Η ευφορία από την μετάβαση που ακολούθησε την επανένωση της Ευρώπης αμαυρώνεται τώρα από την οδύνη των λαών, όπως οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι, που ακολούθησε την κρίση χρέους της Ευρωζώνης… Το φάρμακο που επελέγη για την θεραπεία των προβλημάτων των χτυπημένων από την κρίση χωρών είχε σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες… Η παλιά ΕΕ διχάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ, από διαχωριστικές γραμμές οι οποίες προκαλούν σοβαρές ανησυχίες για την οικονομική και προπάντων την ψυχική ενότητα μεταξύ Βορρά-Νότου, Κέντρου και Περιφέρειας…

Ads

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της με αφορμή την 25η επέτειο από την Πτώση του Τείχους. Ειλικρινής η κυρία Μπακογιάννη, χωρίς φόβο και πάθος ενώνει τη φωνή της μαζί με πολλούς οι οποίοι, στο διεθνή χώρο, έχουν δηλώσει «κάναμε λάθος, αλλά συγγνώμη κάναμε λάθος». Μέχρι εκεί και όχι παραπέρα, δεν αλλάζει τίποτα, συνεχίζουμε κανονικά. Στο λάθος. Όλη η στάση της Ντόρας ειλικρινής, από το Μάιο του 2010 με την ψήφο της στη Βουλή υπέρ του πρώτου Μνημονίου που κατέληξε στη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία. Στο μυαλό της κυρίας Μπακογιάννη κι όλων των άλλων που έχουν προβεί σε ανάλογες δηλώσεις, ειλικρίνεια σημαίνει αυτόματη επιλεξιμότητα για συγχωροχάρτι.

Τόσος κυνισμός που δεν επιδέχεται σαρκασμό ή ειρωνεία, όπως με περίσσεια άνεσης χωρά η πορεία του Αντώνη στην Πρωθυπουργία. Έτσι, κλείνω το σχόλιο μου εδώ. Δεν μου κάνει πλέον να σαρκάζω, δεν μου λέει να διαβάζω παραπάνω σχολιασμό που το μόνο που μου αφήνει είναι ειρωνική πίκρα. Το Muppet Show της διάλυσης της χώρας μου συνεχίζει. Όσοι αντιστέκονται – ή πιστεύουν ότι αντιστέκονται – χρησιμοποιώντας σαρκασμό για να ισοφαρίζουν έτσι τις κατηγορίες προς τους αντιπολιτευόμενους/αντικαθεστωτικούς με την ανειλικρίνεια των κυβερνώντων και των δεκανικιών τους, δεν μου δίνουν ελπίδα. Νιώθω την Ελλάδα πεθαμένη. Και αρνούμαι να γίνω ένας από τους γέρους στο θεωρείο, καταδικασμένος σε αιώνια ελευθερία πικρόχολης ύπαρξης, θεατής της συνεχιζόμενης παράστασης ζόμπι.

Καλά το είπε η Μπακογιάννη. Χαμένη ψυχική ενότητα, μόνη ψυχή, νεκρή ψυχή.

Ads

xomeritis.blogspot.gr