Το ReGen Village, έξω από το Άμστερνταμ, θα γίνει η πρώτη γειτονιά που βασίζεται στις αρχές της αυτάρκειας και της αειφορίας.

Ads

Πρόκειται για μία κοινότητα που σχεδιάστηκε, ώστε να είναι  αυτάρκης, παράγοντας τα δικά της τρόφιμα, τη δική της ενέργεια ενώ προβλέπεται και πλήρης διαχείριση των αποβλήτων.

Με τη χρήση των πιο προηγμένων μεθόδων για την καλλιέργεια τροφίμων – ένα συνδυασμό αεροπονίας, συλλογής βρόχινου νερού, περμακουλτούρας, και βιολογικής γεωργίας – η γειτονιά θα παράγει μεγάλο αριθμό τροφίμων για να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες όλων των κατοίκων.

“Αναμένουμε κυριολεκτικά τόνους βιολογικών τροφίμων κάθε χρόνο: λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, όσπρια, ψάρια, αυγά κ.ο.κ.”, λέει ο James Ehrlich, Διευθύνων Σύμβουλος της  ReGen Villages,  εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το έργο με έδρα την Καλιφόρνια. Η εταιρεία συνεργάζεται με το Effekt, αρχιτεκτονικό γραφείο της Δανίας, το οποίο έχει αναλάβει τον σχεδιασμό.

Ads

Η κοινότητα θα παράγει επίσης τη δική της ενέργεια, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό γεωθερμικής, ηλιακής,  θερμικής, αιολικής ενέργειας και βιομάζας.

Μια μονάδα βιοαερίου θα μετατρέπει τα οικιακά απορρίμματα που δεν μπορούν να κομποστοποιηθούν σε ενέργεια, ενώ ένα σύστημα αποθήκευσης νερού θα συλλέγει το νερό της βροχής και θα το ανακατανέμει σε κήπους και υδροπονικά συστήματα.

Τα πρώτα 100 σπίτια της “πράσινης” γειτονιάς θα κατασκευαστούν στο Almere, μια γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη 20 λεπτά με το τρένο από το Άμστερνταμ.

Το φιλόδοξο σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017.

 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image

Πηγή: Enallaktikos