληθούν, αυτό κατά τη γνώμη μας θα είναι αδύνατο. Είναι ευκολονόητο να φανταστεί κανείς τη συνέχεια. Οι οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης θα καταρρεύσουν. Και δυστυχώς η πτώση είναι περισσότερο επώδυνη όσο ψηλότερα βρίσκεται κανείς! Κι αυτό τα κοκόρια το ξέρουν.
 
Πηγή: Τελευταίος Πάντα