Όσο κι αν δεν θέλετε να το πιστέψετε, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κουβαλάει αλλοδαπούς στο Πεδίο του Άρεως.

Ads

Την είδηση φυσικά δεν θα τη βρείτε εύκολα ούτε έτσι ούτε αλλιώς…

Πράγματι, λοιπόν, πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας και την ανάδειξη της Αττικής σε πόλο πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις στο Πεδίο του Άρεως, υπέγραψαν σήμερα, στη Γαλλική Πρεσβεία, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Mikaël Hautchamp, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας Κυπριανίδου και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύης Αποστολάκη.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αναφέρθηκε σε «στρατηγική συμμαχία» με το Γαλλικό Ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι «θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την πολύμορφη πολιτιστική ανάπτυξη και τη συμβολή στη διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει για την αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως». «Πρόκειται για πρόκληση και στοίχημα μαζί, που μπορούμε να κερδίσουμε ενώνοντας δυνάμεις, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και καλές πρακτικές». «Κτίζοντας μια συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό Πάρκο της Αθήνας. Μια συμμαχία όπου κανείς δεν περισσεύει».

Ads

«Κάνουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες, σοβαρή δουλειά, αντιμετωπίζοντας ετερογενείς αντιδράσεις, είτε πρόκειται για όψιμα ανησυχούντες για το Πεδίο, για το οποίο αδιαφορούσαν πριν από τα τέλη του 2014. Είτε πρόκειται για τις γνωστές πολιτικάντικες αντιδράσεις εκείνων που βλέπουν το Πεδίο του Άρεως ως όχημα για την οικοδόμηση ή τη συνέχιση πολιτικής καριέρας», υπογράμμισε η περιφερειάρχης.

Γιατί δεν θα βρείτε την είδηση;

Γιατί το Πεδίο του Άρεως έχει στοχοποιηθεί από τα ΜΜΕ ως άντρο ανομίας, βίας και ναρκωτικών, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμισή του. Το πάρκο που έμενε για χρόνια και χρόνια εγκαταλελειμμένο, σκοτεινό και αναξιοποίητο δεν το είχαν προσέξει τα μιντιακά «κοράκια». Ούτε είδαν ότι η Περιφέρεια Αττικής παρέλαβε τον χώρο στα τέλη του 2014 σε κατάσταση εγκατάλειψης και σήμερα, μέσα από σειρά στοχευμένων ενεργειών στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και μέσα από την ανάταξη των υποδομών του, τον έχει θέσει σε τροχιά αποκατάστασης.

Γιατί ως κοράκια θέλουν αίμα και τρόμο. Όπως για παράδειγμα με την αδιανόητη σπέκουλα την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή  τη δήθεν απόπειρα βιασμού από τον «δράκο» του Πεδίου του Άρεως. Τα μονόφθαλμα κοράκια με το ένα μάτι γουρλωμένο παρακολουθούν τους τοξικοεξαρτημένους σε αυτό το πάρκο, αλλά με το άλλο, το τυφλό, δεν βλέπουν ότι το πρόβλημα ενδημεί και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Και γιατί να τα δουν αν είναι να μην κάνουν προπαγάνδα; Αφού τα κοράκια ξέρουν ότι το πρόβλημα είναι ευαίσθητο, δυσεπίλυτο και πολυπαραγοντικό και δεν μπορεί να λυθεί με δράσεις καταστολής.

Με το ίδιο μάτι το τυφλό, άλλωστε, δεν είδαν την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, το καινοτόμο πρόγραμμα «Δίκτυο άμεσης παρέμβασης για χρήστες ουσιών» σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Δεν θα κάνει καμία εντύπωση

Αν δούμε ή ακούσουμε στα ΜΜΕ, λοιπόν, με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλου συνεργασίας, ότι η Ρένα Δούρου κουβαλάει αλλοδαπούς στο πάρκο, δεν πρέπει να μας κάνει καμία εντύπωση. Επίσης, δεν θα αποκλείαμε και μια πρωτοβουλία του τύπου «Το Πεδίο του Άρεως είναι ελληνικό». Σημασία έχει να γίνει η προπαγάνδα…

C’est la vie, που λένε και οι Γάλλοι…

Φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας

Πηγή: left.gr