Όταν πάση θυσία και για οποιοδήποτε θέμα ο δημοσιογράφος πρέπει να «καταρρακώσει» τη σημερινή κυβέρνηση ακούγονται υπερβολές στα όρια ή και πέρα από τα όρια της λογικής.

Ads

Είναι γνωστό ότι ο ραδιοσταθμός του οικολόγου κ. Αλαφούζου, μετά από ορισμένα δυσάρεστα συμβάντα ρύπανσης από ατυχήματα πλοίων της οικογενείας, στράφηκε σταθερά στην αγάπη για το πράσινο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ραδιοσταθμός κάθε καλοκαίρι ασχολείται συστηματικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Στη χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο (και όχι μόνο) είναι αλήθεια, σύμφωνα και με τις δηλώσεις όλων των τοπικών φορέων, ότι άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός πτητικών μέσων αλλά και αποστολή επίγειων μέσων και δυνάμεων στη φωτιά που δυστυχώς εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ads

Είναι επίσης αλήθεια ότι τόσο από τοπικούς σταθμούς όσο και κεντρικά δεν ακούστηκε το γνωστό επιχείρημα περί κακού συντονισμού ή περί του ότι αφέθηκε το νησί στο έλεος της πυρκαγιάς.

Τελικά, χάρη στις προσπάθειες όλων, ίσως και με την εμπειρία μετά από όλη αυτή τη δεκαετία των πυρκαγιών, η πυρκαγιά φαίνεται να ελέγχεται και τουλάχιστον δεν έκαψε σπίτια και δεν κινδύνεψαν πάνω από όλα ανθρώπινες ζωές.

Επειδή όμως κάτι κακό έπρεπε να έχει κάνει πάση θυσία η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της πυρκαγιάς, ο ΣΚΑΪ ανακάλυψε σήμερα το πρωί μαζί με τον τοπικό δημοσιογράφο ότι η αποστολή κι άλλων 19 οχημάτων της πυροσβεστικής που έφτασαν ξημερώματα με πλοίο στη Χίο ήταν… υπερβολική και επιβαρύνει με μεγάλο κόστος το Δημόσιο!

Η καλή εξέλιξη στην προσπάθεια κατάσβεσης έδωσε φυσικά την άνεση για το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά τι θα έλεγε ο ΣΚΑΪ αν η εξέλιξη δεν ήταν τόσο θετική και τα οχήματα δεν είχαν φτάσει στη Χίο; Πολύ απλά ότι η κυβέρνηση ολιγώρησε και κάηκε το νησί. Τόσο απλά και τόσο παράλογα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών