Ο Τύρναβος είναι γνωστός για την παραγωγή τσίπουρου. Αυτό εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι «χονδρέμποροι τυροκομικών προϊόντων και οίνων – ποτών» και στήνουν τρελό παρεμπόριο τσίπουρου:

Ads

σε πρόσφατο έλεγχο στον Τύρναβο οι αρχές εντόπισαν 16 δεξαμενές που περιείχαν συνολικά 18.590 κιλά τσίπουρο και σε υπό κατασκευή οινοποιείο εντοπίστηκαν άλλες 9 δεξαμενές που περιείχαν 66.610 κιλά αποστάγματος.

Συνολικά, το Τελωνείο κατέσχεσε πάνω από 300 τόνους τσίπουρου (!) και τα λογιστικά βιβλία για να εξακριβωθούν οι διαφυγόντες φόροι.
 
Και τρέχει μετά ο Τσίπρας και βάζει φόρους σε ό,τι μπορείς να φανταστείς και κόβει μισθούς και συντάξεις. Και αναρωτιέται κανείς: όταν υποτίθεται ότι ψάχνει για ισοδύναμα και μέτρα για να πατάξει τη φοροδιαφυγή, γιατί δεν αποφασίζει να βάλει πια φρένο στο πάρτι με τα παράνομα καζάνια;

Έλεος πια με τα μικροσυμφέροντα του καθενός, εδώ χάνονται εκατομμύρια κάθε χρόνο για το Κράτος και εμείς μόνο συλλήψεις και κατασχέσεις. Καλές κι αυτές, αλλά μήπως να τελειώνουμε πια με τους φοροφυγάδες που εκμεταλλεύονται τον ελαστικό νόμο για το χύμα τσίπουρο και βγάζουν εκατομμύρια στις πλάτες των υπολοίπων; 

Ads