Κι αν ο αγώνας μας άρχιζε επιτέλους να βλέπει μια αχτίδα ελπίδας … Αλλά δεν πρέπει να αφήσομε τίποτε. Οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, το έχουν δείξει  μη συναντήσουν πια τον Βαρουφάκη. Γιατί; Επειδή δεν είναι του επιπέδου του! Ξέρω ότι αυτό δεν αρέσει στους “αντιμεσογειακούς”, αλλά έτσι είναι. 

Ads

Πράγματι, όταν Βαρουφάκης ανοίγει το στόμα του, πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν το επίπεδο για να τον καταλάβουν. Αρχίζοντας από τον Ολλανδό Jeroen Dijsselbloem, πρόεδρο του Eurogroup, που έχει τελειώσει μια Γεωργική Σχολή όταν Βαρουφάκης είναι ένα διεθνώς καταξιωμένος πανεπιστημιακός. Όσον αφορά τους άλλους, ως καλοί τεχνοκράτες με παρωπίδες, με εξαίρεση τους ιερούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ανίκανοι να πάνε πιο μακριά. Και μετά, η περίπτωση της Ελλάδας θα μείνει ως ένα παράδειγμα αντίστασης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και στις πολιτικές λιτότητας.
 

Σε μια εποχή που το μόνο που μετρά είναι το φαίνεσθαι, το κέρδος και το κεκτημένο, σε μια εποχή που δεν λαμβάνεται πια η ανθρωπότητα ως βάση της ζωής, που η ιστορία και η γεωγραφία βρίσκονται στο στάδιο της απόρριψης στον κάλαθο των αχρήστων, ένας λαός, οι Έλληνες, ένας λαός που ζει ακόμη και πάντα με την ιστορία του, τσιμέντο της ταυτότητάς του, αυτός ο λαός, για μια φορά ακόμη είπε ΟΧΙ!
 

Απέναντι στα “καλπάζοντα πρόβατα” που βρίσκονται τριγύρω μας, είμαι περήφανος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γιατί οι Έλληνες έχουν δείξει σε εκείνες και εκείνους που έχουν κάνει την Ελλάδα ένα εργαστήριο οικονομικού ευγονισμού, ότι αυτό δεν περπατούσε, και μάλιστα, αλλοίμονο, ακόμη και εάν η φτώχεια αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο, οι Έλληνες δεν θα χαλάρωναν ποτέ. Και μετά, κερασάκι στην τούρτα, οι Έλληνες έδειξαν στους αλαζόνες των Βρυξελλών, που καθοδηγούνται από τους σκανδυναυογερμανούς βορειο-προτεστάντες, πω το μεγαλείο, η λαμπρότητα ερχόταν πάντα από τη Μεσόγειο. Οπότε, να εγκαταλείψουν το ευρώ; Γιατί όχι; Να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση; Γιατί όχι; Να μην αποπληρώσουν; Και γιατί όχι;  Όταν ο Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ εκφράζει την ιδέα της αποπληρωμής στην Ελλάδα, και όταν μετά την επίσκεψη τη Κυρίας Μέρκελ στην Μόσχα, το Βερολίνο εξετάζει να αποζημιώσει τους στρατιώτες της Σοβιετικής Ένωση, όταν, όταν, όταν, παιχνίδι απάτης. STOP !  Να μην αποπληρώσει, ναι γιατί όχι; Να εγκαταλείψει την ζώνη του ευρώ; Γιατί όχι; Να εγκαταλείψει αυτό το πράμα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει καμία σχέση με  τις προσδοκίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης; Γιατί όχι; Έτσι θα βγουν οι Ευρωπαίοι από τις χιονισμένες ομίχλες του βορρά και θα διακρίνουν πως στο Νότο, ξέρετε αυτός ο Νότος των τεμπέληδων, των κλεπτών, των απατεώνων , αυτοί που τρώνε ελαιόλαδο και βάζουν μέλι παντού, ε ναι αυτοί εκεί έχουν ιδέες. Και βέβαια, γιατί αυτοί εκεί ανακάλυψαν την αρχιτεκτονική, το θέατρο, την ιατρική, την αστρονομία, τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τη λογική, την βοτανική, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τελικά, αυτοί εκεί είναι οι Έλληνες! Αυτοί είναι που ανακάλυψαν όλα αυτά, ενώ αυτοί του βορρά, που δίδουν μαθήματα, κυνηγούσαν άγρια ζώα και ντυνόταν με τα δέρματα αυτών των ζώων. Λοιπόν Ναι, αποχώρηση χωρίς αποπληρωμή; Γιατί όχι; Να αποπληρώσουν τι άλλωστε;
 

Ads

Να αποπληρώσουν τους τόκους των τόκων όπως τους έχουν ορίσει οι τοκογλύφοι; Όταν οι χαριτωμένες χώρες του βορρά δανείζονται με 0%; Παιχνίδι απατεώνων. Ναι μα, ε ναι, υπάρχει πάντα ένα ναι μεν αλλά, στο παιχνίδι των απατεώνων πρέπει να προσέχεις… Ποιος είναι ο ειδικός των παιγνίων του Κόσμου, με βιβλία και θεωρίες, άρα συνδυασμούς βασισμένους σε πιθανότητες κέρδους; Γιάννης Βαρουφάκης! Βεβαίως! Καληνύχτα Βρυξέλλες!

Μετάφραση: Ηρακλής Γαλανάκης

helpthegreekpeople.blogspot.fr