Το επόμενο πρωινό από τη δολοφονία του Φύσσα, λίγες ώρες πριν ομολογήσει ο χρυσαυγίτης εκτελεστής, ο Κασιδιάρης κυριολεκτικά ούρλιαζε στον Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ πως η Χ.Α. δεν έχει σχέση με το φονικό. Αντίθετα, χτες βράδυ, ο ίδιος βουλευτής, μέσα σε χρόνο ρεκόρ έσπευσε να αναγνωρίσει τους νεκρούς ως μέλη της Χ.Α. Τόση ετοιμότητα; Γιατί;

Γιατί, είτε ήταν μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, είτε ήταν παρακρατική προβοκάτσια, είτε ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, δεν αναιρείται καθόλου το θεμελιώδες πως δηλαδή η Χ.Α. έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός, και τα γνωστά κοράκια των ΜΜΕ έσπευσαν να σιγοντάρουν την ηρωοποίηση των θυμάτων που λάνσαρε η ναζιστική συμμορία, αβαντάροντάς την ταυτόχρονα.

Αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά όχι και για εκτιμήσεις, ας μην ξεχνάμε τις πολύ πρόσφατες αποκαλύψεις -και καθεστωτικών μάλιστα- ΜΜΕ:

α) για τη δομή της Χ.Α. ως παραστρατιωτικής οργάνωσης όπου τα μέλη δέχονταν απειλές για τη ζωή τους εάν δήλωναν την πρόθεση να αποχωρήσουν και
β) τις άμεσες επαφές των μελών της Χ.Α. με τον κόσμο της νύχτας, την ημεδαπή μαφία.
Επομένως, το σενάριο να αλληλοεξοντώθηκαν δεν είναι και τόσο μακρινό.

Σε σχέση με το σενάριο του τρομοκρατικού χτυπήματος, ας λάβουν υπόψη τους όποιοι το υιοθετούν δύο παραμέτρους:

α) Ο αντεξουσιαστικός χώρος έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ναζήδων από τότε που ακόμα ήταν μια περιθωριακή συμμορία που δεν την ήξερε η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας, από τη δεκαετία του '90. Ο α/α ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει όπλα στην αντιφασιστική του δράση. Όπλα χρησιμοποιούν αυτοί που τα κατέχουν: οι Χ.Α. και οι μπάτσοι. Και πάλι, ας μην ξεχνάμε τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα οπλοστάσια των ναζήδων.

β) Οι δε τρομοκρατικές οργανώσεις, εκτός του ότι έχουν εξαρθρωθεί εδώ και χρόνια, και έχει πάψει η οποιαδήποτε δράση τους, δε θα χτυπούσαν δύο απλά μέλη της Χ.Α., θα χτυπούσαν τουλάχιστον βουλευτές. Όποιος έχει αμφιβολίες ας ανατρέξει τη λίστα με τα θύματα της 17Ν και άλλων οργανώσεων. Ήταν κατά κανόνα αξιωματούχοι, πολιτικοί, πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά. Δε θα μπορούσαν να είναι δυο τυχαία μέλη της Χ.Α.

Εάν παρόλαυτα, κάποιοι θεωρούν πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, θα πρέπει και να παραθέσουν ένα πειστικό κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση όλοι ελπίζουμε να συλληφθούν οι δολοφόνοι και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Βέβαια, εάν πρόκειται για παρακρατική προβοκάτσια, αντιλαμβανόμαστε πως οι συλλήψεις θα παραμείνουν ένα ρομαντικό όνειρο...

niemandsrose-niemandsrose.blogspot.gr