Κοίτα πώς αλλάζει ο κόσμος. Πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια, καλλιστεία επίδειξης εσωρούχων κ.λπ. ήταν σχεδόν στην… παρανομία. Αν μεταδίδονταν, μεταδίδονταν από κάνα κανάλι πέμπτης διαλογής και κατά τη διεξαγωγή τους, έξω από τον χώρο υπήρχε συγκέντρωση φεμινιστριών που διαδήλωναν ενάντια στην εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος.

Ads

Τώρα πια σε όλο τον δυτικό κόσμο είναι κεντρική είδηση στα δελτία ειδήσεων, καθώς όλοι πρέπει να γνωρίζουν το μυστικό της Βικτόριας και το αν υπάρχουν άγγελοι. Έπρεπε η επίδειξη εσωρούχων να γίνει στο Πεκίνο για να μη νομίζουν αυτοί που τα διοργανώνουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου.

Βλέπετε, στο πάρτι που έγινε μετά την επίδειξη – πάρτι τα οποία γίνονται πάντα και σ’ αυτά πλούσιοι κύριοι γνωρίζονται με τα κορίτσια που εργάζονται στην πασαρέλα, ενώ καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες από κάτι που μοιάζει με ζάχαρη άχνη- και όταν οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 12, οι κινεζικές αρχές έκοψαν το ρεύμα και έδειξαν την έξοδο στα πάρτι άνιμαλ. Όχι πως ο αυταρχισμός του κινεζικού καθεστώτος είναι καλός, αλλά όλη αυτή η ιστορία με τη δημιουργία τέτοιων προ- τύπων από τον χώρο της μόδας είχε αρχίσει να μου τη δίνει.

Πηγή: efsyn.gr

Ads