Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η κάνναβη έχει φαρμακευτικές ιδιότητες που έχουν μελετηθεί εκτενώς και μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει ακόμα και μερικά από τα πιο χρόνια προβλήματα.

Ads

Αλλά τώρα, μια πρωτοποριακή νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο Drug and Alcohol Review , αποκάλυψε ότι οι χρήστες ιατρικής κάνναβης όλο και περισσότερο αλλάζουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακά τους για την κάνναβη.

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει μια σημαντική στροφή στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση της κάνναβης ως φάρμακο.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι χρήστες κάνναβης της έρευνας (473 ενήλικες) που ρωτήθηκαν από το Κέντρο Ερευνών για Εξαρτήσεις της British Columbia, ανέφεραν σε ποσοστό 80,6% ότι έχουν αρνηθεί λήψη φαρμάκων και έχουν προτιμήσει μη-τοξικές εναλλακτικές από οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική ουσία.

Ads

Παρακάτω παρατίθενται πέντε συνταγογραφούμενα φάρμακα που η ιατρική κάνναβη μπορεί να τα αντικαταστήσει

1. Vicodin (παυσίπονο)

Σε αρκετές μελέτες έχουμε δει ότι η κάνναβη είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους πάσχουν από χρόνιο πόνο. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σημειώνει ότι 44 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε μέρα από υπερβολική δόση παυσίπονων. Η κάνναβη μειώνει αυτόν τον αριθμό στο μηδέν.

2. Xanax (αγχολυτικά)

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι η κάνναβη προκαλεί οξύ άγχος και παράνοια. Αλλά για πολλούς, που συνήθως υποφέρουν από άγχος, αντιστρέφει αυτό και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος.

3. Adderall (διεγερτικά)

Πολλοί βρίσκουν μια αποτελεσματική αντικατάσταση των διεγερτικών όπως το Adderall, με τη κάνναβη. Ποικιλίες Sativa, αντί Indica, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για τη θεραπεία της ADHD και ADD (Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής)

4. Ambien (ύπνος)

Μία απο τις πιο γνωστές χρήσεις της κάνναβης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου. Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές εφαρμογές, σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες. Αυτό αντικαθιστά φάρμακα όπως το Ambien.

5. ZOLOFT (αντικαταθλιπτικά)

Μπορεί να μην ισχύει για όλους, αλλά οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν κάνναβη αναφέρουν αντι-καταθλιπτική δράση της. Η ιατρική κάνναβη έχει πολύ λιγότερο σοβαρές παρενέργειες από αυτές των συνταγογραφούμενων αντικαταθλιπτικών.

Πηγή: legalit.gr