Λένε ότι η θρησκεία και το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού. Καλά θέλει πολύ συζήτηση αν ισχύει αυτό ή αν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν στην εποχή μας υπάρχουν «κολλήματα» ακόμη πιο… οπιούχα π.χ. facebook, τηλεόραση κλπ.

Ads

Σε κάθε περίπτωση και τα ναρκωτικά δεν είναι όλα ίδια, μήτε ίδιας ποιότητας και αποτελεσμάτων. Άλλα είναι πιο βλαβερά , πιο σκληρά, άλλα πάλι νοθευμένα ή αέρας κοπανιστός.

Αν κάνουμε μια αναγωγή στο ποδόσφαιρο και σκεφτούμε το Ισπανικό, το Αγγλικό ή το Γερμανικό πρωτάθλημα, τότε ΝΑΙ δώστε μας όσο όπιο θέλετε, είναι καλής ποιότητας και μάλλον αβλαβές να μην πω ευεργετικό για τις χιλιάδες θεατές τους.

Στην Ελλάδα έχουμε ΘΕΜΑ και μάλιστα σοβαρό. Τα εκατομμύρια των οπαδών της στρογγυλής Θεάς, τα χαρμάνια του πράσινου αγωνιστικού χώρου, των γκολ και της γενικότερης ατμόσφαιρας είναι στα πρόθυρα του σοκ απ’ το στερητικό σύνδρομο.

Ads

Διότι πώς να το κάνουμε είναι αδύνατον να την «ακούσεις» με τις φάτσες των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαρρή, Κούγια, Μπέου, Καλογιάννη, Μποροβήλου, Αλαφούζου, Σαββίδη και λοιπών αστέρων. Ναι αστέρων διότι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στο εγχώριο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Σε λίγο θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και φανέλες με τις γκριμάτσες τους, τα παρατσούκλια τους και τις επιπέδου δαπέδου ατάκες τους.

Ποιοι ποδοσφαιριστές και κουταμάρες που λεν οι «ξενέρωτοι» Ευρωπαίοι  ότι είναι οι πρωταγωνιστές, οι πραγματικοί αστέρες του αθλήματος, εμείς οι Έλληνες γουστάρουμε τους μάγκες και τσαμπουκάδες προεδράρες μας! Άλλωστε τι να μας πουν, εμείς ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο τα ξέρουμε ΟΛΑ, όλοι κρύβουμε ένα Μέσι, έναν Ρονάλντο μέσα μας.

Άσε που όλοι έχουμε και το παραγοντιλίκι διότι όπως κάθε Έλληνας που λέει «να ήμουν πρωθυπουργός για μια μέρα….», έτσι και και στην καρέκλα του προέδρου  ομάδας θα διαπρέπαμε. Την αίσθηση δικαίου αυτήν κι αν έχουμε αναπτυγμένη….αρκεί να μην θίγεται η ομαδάρα μας στο τέμπο της κλασσικής πλέον ρήσης του Σπάθα (του μπαμπά)… το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδάνε κι άλλοι να παν να… πιπέρι.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις με διακοπές των πρωταθλημάτων, τις ομορφιές των εκατέρωθεν καταγγελιών, την επανέναρξη δίχως ουδείς να καταλάβει τι άλλαξε μέσα σε 10 μέρες και ασφαλώς το μέγα θέαμα που θα απολαύσουν οι συνήθως άδειες εξέδρες, ίσως στις πολλές κατηγορίες και την γενικότερη διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές θα πρέπει να προστεθεί και αυτή της παροχής νοθευμένου «όπιου» στο μεγάλο πλήθος των ποδοσφαιρόφιλων της πατρίδας μας.

Όταν το ποδόσφαιρο διοικείται και ελέγχεται από πρόσωπα που εξουσιάζουν την οικονομία, την πολιτική, τα ΜΜΕ, τα δημόσια έργα και έχουν αποκτήσει την σιγουριά ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο, πως είναι υπεράνω νόμων και κυβερνήσεων, τότε είναι νοθευμένο όλο το κράτος και η κοινωνία που δεν αντιδρά. Απλώς ας φανταστούμε τι θα γινότανε αν…. λέω αν απείχαν, οι φίλαθλοι από αυτό τα γήπεδα για 4-5 αγωνιστικές. Οκ απλώς να φανταστούμε είπα, μη βαράτε…

sportfmpatras.gr