Υπάρχουν δέκα τρόποι για να ενσωματώσετε την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία στην καθημερινή σας ζωή.

Ads

Δείτε πως:

1. Αγορά Fairtrade προιόντων: Προσέξτε για το σήμα πιστοποίησης δίκαιου εμπορίου. Αγοράζοντας Fairtrade σημαίνει ότι θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους και τους αγρότες να κερδίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό τους.

2. Αγορά Ethical Clothing: Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα που αγοράζετε παράγονται σε ένα ασφαλές και συμβατό με τα ανθρώπινα δικαιώματα εργοστάσιο ή ακόμη καλύτερα να αγοράσετε από τα τοπικά αντίστοιχα καταστήματα !

Ads

3. Ηθική Οικονομία: Αποταμιεύστε, δανειστείτε και επενδύστε σε ηθικές τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις.

4. Αγοράστε από ένα συνοικιακό σούπερ μάρκετ ή από συναιτερισμούς: Αυτό εξασφαλίζει ότι υποστηρίζετε τους αγρότες και τους εργάτες για να έχουν μια δίκαιη τιμή για τα προϊόντα και δίκαιη αμοιβή.

5. Ξεκινήστε μια κοινότητα ή ένα περιβόλι: Εάν έχετε ένα μικρό κήπο ή την άδεια χρήσης του,εσείς, η οικογένειά σας και οι γείτονές σας μπορείτε να φυτέψετε απλά πράγματα, όπως ντομάτες και μαρούλι και να εργαστούν μαζί για να αναπτυχθούν και να μοιραστείτε την παραγωγή!

6. Προσλάβετε υπηρεσίες που παρέχονται από μια ένωση ΚΑΟ: Εκτός από την απόκτηση της υπηρεσίας που χρειάζεστε (επισκευή του υπολογιστή που χάλασε ξαφνικά ή διόρθωση των αγαπημένων παντελονιών που σκίστηκαν) μπορείτε να υποστηρίξετε την ύπαρξη και την οικονομική βιωσιμότητα των συλλόγων ΚΑΟ.

7. Μοιραστείτε, μοιραστείτε !: πράγματα που έχετε και δεν χρειάζεστε πια, το χρόνο σας, ένα αυτοκίνητο, ένα χαμόγελο. Στήριξη της ανταλλαγής οικονομίας είναι επίσης ένας τρόπος για την υποστήριξη των αξιών της ΚΑΟ.

8. Ερευνήστε τι είδους ενώσεις Κοινωνικής Γεωργίας υπάρχουν στην κοινότητά σας και γίνετε μέλος! Ίσως υπάρχει κάποια δεξιότητα που έχετε που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

9. Γίνε ένας ακτιβιστής: Ο ακτιβισμός μπορεί να πάρει πολλές μορφές – μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε έξω από κυβέρνητικά κτίρια και να ζητήσετε οικονομική ισότητα, ή θα μπορούσατε απλά υπογράψτε το αίτημά μας !!

10. Όσο λιγότερο που καταναλώνετε, τόσο το καλύτερο! Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στην καθημερινή σας ζωή που δεν έχουν νομισματική αξία, ούτε αγοράζονται: τη φροντίδα των άλλων, το μοίρασμα με τους φίλους, το μαγείρεμα … κανείς δεν πληρώνει για αυτό, αλλά αυτές οι δραστηριότητες έχουν επίσης αξία και αποτελούν μέρος της ΚΑΟ. Έτσι, συνεχίστε να τις κάνετε!

Πηγή: challengingthecrisis