Ούτε μύγα «τσε τσε» να τους τσιμπούσε δεν θα έκαναν έτσι… Η προαναγγελία της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ανασύσταση της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη των απολυμένων «τσίτωσε» τους «εραστές» του μαύρου της 11ης Ιουνίου του 2013, δείχνοντας και πάλι πώς εννοούν να λειτουργεί η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Παίρνοντας ως αφορμή την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, η Νέα Δημοκρατία αλλά και κάποιοι άλλοι πρώην συνομιλητές της επιτέθηκαν στο σχέδιο για την ανασύσταση της ΕΡΤ.

Ads

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης έκανε ένα άλμα στο… κενό, καταγγέλλοντας ότι οι φορολογούμενοι «θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες των διορισμένων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διοικήσεων, όπου ημέτεροι και κολλητοί κέρδισαν στην κυριολεξία «τζόκερ» με το πέρασμά τους από την ΕΡΤ.

Ολα αυτά είναι γνωστά. Εχουν γραφτεί, ακόμη και στη Βουλή έχουν ειπωθεί. Και μέσα στον κουρνιαχτό κάποιοι άλλοι νόμισαν ότι έπιασαν… λαγό, δημιουργώντας σελίδες στο Facebook με τίτλο «ΟΧΙ στην ΕΡΤ». Χρειάζεται και λίγη τσίπα, αλλά πού να τη βρουν;

Για να δικαιολογήσουν μάλιστα την απεχθή και ακραία πράξη τους μίλησαν, τρομάρα τους, για αδιαφάνεια και διαφθορά που επικρατούσε στην ΕΡΤ. Και τι έκαναν; Αντικατέστησαν την ΕΡΤ με το μόρφωμα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί μνημείο αντικειμενικότητας καθώς λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατικές προσλήψεις.

Ads

Ωστόσο, οι καλοθελητές κρύβουν επιμελώς δηλώσεις και καταγγελίες μελών του ΔΣ και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Οπως το πρώην μέλος του ΔΣ, Θ. Καρούνος, που κατήγγειλε τη ΝΕΡΙΤ για λογοκρισία και απέχθεια στη διαφάνεια. Τον Ανδρέα Ζούλα που μίλησε για μεθοδεύσεις Βούλτεψη – Θωμόπουλου, προκειμένου να εξυπηρετήσει η ΝΕΡΙΤ κυβερνητικά συμφέροντα, και τον πρώην πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη, ο οποίος ανέφερε ότι δέχθηκε λίστες επιθυμιών για προσλήψεις τόσο από την πλευρά της ΝΔ όσο και από αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, χωρίς φτιασιδώματα και επικοινωνιακές κορώνες.

Πηγή: Έθνος