Ότι ο Σαμαράς συνομιλεί με τον Θεό είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι η προσευχή που κάνει. Ο μεγάλος αμερικανός συγγραφέας Mark Twain, εντεταλμένος από τον Θεό για τις προσευχές των ανθρώπων ήδη από το 1900 όταν και έγραψε την δική του προσευχή (The War Prayer), πρωτοκόλλησε (ως όφειλε) την προσευχή του Σαμαρά. Με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω αυτή διέρρευσε στη γη και σας την παραθέτω σε ελεύθερη μετάφραση.

Ads

Ω Κύριε και Πάτερ ημών, οι υποψήφιοι βουλευτές μας, τα ινδάλματά μας Βορίδης, Γεωργιάδης, Βούλτεψη, Μητσοτάκης, Αθανασίου και τόσοι άλλοι, ξεκινάνε για τη μάχη. Είθε Εσύ να είσαι κοντά τους! Μεθ’ αυτών, εν πνεύματι, ξεκινάμε και εμείς για να συντρίψουμε τον εχθρό από την γλυκεία θέση των καρεκλών των προσφιλών μας κρατικών θέσεων που δεκάδες χρόνια σφετεριστήκαμε.

Ω Κύριε και Πάτερ ημών, βοήθησέ μας να ξεσκίσουμε τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό τους σε αιματοβαμμένα κομμάτια με τις σφαίρες της κατασυκοφάντησής, με τις οβίδες του ψέματός μας, τις ναπάλμ της κινδυνολογίας μας και τα πυρηνικά των ΜΜΕ μας.

Βοήθησε τους πυροβολητές μας, νεροπίστολα της δημοσιογραφίας, και κατηύθυνε τα βλήματά τους στην καρδιά και στο μυαλό των ψηφοφόρων του εχθρού και όλων όσοι παραμένουν σκεπτικοί και προβληματισμένοι απέναντί μας.

Ads

Βοήθησέ μας να σκεπάσουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των ψηφοφόρων τους με τις ωχρές μορφές των γεμάτων πατριωτισμό νεκρών τους.

Βοήθησέ μας να πνίξουμε τη βροντή των κανονιών μας με τα ουρλιαχτά των συγγενών αυτών που αυτοκτόνησαν, των ανέργων, των συνταξιούχων και όλων αυτών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και σφαδάζουν από τον πόνο.

Βοήθησέ μας να κατασχέσουμε τα ταπεινά τους σπίτια, τα χωράφια των παππούδων τους και να ισοπεδώσουμε με θύελλες από μνημονιακές φωτιές τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, τα εργατικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Βοήθησέ μας να γεμίσουμε τις καρδιές των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και όλων αυτών που δεν φταίνε σε τίποτα με φόβο, απελπισία και μάταια θλίψη.

Βοήθησέ μας να τους πετάξουμε έξω, άστεγους, χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να περιπλανώνται με τα μικρά παιδιά τους στους ερημότοπους της χώρας που εμείς ρημάξαμε. Μέσα σε κουρέλια και μέσα σε πείνα και δίψα, με κομματιασμένη την ψυχή τους, τσακισμένους από την οδύνη να Σε εκλιπαρούν να τους δώσεις το καταφύγιο του τάφου και Εσύ να τους αρνείσαι. Για το δικό μας κομματικό συμφέρον και κυρίως τα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπούμε οι οποίοι Σε λατρεύουμε.

Ω Κύριε και Πάτερ ημών, γκρέμισε τις ελπίδες που τους ανασταίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τρισκατάρατος αρχηγός του και ξέρανε τη ζωή τους. Δώσε μας, Κύριε, τη εκλογική δύναμη να παρατείνουμε την πικρή τους μνημονιακή πορεία, να βαρύνουμε τα βήματά τους, να ποτίσουμε το δρόμο τους με δάκρυα, να βάψουμε το λευκό χιόνι με το αίμα από τα πληγωμένα πόδια τους!

Κι αν, Κύριε, δεν γίνεται να αποτρέψεις ολόκληρο το πικρό ποτήρι της ήττας μας, ευλόγησε το Ποτάμι σου, που είναι και δικό μας Ποτάμι, ως και ημείς δια των ΜΜΕ μας ευλογούμε, να απορροφήσει τους ρημαγμένους και τους αναποφάσιστους προτού όλοι αυτοί σωθούν από τις ομοβροντίες μας του ψέματος, της κατασυκοφάντησης και του φόβου. Προτού να βρουν την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στο στρατόπεδο των εχθρών μας.

Το ζητάμε από Εσένα, με το πνεύμα της αγάπης, απ’ αυτόν που είναι η Πηγή της Αγάπης, και ο Οποίος είναι το αιώνια πιστό καταφύγιο και ο φίλος όλων όσοι είναι οικτρά βασανισμένοι και αποζητούν τη βοήθεια Του με ταπεινές και συντετριμμένες καρδιές. Αμήν.

Χρήστος Γιαννίμπας – Υπεύθυνος της παράφρασης της Πολεμικής Προσευχής του Mark Twain την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο Διαδίκτυο.