Μπορείτε να στείλετε τα κείμενά σας, δημοσιευμένα ή αδημοσίευτα, στο [email protected]Τα κείμενά θα φιλοξενούνται στη στήλη του tvxs.gr «blogαροντας».

Ads

Επειδή καλώς ή κακώς (κακώς!) δεν είμαστε πρά μια περιφέρια στην παγκόσια κοινότητα, πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά στα όσα φοβερά συμβαίνουν στον κόσμο.
 
Και δε μιλώ σαν τα χαζοραδιόφωνα για ένα καρχαρία στην Αυστραλία που παίζει τάβλι ή για έναν κροκόδειλο στη Μαδαγασκάρη που λύνει σταυρόλεξα.
Μιλώ για τον παγκόσμιο διάλογο για παραβιάσεις εργατικών δικαιωμάτων στην 101η Σύνοδο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) [30/5-15/6/2012] .
Στην ουσία είναι το παγκόσμιο αντίστοιχο του συμβουλίου των κοινωνικών εταίρων, που λέμε στα μέρη μας.
 
Τι έγινε εκεί λοιπόν;
Η Παγκόσμια Ένωση Εργοδοτών (σ.σ. οι μεγαλοκαρχαρίες) αποχώρησαν από τη Σύνοδο διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι απεργίες από τους εταίρους της Συνόδου, θέτοντας ζήτημα απονομιμοποίησης του παγκόσμιου δικαιώματος στην απεργία που έχει θεσμοθετηθεί από τη δεκαετία του ’50 (Διεθνής Σύμβαση Εργασίας αρ.87) και στη χώρα μας από το 1952.
 
Θέμα της Συνόδου ήταν και η Ελλάδα, αλλά κατόπιν της δραματικής εξέλιξης από πλευράς των εργοδοτών, η συζήτηση μεταφέρθηκε στο ΔΣ της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών το Νοέμβρη όπου θα συζητηθεί περαιτέρω και η στάση των εργοδοτών απέναντι στο δικαίωμα στην απεργία αλλά και η στάση απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.
 
Συνδέονται τα δύο θέματα;
 
Μάλλον συνδέονται με ένα υπόγειο ή και υπέργειο συνεκτικό δίχτυ, αφού η Κινεζοποίηση της Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, των Ευρωπαίων χωρών ακολουθούντων.
 
Αυτή η εξέλιξη θα έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στα εργασιακά στη χώρα μας, καθώς οι περιβόητες “επενδύσεις της ανάπτυξης” του Μνημονιακού-Νεοφιλελεύθερου μπλοκ εννούν σαφέστατα την προσέλκυση πολυεθνικών εταιρειών στη χώρα μας.
Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών είναι φυσικό να θέσουν στη χώρα μας το αίτημα της Παγκόσμιας Ένωσής τους, ενόψει των επενδύσεών τους εδώ.
Και πιθανότατα θα απαιτηθεί να δημιουργηθεί και νέο νομοθετικό πλαίσιο για το ζήτημα.
 
Τι θα κάνουν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης για το ζήτημα;
Θέλει και ρώτημα;
 
Θα επικαλεστούν τα 2 εκατομμύρια ανέργων και θα αναπαράγουν το ανατριχιαστικό επιχείρημα “μπρος στο να σαι άνεργος, καλύτερα να δουλεύεις έστω και με 200 ευρώ, έστω και αν σε μαστιγώνουν, έστω και αν σε εξευτελίζουν, έστω κι αν δουλέυεις 16ωρο, έστω και αν υποχρεούσαι να μην υψώνεις ποτέ το βλέμμα ενώπιον του προισταμένου, έστω κι αν χρειαστεί να δίνεις και τον κώλο σου για αυτά τα 200 ευρώ.
Μπρος στο να ‘σαι άνεργος…”
 
Δεν θα απορήσω όταν η Συγκυβέρνηση του Μνημονιακού Αίσχους θα αποδεχτεί το ανατριχιαστικό αυτό αίτημα του Παγκόσμιου ΣΕΒ.
 
Αδυνατώ εξάλλου να ξεχάσω την προ μηνών απίστευτη δήλωση του Καρατζαφέρη (όταν συναινούσε) στην οποία είχα αφιερώσει ολόκληρη ανάρτηση. Τη διαβάζετε εδώ
Υπενθυμίζω την επίμαχη δήλωση άνευ σχολίου, επισημαίνοντας ότι ο Καρατζαφέρης είναι ο ιδεολογικός λαγός της Μνημονιακής Λαίλαπας.
Ό,τι λέει αυτός, συμβαίνει όλως περιέργως μετά από λίγο.
Δήλωσε λοιπόν ο Καρατζαφέρης:
 
«Λυπούμαι πολύ για τόν λαό, αλλά τι νά κάνω;;; Πηγαίνουμε στούς Τροϊκανούς, στό…. παρακαλητό και πρέπει να κάνουμε ότι μας ζητήσουν για να μας δώσουν χρήματα!!! Εσύ Γιώργο Π.. τι θα έκανες αν δεν είχες φράγκο και σού ζητούσανε να τούς δώσεις την μάνα σου και την κόρη σου; (εδώ ο Παπαδάκης δεν απάντησε)!! Όποιος έχει κάποια καλύτερη πρόταση( εκτός από τού να γυρίσουμε στήν Δραχμή, πού είναι θάνατος!!), συνέχισε ο Μέγας αρχηγός, να μας την πεί και εγώ μαζί του!!!».
 
Και για να γίνει… πειστικότερος ο απίθανος ρυθμιστής τού Πολιτικού Συστήματος, συνέχισε:
 
“Μετά τόν Δευτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Εγγλέζοι φέρανε στήν ηττημένη Ιταλία, χιλιάδες Πακιστανούς στρατιώτες πού χρησιμοποίησαν εναντίον τού άξονος!! Αυτοί οι Πακιστανοί στρατιώτες, εκεί στήν Ιταλία, αγκάλιαζαν τα μικρά αγοράκια, τα θωπεύανε, τα βάζανε στά γόνατά τους και τα χαϊδεύανε, μπροστά στίς μάνες τους!!!! Κάποιος δημοσιογράφος τότε, ρώτησε τίς μάνες τών παιδιών, πού έβλεπαν αυτό το αίσχος να γίνεται μπροστά στα μάτια τους, γιατί δεν αντιδρούσαν. Οι μάνες λοιπόν, τού απαντήσανε, ότι με αυτόν τόν τρόπο διατηρούν τα παιδιά τους ζωντανά!!!!”
Ο Καρατζαφέρης περιέγραψε απλά την οπτική επί των εργασιακών που έχουν οι νεοφιλελεύθεροι ταγοί των Μνημονίων και οι ντόπιοι καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα οσφυοκάμπτες.
 
Πηγή: Τοίχο- Τοίχο