Στην εξαθλιωμένη και πολιτικά ζαλισμένη ελληνική κοινωνία των μνημονίων η κατάσταση έχει ως εξής: Στην κυβέρνηση βρίσκονται ακραίοι δεξιοί οι οποίοι έχοντας χάσει τον μπούσουλα, ως θύματα των αντιφάσεων του συστήματος και της ιδεολογίας τους, ξεπουλούν την χώρα μαζί με τους κατοίκους της, τους ψηφοφόρους τους. Του Γιάννη Μακριδάκη

Ads

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, από αγνούς αριστερούς μέχρι συστημικούς επενδυτές σε πολυεθνικά φαντς και μέχρι αριβίστες δήθεν αριστερούληδες της αρπαχτής που παθαίνουν ξαφνικά εδώ και ένα χρόνο κυβερνητικές ονειρώξεις. Αυτό το συνονθύλευμα αυτοαποκαλείται αριστερό κόμμα επειδή ως τέτοιο ξεκίνησε κάποτε με το ίδιο όνομα και τίποτε άλλο ίδιο.

Οι λοιπές δυνάμεις του κοινοβουλίου είναι εξίσου για κλάματα. Από παρωχημένους λάτρεις της καπνίζουσας τσιμινιέρας μέχρι καμένους με τη βοήθεια της παναγίας και μέχρι μπάρμπα φώτηδες που και η όψη τους ακόμη είναι έναν αιώνα πίσω. Και βέβαια ο ναζισμός, που είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός και κυβερνά εδώ και χρόνια μέσω των άλλων προς το παρόν.

Σε αυτή λοιπόν τη χώρα με αυτή την πολιτική παλέτα, στην οποίαν οι καραδεξιοί ξεπουλάνε τα ιδανικά τους, πατρίδα και οικογένεια, σε λίγο και θρησκεία, οι αριστεροί κατέβασαν τον πήχη τόσο χαμηλά ώστε να θεωρούν π.χ. έναν επενδυτή της Μπλακροκ ως ακτιβιστή και σύντροφο επειδή ψήνει σουβλάκια στο φεστιβάλ τους κάθε χρόνο, υπάρχει και ο εκπρόσωπος του κεφαλαίου ο υπουργός οικονομικών ο οποίος φέρνει εις πέρας μεθοδικά την βρομοδουλειά, έτσι ώστε σε διάστημα ενός χρόνου από τώρα να έχει πλήρως ολοκληρωθεί, αφού η πλειονότητα των Ελλήνων δεν θα έχουν πλέον τρόπο να πληρώνουν τους φόρους εισοδήματος, τεκμηρίων και ακίνητης περιουσίας και θα χάνουν τα σπίτια τους και γενικά την ιδιοκτησία τους στη χώρα.

Ads

Το παιχνίδι δηλαδή τελειώνει εντός ολίγου χρόνου.

Ο Σύριζα με τον τρόπο που πολιτεύεται και με τους τσαρλατάνους που έχουν συρρεύσει εντός του, θα καταρρεύσει με πάταγο. Για τους άλλους δεν μιλάω διότι είναι ήδη τελειωμένοι, η μόνη ελπίδα που ίσως μπορεί να έχει κάποιος εκφράζεται από τον Σύριζα. Η οποία ελπίδα βεβαίως είναι φρούδα διότι όλα τα συστημικά κόμματα θα τα παρασύρει η κατολίσθηση και είναι αυτό νομοτελειακό για την ανάσταση του καινούριου που έχει ήδη γεννηθεί και μόλις αρχίζει να στέκει στα πόδια του.

Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είναι όχι μόνο πολύ μπροστά αλλά και εγκεφαλικά ένα βήμα αριστερότερα από τους δήθεν αριστερούς του συστήματος.

Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αποτελεί ήδη την Οικουμενική Αριστερά, που έρχεται ως αναγκαιότητα παγκόσμια και θα πάρει μπόι μόλις οι σημερινοί τυχοδιώκτες καπιταλιστές της δήθεν αριστεράς εκπέσουν. 

Κάποιοι άνθρωποι, μετρημένοι στα δάχτυλα, που έχουν αριστερή συνείδηση, πάθος και αξιοπρέπεια και βρίσκονται εντός του Σύριζα, σε θέσεις ηγετικές, θεσμικές, επιβάλλεται να δουν λίγο πιο μπροστά.

Λίγο παρακάτω από εκεί που βλέπουν ως τώρα, από την βραχύβια διακυβέρνησή τους δηλαδή, η οποία θα έρθει πριν την τελική κατάρρευση και να τολμήσουν ένα βήμα αριστερά από τώρα, να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους λοιπούς που εξευτελίζουν τις Αξίες, να εναρμονιστούν με το ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, με τους ανθρώπους που ήδη χτίζουν το μέλλον με άλλους όρους, να εκφράσουν δηλαδή έναν κόσμο που σήμερα πνίγεται, στραγγαλίζεται, λοιδωρείται, προσβάλλεται από τις συμπεριφορές των κατεστημένων επενδυτών, συγγραφέων και λοιπών παρόμοιων “αριστερών” του καπιταλισμού.

Μόλις κάνουν το βήμα προς τα αριστερά, θα απελευθερώσουν τρομερές δυνάμεις, τρομερή ενέργεια, σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι θα απεγκλωβιστούν και θα κάνουν κι αυτοί ταυτόχρονα όλοι μαζί, με πάταγο, την ίδια κίνηση, ένα βήμα αριστερά.

yiannismakridakis.gr