ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ

Ads

Εγω και οι συμπατριώτες μου, είμαστε  τα πρωτα πειραματόζωα στο μοντέρνο πείραμα. ‘’ Πόσο μπορεί να αντέξει ο σύγχρονος ανθρωπος στη σταδιακά αυξανόμενη δυστυχία και μιζέρια??’’

ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ..

Ο πόλεμος σήμερα στη Δύση δεν είναι ορατός..Τα πτώματα δεν κείτονται στη μέση του δρόμου με μια σφαίρα στην καρδιά.. Βρίσκονται σε μια γωνιά της αυλής όταν πέφτουν από την ταράτσα.. Οι θάνατοί τους καταγράφονται σαν αυτοκτονίες κι όχι σαν πολιτικά εγκλήματα..

Ads

Ο πόλεμος σήμερα στη Δύση έχει σύγχρονα όπλα.. Τα μπαζούκας και τα τανκς είναι τα ΜΜΕ, Καναλια, εφημερίδες και συνεργάτες..Στήνουν τις πολεμικές επιχειρήσεις, φτιάχνοντας έξυπνα μοντάζ..Κάνουν απόβαση στις πόλεις μας τοποθετώντας θεατρίνους αξιωματούχους που  υπερασπιζονται (βασιλικότεροι του βασιλέως)  τα ζάπλουτα αφεντικά τους..

Στον πόλεμο σήμερα στη Δύση, οι ολιγάρχες δινουν ‘παντεσπάνι’’ σε όσους τους υπηρετούν πιστά, εκείνους που τρώνε αχόρταγα  αλλά δεν ομιλούν, μόνο εκτελούν εντολές,  ρίχνουν λάσπη και σκόνη στα μάτια..Στοχος τους είναι να κλέψουν ο,τι έχει κερδίσει ως τώρα η ανθρωπότητα..Περιουσίες, κοινωνικά δκαιώματα, πολιτισμό, περηφάνεια..Αιδώς δεν υπάρχει..Γι αυτό και δεν ντρέπονται να εκβιάζουν απροκάλυπτα  τον κάθε απλό εργαζόμενο ακόμα και για μία ψηφο!!

Η ολιγαρχία στη σύγχρονη Δυση θέλει να σκοτώσει τη Δημοκρατία αλλά όχι και να φανεί.. Ξένοι αξιωματούχοι βγάζουν  διαγγελματα, φτιάχνουν σχεδια για την επόμενη μέρα μας και ετοιμάζουν τους πιστούς συνεργάτες τους. Εκείνους που έχουν εκπαιδευτεί στην τεχνη του να σε μπερδεύουν, στην επιστημη του να σε κάνουν να ξεχάσεις ακόμα και ο,τι έχεις ζήσει..

Για αυτό παππού και γιαγιά θυμήσου πόσες φορές η σύνταξη σου μειώθηκε αυτά τα χρόνια, πόσες φορές  οι λιγοστές καταθεσεις σου εξανεμίστηκαν, και στήθηκες στις ουρές για ένα συσσίτιο και  πήγες στο νοσοκομείο και δεν βρήκες ούτε βαμβάκι, ούτε φάρμακο και είπαν στα παιδιά σου να τα αγοράσουν εκείνα γιατί το νοσοκομείο δεν είχε πιά καθόλου προμήθειες.. Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια, πολύ πριν κλείσουν οι Τράπεζες..

Ενώ εν τω μεταξύ κάποιοι ζουσαν πλουσιοπάροχα, με τις καταθέσεις τους σε άλλες χώρες και κανείς τόσα χρόνια δεν ασχολιόταν μαζι τους. Και θυμήσου πως όταν η τελευταία σου κυβερνηση ζήτησε να φορολογηθουν οι πλούσιοι, οι ξένοι της το α πα γο ρευ σαν !!!

Κι εσύ μεσήλικα, φιλε μου, θυμησου πόσες φορές έχασες τη δουλειά σου και δε βρήκες άλλη, κι εκλεισες την μικρη σου επιχειρηση, ή καθημερινα σκέφτεσαι  να την κλείσεις γιατι δε βγαίνει, πόσες φορές οδηγήθηκε η γενιά μας σε άγχος, καταθλιψη ή πανικό, πολύ πριν κλείσουν οι Τράπεζες..Πόσες φορές είδαμε τα  παιδια, τα ανήψια, τους φίλους μας  να φεύγουν μεταναστες και νοιώσαμε  ένα κόμπο στο λαιμο και θυμό και οργή και θλίψη κι εκείνο το γαμώτο..

Κι εσυ αγόρι και κορίτσι θυμήσου αυτό που ακόμα ίσως  δεν ξέρεις συνειδητά αλλά υπάρχει στη μνημη σου , γιατι υπάρχει στη συλλογικη μνημη όλων μας..

Πως είμαστε από γενιά οπου τελικά  υπερτερεί ο αγώνας  για το Καλό. Για το Αληθινό. Για το Φωτεινο και για το Δίκαιο.. Γενιά θαλασσινή τολμάει αν χρειαστεί να κολυμπήσει σε αχαρτογράφητα νερά.. Αυτά τα στοιχεία είναι δυνατά μέσα μας κι αυτα είναι που φοβούνται..Μας σέβονται και μας εκτιμούν κρυφά αλλά και μας φοβούνται..

Να τα θυμηθουμε. Να τα αναδείξουμε..Να σταθουμε όρθιοι, στα πόδια μας, υπερήφανοι για το θάρρος μας και είναι σίγουρο ότι θα αποδείξουμε πως είμαστε  λαός που έχει τη γενναιότητα και να παλεύει και να μη λιποτακτεί αλλά και να μαθαίνει από τα λάθη του, λαός που μπορει να εξαπατηθεί γιατί είναι ανοιχτός και καλοπροαίρετος  αλλά όταν δεί την Αληθεια τότε ξέρει να λέει ΟΧΙ και να το εννοεί..

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ

για να βοηθήσουμε τους εαυτους μας και τα παιδιά μας να ζήσουν στη Χώρα τους μια καλύτερη ΄΄βιώσιμη΄΄ ελεύθερη ζωή κι ετσι ισως βηθήσουμε κι άλλους λαούς , ξένους φίλους μας , αυτούς που έχουν επάνω μας στραμμένα τα βλέμματα, που περιμένουν από μας, που  διεκδικούν για μας, που διαδηλώνουν για μας κι ακομα κι αυτούς που είναι καχύποπτοι με μας ή μας βλέπουν σαν ..παράξενους και λίγο τρελούς  , όμως παραδέχονται πως οι ήρωες παλεύουν σαν Έλληνες..

ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