Μέσα σε 6 μόλις χρόνια (1η Μαρτίου 2002 δεν καταργήθηκε η δραχμή και… παντρευτήκαμε το ευρωπαϊκό νόμισμα;) από τη στιγμή που άρχισε η συναλλαγή με το ευρώ, η ξεχαρβαλωμένη βάρκα έγειρε, και το κράτος βούλιαξε. Τη λύση, δε, βρήκε η ελληνική κυβέρνηση στο ΔΝΤ, ενώ υπήρχαν πολλές άλλες…

Ads

Το 2002 αν θυμάμαι καλά ήταν εκείνος ο οικονομολόγος εξ Αμερικής, ο οποίος μου είχε εξηγήσει πως μετά την Ολυμπιάδα θα επέλθει αργά ή γρήγορα η οικονομική κατάρρευση στη χώρα. “Η Ελλάδα τέλειωσε!” είπε, “το γνωρίζουν όλοι αυτοί, και κοιτάνε τι θα φάνε. Αν μπορείς φύγε! Επένδυσε μόνο σε ακίνητα και τα λεφτά σου βγάλτα στο εξωτερικό”.

Toυ είχα ζητήσει, μάλιστα, να μου εξηγήσει τί εννοεί ό,τι θα “καταρρεύσει οικονομικά η χώρα”, και μου έδωσε το παράδειγμα: ένα πάρτι γάμου στο Ισραήλ, που καθώς χόρευαν οι νεόνυμφοι με τους καλεσμένους το πάτωμα κατέρρευσε (βλ. βίντεο). Έτσι και στην Ελλάδα, τίποτα δεν υπήρχε να στηρίζει όλο αυτό το σαθρό οικοδόμημα, πρόσθεσε.

Όλα λοιπόν φαίνεται ότι ήταν προμελετημένα…

Ads

Και τώρα βγαίνουν και κατακρίνουν τα άλλα κόμματα και έχουν το θράσος να μιλάνε για πολιτική ορθότητα, όπως και για την ευαισθησία τους να σώσουν την Ελλάδα (ΝΔ και ΠΑΣΟK), ενώ χόρεψαν σε ένα απίστευτο χορό υποκρισίας και βολεύτηκαν σε ασφαλείς θέσεις με την καλύτερη θέα, για να μπορούν να απολαύσουν τη βουτιά στο γκρεμό ενός ολόκληρου λαού (ακόμα και κάποιων από τους προστατευόμενούς τους) προς την εξαθλίωση, και συνεχώς -ακόμη και σήμερα- του ζητάνε να πληρώσει κι άλλα από πάνω.

Και -τι μέγεθος γελοιότητας- όλους εκείνους που μιλάνε για προδοσία, να τους αποκαλούν λαϊκιστές και γραφικούς, ενώ οι ίδιοι κατάφεραν να θεωρείται πλέον η δουλειά και η σύνταξη πολυτέλεια, μετά από τόσους αιματοκυλισμένους εργασιακούς αγώνες…

Κατάφεραν να κακοποιήσουν και έναν ολόκληρο λαό, και συνεχίζουν να τον κακοποιούν καθημερινά. Και τί άλλο από φασισμός είναι αυτή η κακοποίηση; Τι άλλο είναι όλο αυτό που βιωνουμε, από έναν νεοφασισμό του σύγχρονου καπιταλιστικού βόθρου, που τον κυβερνάνε όλες οι μορφές μαφίας του… παρά;

Αφού κατάφεραν, επιπλέον, να ρίξουν στην πρέζα του ευρώ ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού (συν τους εαυτούς τους), ώστε να τον κάνουν εξαρτημένο-εξαθλιωμένο πρεζάκι για να έρχονται οι ντήλερ να του πουλάνε τώρα το σταφ.

Είχα ρωτήσει, θυμάμαι επίσης, έναν πρώην εξαρτημένο (κιθαρίστα ενός από τα πιο διάσημα συγκροτήματα στην Ελλάδα) πριν πάρα πολλά χρόνια, για έναν γνωστό μου που είχα μάθει ότι κάνει χρήση ναρκωτικών: “Μα, δεν φοβάται ότι θα πεθάνει;”. Γύρισε τότε εκείνος το βλέμμα του πάνω μου γεμάτος απορία και απάντησε: Φοβάται; Για την πρέζα σκοτώνεις και τη μάνα σου και τον πατέρα σου!

Έτσι καταντήσανε τους εαυτούς τους, και τους περισσότερους -αν όχι όλους- από αυτούς που τους υποστηρίζουν.

