Ας πιστέψουμε το ανάγνωσμα που φιλοξενεί το κυριακάτικο “Βήμα”. Ας υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ψυχάρη το 2014. Και μια και δυο και τρεις και τέσσερις φορές.

Ads

Ας υποθέσουμε, επίσης, ότι δεν συζητούσαν για τον καιρό ή για το πόσο ωραίος είναι ο νέος και πόσο αλλιώς ο παλιός. Αλλά ότι ο πρώτος προσπαθούσε να πείσει τον δεύτερο να εγκαταλείψει τη λυσσόδηκτη αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή των ΜΜΕ που ελέγχει. Να σπάσει, ας το πούμε έτσι, το μέτωπο της διαπλοκής, που είχε -και έχει- πιάσει από τον λαιμό τον ΣΥΡΙΖΑ και έδινε τότε τον υπέρ πάντων αγώνα για να αποτρέψει την εκλογική του νίκη.

Ας πιστέψουμε, τέλος, ότι ο Τσίπρας πρότεινε στον Ψυχάρη να του κάνει τη χάρη με τα υπέρογκα δάνεια, όταν γίνει πρωθυπουργός, κι εκείνος να του κάνει τη χάρη να αλλάξει την προπαγανδιστική του πλεύση. Καλώς; Καλώς. Να τα πιστέψουμε όλα αυτά. Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, γαμώτο. Αν τα πιστέψουμε όλα αυτά, πρέπει και να πιστέψουμε και το άλλο, δεν γίνεται αλλιώς. Ότι η χάρη στον Ψυχάρη απορρίφθηκε χάρη στην ακεραιότητά του. Ότι το αφεντικό του ΔΟΛ αρνήθηκε τα τριάντα -τι τριάντα, για εκατομμύρια πρόκειται- αργύρια, για να μην προδώσει τις αρχές και την ηθική του ΔΟΛ.

Αυτό θέλει στομάχα… Ζίμενς για να το χωνέψεις, όσο κι αν αγαπάς τον Ψυχάρη, έτσι δεν είναι; Το ανάγνωσμα, βέβαια, υποστηρίζει ότι έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Ότι ο Ψυχάρης δήλωνε πάντα στους συνεργάτες του όταν επρόκειτο να συναντήσει κάποιον πολιτικό: «Δέχομαι αιτήματα, δεν καταθέτω αιτήματα». Ενώ ο Τσίπρας δήλωσε στους συνεργάτες του μετά τη συνάντηση: «Του είπα πως θα του χαρίσω τα δάνεια και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει… Τι άλλο να κάνω;». Δεν διευκρινίζεται αν δάκρυσε.

Ads

Αυτά. Που αποκαλύπτουν πόσο κακός είναι ο Τσίπρας και πόσο καλός ο Ψυχάρης. Όποιος θέλει τα πιστεύει. Αλλά, είτε τα πιστεύει είτε όχι, είτε τα διακινεί είτε όχι, καλόν είναι να κρατάει και την όμορφη γάτα, που φέρεται ως ο μοναδικός μάρτυς της συνάντησης, αν πιστέψουμε το ανάγνωσμα. Κάτι μπορεί να έχει να πει κι αυτή…

Πηγή: Αυγή