Όλοι αυτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όλων των άλλων κομμάτων -που είναι υπέρ του αισχρού συστήματος το οποίο εξέθρεψε αυτόν το ζόφο, του συστήματος που ευθύνεται γι’ αυτήν την ανεκδιήγητη εθνική κατρακύλα, ή όλοι αυτοί, που είναι υπέρ της λογικής να επιστρέψουμε στα παλιά… καλά χρόνια, τότε που τρώγανε με χρυσά κουτάλια και μαζεύανε οι παρατρεχάμενοί τους τα ψίχουλα, ώστε να βρεθούμε τελικώς σήμερα εδώ που είμαστε – ας αναρωτηθούν: πώς θα έπρεπε να τους αποκαλούμε;

Ας κάνουν μία προσπάθεια να βρουν μία κατάλληλη λέξη, γιατί ειλικρινά, δεν μπορώ να βρω κάποια που να ταιριάζει, εκτός από όλες τις λέξεις μαζί που μπορούν να σχηματιστούν από την ύβρη, το φασισμό και την προδοσία.

Έχουν άραγε όλοι αυτοί υπόψιν τους τον ορισμό της τραγωδίας ή απαξίωσαν να τον μάθουν, επειδή το μόνο τους μέλημα ήταν πάντα η πρέζα τους, το πορτοφόλι τους, το ευρώ τους;

Εύχομαι σύντομα να μάθουν από την ανάποδη, λοιπόν, αυτόν τον ορισμό, γιατί όποιος δεν τον γνωρίζει και δεν τον σέβεται, έτσι μόνο τον μαθαίνει. Αυτό μας έμαθαν οι αρχαίοι έλληνες. Αυτό, κυρίως.

Τέτοιο ευρώ κυρία Μέρκελ αξίζει να κατατεθεί σε ένα μελλοντικό μουσείο φρικαλεοτήτων! Κυρία Μέρκελ, που θέλετε διακαώς, και εύχεστε -φυσικά- να το κρατήσουμε, ώστε να κάνετε μπίζνες με γερμανικά φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, ξεπουλώντας την Ελλάδα και καταστρέφοντας την φύση της, ενώ υπάρχει π.χ. ελληνική πατέντα ανεμογεννήτριας και μάλιστα σε ανθρώπινη κλίμακα, που η ελληνική κυβέρνηση την αφήνει σε αχρηστία!

Τέτοιο ευρώ-τραγωδία, θέλει μόνο έναν λαό που θα μπει στην απεξάρτηση και θα το πετάξει μια για πάντα από τη ζωή του.

Η Ελλάδα έχει το καλύτερο κλίμα, την καλύτερη γεωγραφική θέση, έχει την εύφορη γή και την θάλασσά γύρω της. Έχει τους ποιητές της, τους φιλόσοφους της, τον πολιτισμό της, το σουβλάκι της, αν θέλετε, και μια ιστορία λαού θαυμαστή.

Μια ευλογημένη πατρίδα έχουμε που μας κάνανε να τη βλαστημάμε, και είναι καιρός επιτέλους να τους κάνουμε εμείς να βλαστημήσουν τους εαυτούς τους και μαλιστα από την ανάποδη.

Αν είναι να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μας αφανίσουν πολιτιστικά, να μας αγοράσουν σαν σκλάβους, να μας πίνουν το αίμα, για να μας δίνουν τη δόση μας, να μας λείπει.

Αν είναι να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να καταστρέψουν όλη την ελληνική γη και να σπείρουν τις τεράστιες καταστροφικές και παρωχημένες ανεμογεννήτριές τους και τα φωτοβολταϊκά τους, ενώ μπορούμε να έχουμε πράσινη ενέργεια δική μας και μάλιστα να τους την πουλάμε, να μας λείπει.

Αν είναι να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αγοράζουμε πχ. λεμόνια από την Ισπανία και τα ελληνικά να σαπίζουν πάνω στα δέντρα μας, να μας λείπει.

Αν είναι να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνουμε οι… Ινδιάνοι της, να μας λείπει.

Βρείτε άλλο σχέδιο Μέρκελ & ΣΙΑ για να μας… κρατήσετε.

Ένα ευρώ, άλλωστε, που να υπογράψει την τελική και αμετάκλητη τραγωδία μας, δεν φαίνεται καθόλου να μας λείπει:

4000 αυτοκτονημένοι, χιλιάδες άστεγοι, εκατομμύρια άνεργοι – υποαπασχολούμενοι, ειδικά του ιδιωτικού τομέα, δεν ξέρω πόσοι κατεστραμμένοι μικροεπιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι που φεύγουν τρέχοντας από τη χώρα, συνταξιούχοι, ανθρώποι με ειδικές ανάγκες ή ψυχικά ασθενείς που δεν τους παρέχεται είτε περίθαλψη είτε φάρμακα, ειτε και τα δύο, και τόσα τόσα άλλα…

Τέτοιο ευρώ – τραγωδία να μας λείπει.

Πηγή: afigisizois.wordpress.com